Halk Oylamasında Evde Bakım Hastaları ve Engeli Olanlara Demokratik Haklarının Kullanımında Destek Çıkılacak

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım  evde sağlık hizmetinden yararlanan hastaların 16 Nisan'da yapılacak Referandum'da oy kullanabileceğini açıkladı.

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım  evde sağlık hizmetinden yararlanan hastaların 16 Nisan'da yapılacak Referandum'da oy kullanabileceğini açıkladı.

Evde sağlık hizmeti alan hastalara araç tahsisi yapılacağını belirten Dr. Engin Yıldırım , şöyle dedi; “Bilindiği üzere; 16.04.2017 tarihinde Halk  oylaması  yapılacaktır. Bu durumda vatandaşların en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirmeleri önem arz etmektedir.

16 Nisan pazar günü yapılacak olan halk oylamasında ortopedik özürlülerin, evde sağlık hizmetinden faydalanan hastaların çeşitli sebeplerle, sağlık sebepleriyle sandığa gitmekte zorluk çeken hastalarımızın oy kullanma hakkını tekrar kazanabilmeleri adına, biz onlara Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yardımcı olacağız. 444 38 33 nolu telefon mesai saatleri dahilinde aranıp bize kişi bilgileri verildiği takdirde, planlama yapacağız. Yapmış olduğumuz planlama doğrultusunda, o hastalarımızın ambulansla ya da evde sağlık araçlarıyla birlikte sandıkta oy kullanmalarını, sonrasında evlerini bırakılmaları sağlayacak çalışmalarımız başlamıştır. Bizim burada vatandaşlarımızdan isteğimiz şudur: Hastalarımızın yakınlarının ya da kendilerinin belirttiğim 444 38 33 nolu telefonlara şu iki, üç gün içerisinde başvurarak isimlerini kaydettirmeleri gerekmektedir ki; biz bu planlamayı sağlıklı bir şekilde yapabilelim. dedi.

Bakmadan Geçme