• Haberler
  • Gündem
  • KIZ ÇOCUKLARIMIZI ÖNCE SİZİN SAHTEKÂRLIĞINIZDAN ÇEKİP ALACAĞIZ

KIZ ÇOCUKLARIMIZI ÖNCE SİZİN SAHTEKÂRLIĞINIZDAN ÇEKİP ALACAĞIZ

Bugün bir gazetenin manşetine taşıdığı, kız çocuklarının kaçırılıp rehin tutulduğu ve zorla evlendirildikleri haberi üzerine Aile Bakanı'nın: 'Bu tür sorunların yaşanacağını söyleseler inanmazdım.' şeklindeki, halkı yanıltan ve sorumluluktan kaçan ifadelerine Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer büyük tepki gösterdi.

KİRAZ’DAKİ SKANDAL MECLİS’E TAŞINDI!

Bugün bir gazetenin manşetine taşıdığı İzmir Kiraz ilçesinde kız çocuklarının kaçırılıp rehin tutulduğu ve zorla evlendirildikleri haberi üzerine Aile Bakanı'nın: “Bu tür sorunların İzmir’in bir ilçesinde yaşanacağını söyleseler inanmazdım.” şeklindeki, halkı yanıltan ve sorumluluktan kaçan ifadelerine Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer büyük tepki gösterdi.

İzmir’in Kiraz ilçesinde, topluma, kız kaçırma geleneği olarak sunulan, kaçırılan kızların bazılarının aileleri tarafından bin bir mücadele ile geri alınabildiği, alınamayanların da yaşlarına göre belirlenen para alınarak olayların üstünün kapatıldığına yönelik basına yansıyan haberlere ve vatandaşlardan gelen şikâyetlere dayanarak Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayın Kaya tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye, Yazılı Soru Önergesi ve Araştırma Komisyonu kurulmasına dair Meclis Araştırma Önergesi verdi.

CHP’li Biçer, “konu, Cumhurbaşkanı'na hakaret ya da muhaliflerin eylemleri olunca harekete geçen hükümet nedense toplum açısından oldukça ciddi bir sorun olan bu olaylara duyarsız kalmaktadır. Kiraz’da yaşanan olaylar, topluma zorla kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. Bunun başka açıklaması olamaz.” dedi.

BAKAN KAYA’YA YÜKLENDİ; O KOLTUKTA OTURUKEN VİCDAN AZABI ÇEKMİYOR MU?

Manisa Milletvekili Biçer, “Bakan Kaya, her fırsatta önlem olarak öğretmenlere eğitim, kızlara eğitim gibi cümleler kurup duruyor, ancak şu ana kadar ilçede işlenmiş onlarca suçun ortada duran sorumlularının cezalandırılması konusunda tek bir laf dahi etmiyor. Gerçekten merak ediyorum Bakan Kaya o koltukta otururken vicdan azabı çekmiyor mu?” dedi.

SİSTEMİN BEKÇİLİĞİNİ Mİ YAPIYOR?

CHP’li Vekil Biçer yaptığı açıklamada: “Tıpkı Ensar Davası'nda olduğu gibi tüm pisliklerin üstü açılmasın diye bir celsede bitirilen dava, Kiraz’da suç ortakları ortaya saçılmasın diye mi bilmiyorum ama konu dahi edilmiyor. Demek ki Aile Bakanı Fatma Betül Sayın Kaya’yı yaşanan bu olaylar rahatsız etmiyor ki olaylara duyarsız kalarak, görevinin gereğini yerine getirmeyerek, sorumluluk almayarak ve kamuoyunu da oyalayarak o koltukta hala rahatlıkla oturabiliyor. O koltukta yine, görevinin gereğini ve sorumluluğunu yerine getirmeyen bir Bakan var. Bakan Kaya, kaçırılan, zorla alıkonulan, on iki yaşında kafeste tutulup daha sonra gelinlik giydirilen, bunu gelenek olarak kabul ettirilmeye çalışılan sistemin bekçiliğini mi yapıyor?” dedi.

KIZ ÇOCUKLARIMIZI ÖNCE SİZİN SAHTEKÂRLIĞINIZDAN ÇEKİP ALACAĞIZ…

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin ve baskı görmesinin önüne geçmek için Bakanlığın gerekeni yapmadığını belirten Biçer;“kız çocuklarımızı önce sizin sahtekârlığınızdan çekip alacağız!” dedi.

KOMİSYON KURALIM, ARAŞTIRALIM

CHP’li Milletvekili Biçer, “5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 102. Maddesinde düzenlenen, tecavüz suçu nedeniyle 2006 yılında çocukların cinsel istismarı nedeniyle açılan dava sayısı 2.414’ken 2015 yılında ise aynı nedenle açılan dava sayısı yaklaşık yüzde 700’lük bir artışla 16.957’ye yükselmiştir. 

Çocuklara yönelik cinsel saldırı vakasının çeşitli nedenlerle yargıya taşınmadığı ve saklandığı gerçeğini de göz önünde bulundurursak durumun, rakamların gözler önüne serdiğinden daha korkutucu olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısı ile ülkemizde on binlerce çocuğumuz maalesef ki sayısı her geçen gün ciddi oranda artan cinsel saldırı suçlarına maruz kalmaktadır. Ortada, büyük ve ciddi bir toplumsal sorunun olduğunu ve insan haklarına yönelik açık ihlalin söz konusu olduğunu belirtmek zorundayız.

Anayasa’nın 41. Maddesinde, “Devlete her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirler alma görevi verilmiştir. Ayrıca, ülkemiz adına 25 Ekim 2007 tarihinde imzalanan ve 25 Kasım 2010 tarihinde 6084 Sayılı Kanunla onaylanan, “Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi” uyarınca taraf ülkeler çocukların cinsel sömürü ve istismarını engellemek ve bu alanda ulusal ve uluslararası işbirliğini geliştirmek için etkin tedbirler almakla yükümlüdürler.

 Fakat Anayasamızdaki bu hükme ve taraf olduğumuz ‘Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi’’ndeki gerekliliklere rağmen Türkiye’nin her yerinde, her köşesinde yılda en az 17 bin dolayında çocuk cinsel istismara maruz kalırken hükümet ve ilgili bakanlık tarafından da soruna yönelik herhangi bir önlemin alınmadığı da görülmektedir.

Çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarıyla son dönemde adını basından sıkça duymaya başladığımız İzmir ili Kiraz ilçesinde, “çocukların cinsel istismar ve saldırılardan korunması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi, istismar olaylarındaki artışların nedeninin saptanması ve konunun çözüme kavuşturulması” için vakit kaybetmeden bir Meclis Araştırması açılması gerekmektedir. Bunun için Meclis’te bir Araştırma Komisyonu kurulmasına dair teklifimizi verdik. Görevini gereğini yerine getirmeye üşenen yetkililere sesleniyorum; “GELİN, KOMİSYON KURALIM ARAŞTIRALIM” dedi.

 

Bakmadan Geçme