'DÜNYA SU GÜNÜ' COŞKUYLA KUTLANDI

22 Mart 'Dünya Su Günü' dolayısıyla MASKİ Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde  Tarzan Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ‘Dünya Su Günü’ nedeniyle etkinlik gerçekleştirdi. Minik öğrencilerle bir araya gelinen etkinlikte büyük bir coşku yaşandı. Düzenlenen etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen, Şehnaz Başaran ile Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ daire başkanları, daire müfettişleri ile birçok vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte minik öğrenciler ve vatandaşlar eğlenceli vakit geçirdi. Su günü dansı, su günü şarkıları, halk oyunlarının oynandığı programda şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece kazanan öğrencilere ödülleri verildi. İçme suyu kaynaklarını korumaya yönelik düzenlenen etkinlikte yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve Genel Müdür Yardımcıları takdim etti. Birbirinden renkli gösterilere sahne olan ‘Dünya Su Günü’ etkinliği ile minik öğrenciler temiz su kaynaklarımızı koruma altına almak adına aydınlatıcı gösteriler sergiledi. Etkinlik Halil Yurtseven İlkokulu ve Doğa Koleji öğrencilerinin oynadıkları halk oyunlarıyla sona erdi.

Genel Müdür Coşkun’a hoş sürpriz

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a ‘Dünya Su Günü’ münasebetiyle düzenlenen etkinlikte hoş bir sürpriz de yapıldı. İçme suyu kaynaklarını nasıl kullanmamız gerektiğine yönelik iki minik öğrenci bir gösteri yaptı. Sahneye çağrılan Genel Müdür Coşkun, oyunu sergileyen minik öğrencinin torunu olduğunu söyleyerek, ‘Evlatlarımızı nasıl koruyorsak su kaynaklarımızı da öyle korumalıyız’ ifadelerini kullandı. Genel Müdür Coşkun, ‘Dünya Su Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Giderek tükenmekte olan su kaynaklarının daha bilinçli tüketilmesini sağlamak ve bu farkındalığı yerine getirmek amacıyla böyle bir gün kutlanıyor. Biz de MASKİ olarak, bu farkındalığı Manisalılara da yaymak ve çocuklarımızda bu bilinci oluşturmak amacıyla iki okulumuzla birlikte bir organizasyon tertipledik. Amacımız miniklerimize bilinçli su tüketimini aşılamak” dedi.

“Çocuklar bizim geleceğimiz”

22 Mart ‘Dünya Su Günü’ etkinliğine katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz her noktada onların gelişimine katkıda bulunmak için ilgili birimlerimizle girişimlerde bulunuyoruz. Suyun kullanımı ve tasarrufu konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu gün bu etkinliğe katılıp, çocuklarımızla bir araya gelmek istedim. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz. Bu vesileyle Dünya Su Gününü kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme