Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'den Su Tasarrufu Çağrısı
Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, son dönemde yaşanan kuraklık ve azalan yeraltı su kaynakları nedeniyle ilçe halkına önemli uyarılarda bulundu. Başkan Dönmez, 'Su en büyük nimet. Onu idareli ve israf etmeden kullanmak zorundayız' diyerek vatandaşlara tasarruf çağrısı yaptı.
Başkan Dönmez açıklamasında, Kalınharman, Dereköy, Yurtbaşı ve Ortaköy gibi su kaynaklarıyla bilinen bölgelerde bile kuyuların kuruduğunu belirtti. Kula merkezde günlük su ihtiyacının saniyede 110 litre olduğunu vurgulayan Dönmez, mevcut kaynaklardan ise yalnızca 85 litre sağlanabildiğini söyledi.
Kula’daki mevcut su kaynakları:
• Sarnıç hattı: 50-55 lt/sn
• Hacımahmutlu: 10-15 lt/sn
• Merkez kuyuları: 10-15 lt/sn
Toplam: 85 lt/sn
Günlük ihtiyacın üzerinde tüketim yapılması sebebiyle depolardaki 7.500 tonluk rezervin hızla tükendiğini hatırlatan Başkan Dönmez, “Eğer tasarruf etmezsek 5 saat içerisinde depolarımız tükeniyor. Bu kesintilerin sebebi teknik bir arıza değil, dünyanın her yerinde artan kuraklık ve su kaynaklarının azalmasıdır” dedi.
Başkan Dönmez, her bireyin tükettiği suyu yalnızca dörtte bir oranında azaltmasının bile büyük bir rahatlama sağlayacağını dile getirerek, “100 litre su yerine 75 litre kullanılsa hiçbir sorunumuz kalmaz” ifadelerini kullandı.
Son olarak tüm Kula halkını duyarlı olmaya çağıran Dönmez, “Su hayattır, hayatımızı kaybetmeyelim. Suyun kıymetini bilelim, çocuklarımıza susuz bir gelecek bırakmayalım” dedi.
Bakmadan Geçme
Salihli’de Modern Yol Hamlesi: Yeni Tesisten Çıkan Asfalt Hacıbektaşlı’ya Serildi
Manisa Büyükşehir ve MASKİ’den Yağış Mesaisi: Ekipler Tüm Gece Sahadaydı
YUKUT 1 YAŞINDA
Manisa Büyükşehir Belediyesi Dijital Hizmetlerde e-Devlet Dönemini Başlattı
Başkan Çetin Akın: “Dün olduğu gibi bugün de hemşehrilerimizin yanındayız”
Manisa Büyükşehir Belediyesinden “Kanserde Erken Teşhis” Vurgusu
WhatsApp İhbar Hattı
0505 310 61 17
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!