POLİS TEŞKİLATININ 172. KURULUŞ YILINDA VALİ GÜVENÇER'E ZİYARET

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Polis Teşkilatının 172.kuruluş yıldönümü nedeniyle personeli ile birlikte Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Polis Teşkilatının 172.kuruluş yıldönümü nedeniyle personeli ile birlikte Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bilgiç, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü nedeniyle müdür yardımcısı, şube müdürleri ve polis memurları ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunmak istediklerini belirterek kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer’e teşekkür etti. Bilgiç, “Kurulduğu günden beri gelişen teknolojiye göre personelini yenileyen gerekli teçhizat ve çeşitli suç örgütlerinin oluşumunda gelişen şartlara göre kendisini geliştiren bir teşkilat yapımızla beraber hizmet etmeye devam ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, rahmetle yâd etmek istiyorum. Şehit olan arkadaşlarımızın anısına şehitlikte bir programımız oldu. Onları orada anıp ruhlarının şad olması için dileklerimiz ve temennilerimizde bulunduk. Teşkilatımızın yapılanması itibarıyla, bir adli ve idari yapılanması var. Bu idari ve adli yapılanma içerisinde vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve sükûneti için mücadelemizi canla başla yapmaya devam ediyoruz. En son 15 Temmuz darbe kalkışması döneminde yine fedakâr bir şekilde arkadaşlarımızın çalışmasıyla hep birlikte sizlerin önderliğinde ve yönlendirmesiyle teşkilatımıza düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu vesileyle mükâfatımız olarak sizlerin talimatlarını almaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Güvençer de Polis teşkilatının 172. yılını kutlayarak, “5 Nisan’da başlayan kutlama etkinlikleri 10 Nisan’da bugün nihayete eriyor. Şu anda bu odada bütün arkadaşlarımı birer yakın çalışma arkadaşı olarak kabul ediyorum. Asla onları birer misafir olarak değerlendirmiyorum. Hem il Valisi olarak kabul öncesi çalışma arkadaşlarımla hem de aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşı olarak Türk Polis Teşkilatıyla, değerli arkadaşlarımla gurur duyduğumu büyük bir samimiyetle ifade ediyorum. Bu kutlu mücadelede bugüne kadar hayatını çekinmeksizin feda eden tüm şehitlerimizi de, başta elbette bugün münasebetiyle polis şehitlerimiz olmak üzere, rahmetle yâd ediyorum. Bu oda Valilik Makamı odası. Valilik İlde Devletin, Cumhurbaşkanının, Hükümetin temsilcisi. Birinci derecede bu ildeki kamu düzeninin, güvenliğinin, vatandaşımızın can, mal emniyetinin temel karargâhı. Şu anda burada gördüğünüz 2 bin 500 polis çalışanımızı temsil eden arkadaşlarımız bu odanın asli çalışanları, iş ortakları, dert ortakları pozisyonundalar. Belki de dünyada çok az teşkilata nasip olmuş bir benimsenme, sahiplenme, sevilme söz konusu. Elbette kolluk gücü dünyanın tüm ülkelerinde belli bir güven tesis etmiştir. Ama bu güven tesisinin ötesinde, kendisinden sayma, muhabbetle sahip çıkma ve sonuna kadar doğrudan kamu düzeni ve güvenliğiyle ilgili olmasa bile, başı her dara düştüğünde müracaat edilecek ilk devlet kurumu olarak polisin algılanmış olması bize mahsus. Polis teşkilatımızın yarattığı imaja mahsus bir özellik. Ayrıca 172 yıla da vurgu yapmak lazım. Kadim devlet, kadim millet böyle olur. Cumhuriyetimiz çok daha genç, Allaha çok şükür biz kadim devlet ilkesine sahip bir millet olarak Cumhuriyetimizin yaşından çok daha büyük kurumlara sahibiz. Bir kanuna, bir teşkilat şemasına dayalı kent kolluk gücü olarak polis teşkilatı bundan 172 yıl önce kurulmuş ama haddizatında toplum düzenini koruyan ve kolluk vazifesini yapan teşkilatlanmamız 172 yıldan çok daha eski” diye konuştu.

Vali Güvençer, 15 Temmuzdan bu tarafa özellikle en küçük rütbelisinden en büyük rütbelisine kadar polis teşkilatının bütün mensuplarının hepimiz adına, Türk Toplumu adına çok büyük bir fedakârlıkla, çok büyük bir gayretle ve son derece başarılı bir görev yürüttüklerini ve yürütmeye devam ettiklerini ifade ederek, “Bunun karşılığında çok da fazla bir şey beklemiyorlar. Ama beklediklerini de vatandaşın kendine olan sevgisini, saygısını, güler yüzünü hissetmekle fazlasıyla bulduklarına inanıyorum. Bundan sonra onlara kazasız, belasız çok daha güvenlikli bir ortamda Türk Milletiyle beraber el ele istikbale yürüyüşlerinde kolaylıklar, başarılar diliyorum. Hepimiz adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bakmadan Geçme