HERKESLE KAVGA EDEN KOMŞUYU KİM NE YAPSIN?

Manisa CHP örgütü 16 Nisanda yapılacak referandum çalışmalarına hız vererek Milletvekillerinin katılımıyla çalışmalarını sürdürüyor. CHP Manisa Milletvekili Mazlum NURLU il başkanlığının belirlediği program kapsamında Selendi'deki çalışmalara katıldı.

Manisa CHP örgütü 16 Nisanda yapılacak referandum çalışmalarına hız vererek Milletvekillerinin katılımıyla çalışmalarını sürdürüyor.
CHP Manisa Milletvekili Mazlum NURLU il başkanlığının belirlediği program kapsamında Selendi’deki çalışmalara katıldı.
İlçe pazarında vatandaşlarla ve esnafla buluşan Mazlum NURLU Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret etti ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Anayasa değişikliği için yapılacak halk oylamasında neden HAYIR denmesi gerektiğini anlatan CHP Milletvekili Mazlum NURLU; Hayırlısıyla Türkiye 16 Nisanda tek adam rejimine Hayır diyecektir dedi.

Mazlum NURLU yaptığı açıklamada;
Anayasa değişikliğinin bu ülkeye hiçbir yararı olmayacaktır.
Cumhurbaşkanı ve AKP’liler yüzünden toplum ikiye bölünmüş durumdadır. Bu da yetmezmiş gibi dost ülkelerle gereksiz sürtüşmelere girilmiştir. Bunun tek amacı içerideki milliyetçi oyları alma çabasıdır. Bunlara rağmen 16 Nisanda barış, kardeşlik ve huzur kazanacaktır.
Biz CHP olarak kapı kapı dolaşıp herkese neden HAYIR denmesi gerektiğini anlatıyoruz. Halkımızın kararına saygılıyız, tercihi ne olursa olsun herkesin başımızın üstünde yeri vardır.

Anayasa değişikliği ne getiriyor herkes bilsin ve ona göre kararını versin istiyoruz.
Getirilmek istenen bu düzende, halk bir kişiyi seçecek, o bir kişi her şeyi belirleyecektir.
Tüm yetkiler bir kişide toplanacak, Meclis işlevsiz hale gelecektir.
Seçilmiş Meclis Başkanı artık Cumhurbaşkanı vekili olamayacak, Başkanın kendi atayacağı Meclis dışından birisi vekil olacak ve tüm bu yetkileri kullanabilecektir.
Bu günkü Cumhurbaşkanı Anayasa’mıza göre tarafsızdır ve ülkenin birlik ve beraberliğini temsil etmektedir. Fakat Başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin genel başkanı olacaktır. Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda siyasi parti genel başkanı olarak yüksek mahkeme üyelerinin neredeyse tamamını seçecektir.
Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile ülkeyi istediği gibi yönetecektir. Bunu yaparken kişi hak ve özgürlükleri hiçe sayılacaktır.

Milletvekili sayısı 600’den fazla olacaktır. Çünkü Meclis dışından atanacak ve sayısı belli olmayan Bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcıları da Milletvekillerinin tüm özlük haklarına sahip olacağından bu sayı 650’yi belki de 700’ü bulacaktır.

Bu sistemdeki asıl sorun, Cumhurbaşkanı ile Meclis çoğunluğunun farklı partilerde olduğunda yaşanacaktır.
Cumhurbaşkanlığı seçimi iki turlu olduğu için Meclis çoğunluğunu alan partiye karşı tüm partiler birleşip muhalefetin adayı seçilebilir. İşte asıl o zaman davul birinde, tokmak başkasında olacaktır ki, bugüne yaşanmamış siyasi krizler yaşanacaktır.

Bu arada getirilmek istenen sistemin nasıl olacağını adeta gözümüze sokan Azerbaycan olmuştur. Cumhurbaşkanı bir kararnameyle eşini birinci başkan yardımcısı olarak atamıştır. İlk kutlayan ise Enerji Bakanı damat Berat olmuştur. İşte bu düzende ülkemizde de başkanın çocukları, damatları, eşleri başkan yardımcısı olarak atanacaklardır, ifadelerine yer verdi.
Daha güçlü bir Türkiye diyerek oy istiyorlar, 15 yıldır Türkiye’yi nasıl zayıflattıklarını itiraf ediyorlar. İşsizlik artmış, döviz rekor kırmış, tarım çökmüş, sanayide çarklar durmuş, hiç birisi umurlarında değildir.

AKP’nin referandum tehditlerinin boş çıktığını söyleyen Mazlum NURLU, hain, terörist dediler olmadı, iç savaşa hazır olun dediler kimse oralı olmadı, baktılar içeride kimse takmıyor gittiler Almanya, Hollanda ile kavga etmeye çalıştırlar. Avrupa’da yaşayan 5 milyon Türk vatandaşının huzurunu kaçırdılar.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurta Barış, Dünyada Barış” ilkesini yok ettiler. Lozan’dan bu yana 84 yıldır diplomasi ile dünya ülkeleri arasında sağlam bir yer edinen Türkiye’nin her yerde yalnız kalmasına neden oldukları eleştirilerini dile getirdi.

Mazlum NURLU, Herkesle kavga eden komşuyu kim ne yapsın diyerek, 16 Nisanda yapılacak halk oylamasında Selendi’lilerden HAYIR oyu istedi.

Bakmadan Geçme