Minikler Büyükleri Uyardı 'Trafik Kurallarına Uyalım

Trafik kurallarını genç nesillere aşılamak amacıyla Manisa Belediyesi döneminde  Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi'nde yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 20 Şubat 2014 tarihinde Manisalıların hizmetine sunuldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Minikler Büyükleri Uyardı 'Trafik Kurallarına Uyalım

Trafik kurallarını genç nesillere aşılamak amacıyla Manisa Belediyesi döneminde  Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi’nde yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 20 Şubat 2014 tarihinde Manisalıların hizmetine sunuldu.

 6 bin metrekare alan üzerine kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkında 10 adet akülü araç ve 6 adet bisiklet bulunuyor. Kentte binlerce minik bu parkta hem teorik hem de uygulamalı trafik eğitimi aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 2014 yılında hizmete açılıp 2017 yılında da faaliyetlerine aynı hızla devam eden Çocuk Trafik Eğitim Parkında aynı anda 40 çocuğa teorik ve pratik eğitim imkanı sunuluyor.

Parkta 225 adet trafik levhası, 1 üst geçit, 2 tünel, 1 sinyalize kavşak ve 1 hemzemin geçit bulunuyor. Ağaç yaşken eğilir ilkesiyle trafikte bilinçli bir nesil oluşması için çalıştıklarını anlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürü Serdar Akçam, parkı kullanmak isteyen vatandaşların kendi akülü araçlarıyla gelerek           de parkuru her zaman kullanabileceklerini söyledi.

Yapıldığı ilk günkü heyecanı bugün de duyarak çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Akçam şunları söyledi:

Uygulamalı eğitimlerin küçük yaş gruplarındaki öğrenciler üzerinde çok daha faydalı olduğunu anlatan 23 Nisan İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Sabiha İlarslan da şöyle konuştu:

Trafik eğitimi alan minikler de bakın neler söyledi; 

Bakmadan Geçme