• Haberler
  • Asayiş
  • SAHTE POLİS 10 YAŞINDAKİ ÇOÇUĞU DOLANDIRDI YAKAYI ELE VERDİ

SAHTE POLİS 10 YAŞINDAKİ ÇOÇUĞU DOLANDIRDI YAKAYI ELE VERDİ

Manisa'da telefon dolandırıcıları 10 yaşındaki çocuğu dolandırmak isterken eve geldiği sırada suçüstü yakalandı.

Manisa’da telefon dolandırıcıları 10 yaşındaki çocuğu dolandırmak isterken eve geldiği sırada suçüstü yakalandı.

Manisa’da dolandırıcıların hedefi bu kez 10 yaşındaki T.K oldu. Edinilen bilgiye göre; evde yalnız olan küçük çoçuk ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. 

Babasının suç işleyerek yakalandığını ve karakola götürüldüğünü anlatan şüpheliler 'Baban hapse girecek. Evde bulunan paraları bize teslim etmen gerekiyor' sözleri ile küçük çoçuğu kandırdı. Küçük çoçuk, evde bulunan bir miktar nakit para ve 10 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını kapıya kadar gelen dolandırıcılara teslim etmek için beklemeye başladı.

10 yaşında olan küçük çocuk dolandırılacağını anlayınca durumu hemen polise bildirdi. Dolandırıcıların evlerine gelip kendisinden para ve altınları alacağını söyledi.

POLİS EKİPLERİ EVDE PUSU KURUP BEKLEDİLER

İhbarın gelmesi üzerine Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çocuğun evine giderek dolandırıcıyı beklemeye başladılar.

3 saat bekleyişin ardından kendini polis olarak tanıtan L.B.A(37) isimli dolandırıcı eve gelmesinin ardından sivil polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Kıskıvrak yakalanan telefon dolandırıcısı gözaltına alındı.gözaltına alınan L.B.A Manisa Devlet Hastanesinde sağlık raporunun alınmasının ardından İfadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Bakmadan Geçme