• Haberler
  • Kayabaş 'Olağanüstü Yetkilerle Donatılmış Bir Adamın Karar Vermemesi İçin Hayır Demeliyiz

Kayabaş 'Olağanüstü Yetkilerle Donatılmış Bir Adamın Karar Vermemesi İçin Hayır Demeliyiz

Turgutlu'da 'Hayır'da Hayır var mitinginde milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Tacettin Bayır, birer konuşma yaptı. Öncesinde CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş'ın yaptığı açılış konuşması vardı.

CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Tacettin Bayır 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları nedeniyle Turgutlu’ya geldi. Turgutlu Karpuz kaldıran Parkı'nın karşısında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda CHP'liler hayır oyu için destek istediler.

‘Hayır’da Hayır var mitinginde milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Tacettin Bayır, birer konuşma yaptı. Öncesinde CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş’ın yaptığı açılış konuşması vardı.

Kayabaş, Konuşmasında şu idalere yer verdi. Değerli hayırsever kasabalılar, kıymetli vekillerimiz. Bugün burada hayır için birleştiğimiz mitingimize hepiniz hoş geldiniz. Sözü vekilimize vermeden önce birkaç önemli bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi 16 Nisanda, halkoylamasına gidiyoruz. Peki biz burada neden hayır diyoruz neden toplamdık.

Bizler ülkenin yıkıma, halkın uçuruma daha fazla sürüklenmesini önlemek için hayır demeliyiz. Çocuklarımızın savaşlarda kırılmasını engellemek için hayır demeliyiz.Türkiye’nin Libya, Irak ve Suriye'de yaşanan türden. Katliamlara sahne olmasını önlemek için hayır demeliyiz. Nasıl düşüneceğimize neye inanıp inanmayacağımıza, yaşam tarzımızın nasıl olacağına karışılmaması için hayır demeliyiz.

 Olağanüstü yetkilerle donatılmış bir adamın karar vermemesi için hayır demeliyiz.

Grev ve direniş söz basın yayın ve örgütlenme hakkının bir kişi tarafından tasallut altına alınmasına dur demek için hayır demeliyiz. İrademizi ve seçme seçilme hakkımızı bir tek kişinin eline teslim etmemek için hayır demeliyiz. Parlamentonun, mahkemelerin üniversitelerin bir tek kişinin keyfi yönetimine bağlanmasını önlemek için hayır demeliyiz.

Daha iyi koşullarda yaşamak istemini dile getiren Çalışma ve iş koşullarının iyileştirilmesini isteyen Tam hak eşitliği barış ve demokrasi isteyen, Kadınların horlanıp aşağılanması ve cinsiyetçi ayrıma tabi tutulmasına karşı çıkanların büyük Tİran tarafından Hain ilan edilerek zindanlara kapatılmasına, set çekmek için hayır demeliyiz.

Ülkenin ve tüm ezilenlerin baskısıyla, polis zorbalığı ve zindan. Tehdidiyle susturulmaya çalışılan Herkesin yararına olan hayır oylarını arttırmak,  Hep birlikte hayır demektir. Zorba bir diktatörün başında bulunacağı, faşist barbarlık altında inlemek için hayır demeliyiz. Sözü daha fazla uzatmadan mikrofonu, değerli, Milletvekillerime bırakıyorum. Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum dedi.

 

Bakmadan Geçme