Turgutlulu Hayır Sever'den 180.000 TL Değerinde Göz Cihazı Bağışı

VİDEOLU HABER>>> Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimliğini ve Turgutlu Devlet Hastanesi Göz Kliniğini ziyaret etti. Kaymakam Turan ve Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu, Göz doktorları ve hastane personeli, Turgutlulu İş Adamı, Hayır Sever Zeki Kurşun, Dernek Başkanı Cavit Çıkıkçı ve arkadaşları, ile birlikte bağışlanan cihazı tanıttılar.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Turgutlulu Hayır Sever'den  180.000 TL Değerinde Göz Cihazı Bağışı

                    Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimliğini ve Turgutlu Devlet Hastanesi Göz Kliniğini ziyaret etti. Kaymakam Turan ve Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu, Göz doktorları ve hastane personeli, Turgutlulu İş Adamı, Hayır Sever Zeki Kurşun, Dernek Başkanı Cavit Çıkıkçı ve arkadaşları,  ile birlikte bağışlanan cihazı tanıttılar.

                 Kaymakam Turan Hayır severe bu desteğin verilmesinde öncülük eden herkese Başhelime ve hastane çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, ve Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu, Cihazın tanıtımı esnasında birer konuşma yaptılar. Kaymakam Turan ve Taşçıoğlu konuşmalarında şu ifadelere yerverdiler.

                Turgutlu Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu, Yaptığı açıklamada, OCT (Optik Koherans Tomogrofi düşük enerjili lazer aşınlarıkullanılarak gözün retina  damar tabakasının ve görme sinirlerinin  kesit kesit yüksek çözünürlükte taranmasıdır. Retina sarı nokta ve glukum göz tansiyonu tanı ve tedavi değerlendirmesi yüksek teknoleji gerektirmektedir. OCT tamemen zararsız bir tanı yöntemidir ve radyasyon yaymaz. Hastanın gözüne dokunulmadan 2-3 dakika da uygulanabilmektedir.

                   Göz anjiosunda ki gibi damardan ilaç uygulanmasına gerek yoktur. Hastanemizde bu cihaz olmadan önce hastalarımız Turgutlu dışına sevk olmak zorunda kalıyorlardı. OCT cihazının finansmanı yurt dışında yaşıyan Turgutlulu Sayın Zeki Kurşun tarafından karşılanmıştır. Yaklaşık 180 milyar (180.000TL) hastanemize kazandırılmıştır.

                               Hastane Başhekimi Taşçıoğlu, Hastanemizin hizmet kalitesini yükselten hasta konforunu arttıran bu cihazın edinilmesinde emeği geçen hayır severimiz sayın Zeki Kurşun beyefendiye, Dernek Başkanı Cavit Çıkıkçı ve arkadaşlarına teşekkür ederiz dedi.

HABER: Haşim KARATAŞ

2013 yılında tam teçhizatlı bir ambulansınıda Turgutlu Devlet Hastanesine bağışlayan Zeki Kurşun, Turgutlu Devlet Hastanesi Göz Polikliniğin ihtiyacı olan OCT cihaz ihtiyacını karşıladı.

 

Yeni Cihaz, Retina, sarı nokta, göz tansiyonu gibi rahatsızlıkların tanısı ve tedavisi için önemli bir cihaz olan OCT sayesinde Turgutlulular bu işlem için artık başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.

 

 


 

Bakmadan Geçme