HAYALLER HAYAT OLSUN

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilim Kültür ve Medeniyet Topluluğu, kurulduğu günden beri çizdiği özgün yolda değer kaybetmeden ilerleyen, sadece organizasyon ve etkinlik düzenlemekle kalmayıp, birçok farklı dalda çalışma gösteren bir topluluk.

 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilim Kültür ve Medeniyet Topluluğu, kurulduğu günden beri çizdiği özgün yolda değer kaybetmeden ilerleyen, sadece organizasyon ve etkinlik düzenlemekle kalmayıp, birçok farklı dalda çalışma gösteren bir topluluk. Celal Bayar Üniversitesi bünyesindeki tüm öğrencileri tek bir çatı ve ortak idealler çerçevesinde toplamak amacı ve “Öğrenciyi Yaşatma” ilkesiyle varlıklarını sürdürmekteler.

“Büyük bir medeniyetin çocukları kendisine yakışan bir kimlik ve değerler sisteminde anlam kazanır. Bu anlamlar çerçevesinde insanlığa hizmet sunar.”  diyen topluluk üyeleri en önemli projelerinden biri olan "HAYALLER HAYAT OLSUN" projesi kapsamında ilk faaliyetlerini gerçekleştirdiler.

Bilim Kültür ve Medeniyet Topluluğu bu gün “tarih profesörü” olmak isteyen ve yürüme zorluğu çeken  Ticaret Borsası Anadolu Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Efe Can ÖTNÜ ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tarihçi Prof. Dr. Muzaffer TEPEKAYA'yı buluşturdular. Efe Can kardeşleriyle birlikte   Muzaffer hocanın tarih dersine girdiler.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Efe Can’ın  öğretmeni Samet Güleryüz, İyiliğe Var mısın? Projesi kapsamında okulumuzun en özel öğrencisi Efe Can ÖTNÜ 'yü hayallerine bir adım daha yaklaştırdık. Tarih Profesörü olmak isteyen öğrencimizle Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Profesörü Muzaffer Tepekaya'nın dersine iştirak ettik. Efe Can da biz de mutluyuz.” dedi.

Son derece samimi ve sıcak bir ortamda geçen buluşma sonrası hem “HAYALLER HAYAT OLSUN" olarak isimlendirdikleri projelerinin ilk eylemini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten gençler bunun bir başlangıç olduğunu ve daha çok çalışacaklarını belirttiler.

 

Bakmadan Geçme