Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Öğrencileri Tom ve Jerry isimli robotları geliştirdiler

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Öğrencileri Tom ve Jerry isimli robotları geliştirdiler Manisa'nın Turgutlu ilçesinde üniversite öğrencileri Belediye tarafından kendilerine sağlanan desteklerle geliştirdikleri Tom ve Jerry adlı sumocu robotlarla yarışlara hazırlanıyor. Hedeflerinin önce Türkiye sonrasında ise ülkemizi yurt dışında temsil etmek olduğunu belirten öğrenciler Tom ve Jerry adlı sumocu robotlarına çok güveniyor. Turgutlu Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (TURBEM) tarafından destek verilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan […]

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde üniversite öğrencileri Belediye tarafından kendilerine sağlanan desteklerle geliştirdikleri Tom ve Jerry adlı sumocu robotlarla yarışlara hazırlanıyor. Hedeflerinin önce Türkiye sonrasında ise ülkemizi yurt dışında temsil etmek olduğunu belirten öğrenciler Tom ve Jerry adlı sumocu robotlarına çok güveniyor.

Turgutlu Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (TURBEM) tarafından destek verilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Elektronik bölümü öğrencileri, kendi geliştirdikleri sumocu robotla yarışmalara iddialı bir şekilde hazırlanıyorlar. TURBEM Mekatronik ve Makine İmalat Kulübü üyeleri Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi öğrencileri Mustafa Yıldız, Yasin Günay, Burak Çağrı Duba ve Denizhan Yücel geliştirdikleri sumocu robotlar Tom ve Jerry ile önce Türkiye akabinde ise uluslaraarası dereceleri hedefliyorlar.

Japon Sumo Güreşi’nden esinlenerek yapılan ve dairesel bir alanda rakibi dışarıya atmak için mücadele eden Tom ve Jerry isimli robotları geliştiren öğrencilerden Mustafa Yıldız “Dünya genelinde ve ülkemizde hergeçen gün ilginin daha da arttığı robot geliştirme konusunda bizlerde çalışmalar yapıyoruz. Geliştirmiş olduğumuz robotları ne kadar minimanize yaparsak bizim için o kadar iyi sonuç verebiliyor. Nano teknolojiye bu kadar rahat ulaşıyoruz. Okulumuzdan ve Turgutlu belediyesinden aldığımız desteklerle bu tür çalışmalar çıkarmaya başladık. Katıldığımız yarışmalar da birincilik, ikincilik gibi aldığımız dereceler var. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu ve sonrasında daha büyük yarışmalara katılarak ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Desteklerinden dolayı MCBÜ Hasan Ferdi Teknoloji Fakültesi yönetimine ve Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin’e teşekkür ediyoruz”dedi.

Bakmadan Geçme