Sağlıkçılar Vücut Analizi Ölçümlerini Yaptırdı

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Manisa'da sağlık beslenme, hareketli yaşamın desteklenmesi ve kontrollerinin sağlanması için özel olarak getirttiği vücut kitle endeksi ölçüm cihazları faaliyete geçti.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Manisa'da sağlık beslenme, hareketli yaşamın desteklenmesi ve kontrollerinin sağlanması için özel olarak getirttiği vücut kitle endeksi ölçüm cihazları faaliyete geçti.

Şehzadeler Sağlıklı Yaşam merkezi (KETEM) de vatandaşlarımızın vücut kitle endeksinin ölçümlerinin gerçekleştirildiği cihaz ile, 3 ve 6 aylık periyotlarda katılımcıların ölçümleri ve dengeli beslenme adına kat ettikleri başarının kontrol ve takipleri yapılacak.

Bugün Manisa Sağlık Sen üyelerinin ölçümleri yapılarak, sağlıkçılara ve  kamuoyuna tanıtılan cihazlar Manisa'da ilk cihaz olma özelliğini taşıyor.  Manisa'da Obezite ile mücadelede etkili bir destek sağlayacak olan cihazlar ücretsiz olarak hizmete sunuluyor.

Konu İle ilgili Açıklama Yapan  İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım '' Sağlık Sen.'in temsilcileri ve üyeleri, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak; bugün  yeni hizmete sunduğumuz vücut analiz cihazları ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmada bizi yalnız bırakmadılar. Yaklaşık 25 tane temsilci ve üye ile başkanımız burada bizi ziyaret ettiler ve onların vücut analizlerini şu an yapmaktayız. Burada ki maksadımız kıştan çıkıp bahara girdiğimiz şu dönemde; Burada bizi ziyarete gelen ve vücut analizi yaptıran, bütün çalışanlarımıza ve arkadaşlarımıza;  sonrasında aile hekimliğinde de gerekli testlerin yapılmak suretiyle, öncelikle diyetlerinin düzenlenmesi ve sonra 3 veya 6 aylık takiplerle ne kadar sağlıklı beslendikleri ve vücutlarında ki değişimleri birlikte takip edebilmemizdir. Bu konuda başta başkanımız sayın Mustafa Irgat olmak üzere bize destek veren bu çalışmaya katılan tüm Sağlık Sen üyelerine ve temsilcilerine buradan teşekkür etmek istiyorum.

Amacımız Manisa'nın hemen hemen tüm büyük ilçelerinde diyetisyenlerimiz üzerinden faaliyete geçecek olan vücut analiz cihazlarımızın tanıtımını yapmak. Halkımızı bu konuda bilgilendirmek ve onlarında gelecek aylardan itibaren bu uygulamalardan istifadelerini sağlamaktır. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu analizleri ücretsiz olarak yapıyoruz''. dedi.

Manisa Sağlık Sen. Başkanı Mustafa Irgat ise konuşmasında''  Öncelikle Halk Sağlığı Müdürümüz Engin Yıldırım bey başta olmak üzere, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlıklı Yaşam merkezi çalışanlarımıza teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.

Sağlık Sen olarak biz her zaman çalışanlarımızın haklarını korumakla birlikte, onların sosyal yönden, akademik yönden, sağlık yönünden her türlü kolaylıklara ulaşması için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her türlü çalışmaları bir bütün olarak değerlendiriyoruz.

Bu açıdan bakanlığın Yürütmekte olduğu projelerde de, genel anlamda hep paydaş konumundayız. Halk Sağlığı Müdürümüz bu anlamda önemli bir hizmetin tanıtımı için bizlerin başvurusunu kabul etti. Biz yaklaşık 25 üyemizle bugün yeni gelen cihazların tanıtımı için buradayız.

Biraz önce içeride arkadaşlarımız bu cihazlarda vücut analizlerinin ölçümüne başladılar. Bizde müşahade ettik ki gerçekten ihtiyaç duyulan ve çok güzel bir hizmet.

Bu cihazlarla birlikte bizim hep bahsettiğimiz obezite ile mücadele daha doğru daha bilinçli ve daha kontrollü olacağını da Sayın Müdürümüz bize anlatmış oldu.

İnşallah biz üyelerimizle başlattığımız  vücut analizlerinin doğru bir şekilde yapılacağı anlamına gelen bu hizmetin Manisa'da ki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu anlamda benzer etkinlikler içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Kurumlarımızla birlikte bir bütün içerisinde hareket ediyoruz. Hem sağlık çalışanlarının hem de sendikamızın hem kurumların daha iyi daha kaliteli hizmet sunumu için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Ben tekrar kendilerine Engin Beye Teşekkür etmek istiyorum. Cihazların hayırlı olmasını diliyorum.

Biz de ölçümümüzü yaptırdık, değerlerimiz olması gerektiği gibi,   ama bazı arkadaşlarımız obez çıktı. Müdürümün bir teklifi var onu da değerlendiriyoruz tabi. Buraya katılan arkadaşlarımızla ilgili teklif edilecek olan ödül ile, kim daha hızlı vücut değerlerini kontrol altına alırsa ona  bir ödül vereceğiz inşallah.

Bunu da müdürümle birlikte  ödülü kazanan arkadaşımızı sizlerle birlikte paylaşarak, kamuoyuna duyuracağız'' Dedi.

 

Bakmadan Geçme