• Haberler
  • BASIN ÖZGÜR OLMADIĞI SÜRECE DEMOKRASİ DE ÖZGÜR OLAMAZ

BASIN ÖZGÜR OLMADIĞI SÜRECE DEMOKRASİ DE ÖZGÜR OLAMAZ

BASIN ÖZGÜR OLMADIĞI SÜRECE DEMOKRASİ DE ÖZGÜR OLAMAZ' CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş 3 Mayıs ' DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ '  nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı. Kayabaş ' basın özgür olmadığı sürece demokrasi de özgür olamaz ' dedi.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş 3 Mayıs “ DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ ”  nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı. Kayabaş “ basın özgür olmadığı sürece demokrasi de özgür olamaz “ dedi.

Yaptığı açıklamada özgür basının demokrasinin temel unsuru olduğuna dikkat çeken Kayabaş, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Basının özgür olmadığı bir ülkenin adında cumhuriyet, demokrasi olmasının bir anlamı yoktur. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü bu yüzden çok önemlidir. Demokrasinin vazgeçilmezi olduğu için 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü Birleşmiş Milletler Kararı ile ilk kez 1994’te kutlandı.  3 Mayıs’ın en büyük amacı basının önündeki tüm kısıtlayıcıları kaldırmak olmalıdır. Basın yurttaş için denetleyendir. Özgür olması da bundan dolayı çok önemlidir. Eğer özgür olursa basın bu denetim görevini iktidar ve güçlerden bağımsız bir şekilde yapabilir. Böylece Kamunun, kaynaklarının doğru ve dengeli kullanılıp kullanılmadığı ortaya çıkar. Yurttaşların haklarını korur. Ülkemiz basın özgürlüğü konusunda demokrasisi bizden daha kötü olan ülkelerin bile gerisindedir artık. AKP hükümeti basın üzerinden daha önce hiçbir iktidarın aklına dahi gelmeyen engellemeler yapmaktadır. Dünyada en çok gazetecisi hapiste olan ülkeler arasındayız. AKP ve cumhurbaşkanına muhalif oldukları için çalıştıkları kurumlardan kovulanlar, başka bir yerde iş bulamayanlar, gerçek ve doğru haber yapmaları engellenenler hep gazeteciler olmakta. Yerel Basının sorunları ise hep görmezden geliniyor. Basının en önemli tarafını oluşturan yerel basın da devletten alması gereken hiçbir desteği alamıyor. 3 Mayısların, 24 Temmuzların, 10 Ocakların basın özgürlüğü için kutlanmaya çalıştığı ülkemizde, basının gerçekten özgür olmadığı için söylenenler ve tebrikler maalesef lafta kalıyor. Gerçek anlamda basın özgürlüğünün tesis edildiği 3 Mayısların gelmesi dileğiyle, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününüz kutlu olsun.”

Bakmadan Geçme