Ağız Diş Sağlığı Bakım Eğitimi ve Flor Uygulaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde bayram sevincini Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Seyitler İlköğretim öğrencileri​ ile paylaştık...

Manisa Seyitler İlköğretim öğrencileri hem diş bakımından geçtiler hem  eğlendiler.

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü,  çok önem verdiği Sağlık Okuryazarlığını arttırmak için 7 'den 70' e farkındalık eğitimleri ve sağlık uygulamalarına devam ediyor.

Halk Sağlığı görevlilerince 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda Seyitli Köyü İlköğretim Okulu’nda geleceğin büyüklerine diş sağlığının önemi anlatıldı.

Daha bilinçli gençler yetiştirmek, gençlerimizin ağız sağlığı konusunda alışkanlık kazanmalarını desteklemek adına Sağlık Bakanlığınca dağıtılan diş macunu ve fırçaları hediye edildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yunus Emre Toplum Sağlığı Merkezi görevli hekimleri, Dt. Sedat Kaynar ve Dt. İhsan Bulut tarafınca ilgili yaş grubunda öğrencilerimize ‘’Flor Uygulaması ‘’ gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafınca düzenli olarak devam ettirilen Flor Uygulaması, dişlerin çürük oluşumuna karşı daha dirençli olmasını sağlıyor ve ağız içerisinde çürük oluşturucu mikroorganizmaları azaltan bir yöntem olarak kullanılıyor​.

Bakmadan Geçme