Bilen Üç Öğün Yalan Söylüyor dedi

Manisa Milletvekili İsmail Bilen Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nde CHP'nin tavrını eleştirerek 'Bir otuz yıl daha tartışmamız mı gerekiyor?' dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nde CHP'nin tavrınıeleştirerek "Bir otuz yıl daha tartışmamız mı gerekiyor?"
dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Av. İsmail Bilen, AK Parti Gördes İlçe Başkanı Mehmet İnci, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve beraberindeki heyet ile birlikte Gördes İlçesi Kayacık Mahallesini ziyaret ederek köy kahvesinde vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasını anlattı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Bilen yaptığı açıklamada; 'Bunlar sabah başka, öğlen başka, akşam başka bir yalan söylüyor. Milletimizin huzuruna sunduk, başladılar yalan ve iftiralar atmaya" dedi.

"Kendi Getirdiği Teklife Kendi İtiraz Ediyor"

Bilen, "Kendi istedikleri milletvekili sayısına şimdi kendileri karşı çıkıyorlar. Ülkemizde 400 milletvekili sayısını 450 yapan CHP, neden 600 Milletvekili diye soruyor. Kendi teklifleri zaten 600 milletvekili. Dürüst olmak gerek, önemli olan ülkemizin buna ihtiyacı var mı yok mu? Buna bakmak lazım. Belki daha fazlasına ihtiyaç vardır. Milletin vekillere daha çok ulaşabilmesi için keşke her ilçenin bir milletvekili olsa, vatandaşın derdini sıkıntısını dinleyip çözüm için meclise taşısa bu fenamı olur" dedi.

Bilen, "Sivil Toplum Kuruluşları, Barolar, Üniversiteler Sanayi Odaları mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu, yetkilerin aşırı olduğunu, zaman zaman sıkıntılar doğurduğunu, Çift başlılıktan dolayı kuvvetler ayrılığı prensibini ihlal ettiğini, tam aksine kuvvetler birliğine götürdüğünü ve Cumhurbaşkanının hiçbir siyasi ve hukuki sorumluluğu olmamasına rağmen fazla yetki sahibi olduğu ve bu yetkileri fazla kullandığı dile gelmiştir. Dolayısıyla bu itilafı ortadan kaldırmak adına 34 yıldır bu konuşuluyor. Bütün sivil toplum kuruluşundan, iş dünyasına, sendikalardan tutun işçimize varıncaya kadar herkes bir paket hazırladı ama bir ittifak sağlanamadı. Bir otuz yıl daha tartışmamız mı gerekiyor'? dedi.

Bakmadan Geçme