Ahmet Orhan

Olmadı Hoca Hanım, Olmadı Savcı Bey!

Ahmet Orhan

Turgutlu Yine Ülke Çapında Yankılanan Bir Olaya Sahne Oldu

Dün önce yerel basın kuruluşlarında daha sonra ulusal görsel basında yer alan “Adliye Sarayı Önünde Basın Açıklaması” şeklindeki bir haber ilgiyle karşılandı. Bu ilginin gerçek sebebi son zamanlarda toplumun duyarlı olduğu konuyla ilgili olmasıydı.

Haberin konusu ise cinsel istismara uğrayan bir ÇOCUĞUN ifadesi alınması ve buna bağlı gelişen olaylardı.

Kısaca özetleyecek olursak savcılık açıklamasındaki bilgilere göre; çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarında mağdurun ifadesinin kanun gereği  “uzman bilirkişi” katılımıyla alınması için Kaymakamlıkça yapılan nöbet listesine göre davet edilen Meltem Arslankeçecioğlu’nun davete icabet etmediği, bu nedenle de gözaltına alınması olduğu anlaşılmaktadır.

Tüm hayatı boyunca ona sarsıntılar yaşatabilecek bir cinsel istismar saldırısına uğramış bir çocuğun, ruh sağlığına zarar vermeden ifadesinin alınmasına katkıda bulunmayı bir bayan öğretmenin ne surette olursa olsun ret etmesi kabul edilemez.

Hanımefendi, öğretmenliğin, memuriyetin hatta insanlığın kişilere yüklediği sorumluluklar vardır. Bu sorumlulukların başında da çocukların korunması gelir.

Fazladan ücret almamak bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Cinsel istismar gibi en aşağılık saldırıya uğramış bir çocuğun Karakollarda sabahlara kadar bekletilmesine vicdanınız nasıl elverdi?

İnsanlar hayatı yalnız kendileri için yaşayamazlar.

Sizin haklı olmanız, aşağılık bir saldırıya maruz kalmış bir çocuğun daha fazla mağdur edilmesine seyirci kalmanızı haklı gösteremez.

Sizi ve meslektaşlarınızı bu nedenle yeniden düşünmeye, benzer durumlarda özlük haklarınız için mücadele ederken görevden kaçmamaya davet ediyorum.

Size gelince savcı bey göreviniz kanunun emrettiği şekilde yapmak istemenize hak vermekle birlikte hatalı bir davranışta ısrar eden bir devlet görevlisini gözaltına aldırıp, nezaret ortamında sabaha kadar tutarak bir nevi ceza uygulaması yapmanız kabul edilemez.

İhtiyaç duyduğunuz uzman bilirkişiyi pek ala gönüllülerden faydalanarak temin edip, ilgili şahıs hakkında kanuni işlem yapabilirdiniz.

Sevgili Emniyet mensupları, size de bir cümleyle sitemimi ifade etmek isterim. Bir bayan öğretmeni kemer ve küpe kolye gibi aksesuarlarını alarak nezarethaneye atmanız hiç de şık olmamış.

Oysa ki onu, öğretmen bir hanımefendiye yakışır şekilde pekala misafir edebilirdiniz.

Yazarın Diğer Yazıları