48 KİLOMETRELİK ALTYAPISINI YENİLEDİ

MASKİ Genel Müdürlüğü, 95 Mahalle Projesi kapsamında Yunusemre ilçesine bağlı 5 mahallede gerçekleştirdiği toplamda 48 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hattı yenilemesinde sona geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 95 Mahalle Projesi’yle ilçeleri baştan inşa etmeye devam ediyor. MASKİ, Yunusemre ilçesinin 5 mahallesinde yaptığı çalışmalarda son aşamaya geldi. İlçeye bağlı Gülbahçe, Karaahmetli, Örselli ve Karayağcıhacılar’daki hat yenilemelerini sonlandıran MASKİ ekipleri, son mahalle olan Çamlıca’da da hızla sona yaklaşıyor.  Mahallenin 9 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattını yenileyen ekipler, 9 kilometrelik içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarına da start verdiler. MASKİ tarafından mahallelere kazandırılan güvenli altyapı hizmeti sayesinde artık daha sağlıklı bir ortamda yaşayacaklarını ifade eden mahalle sakinleri, memnuniyetlerini şu şekilde dile getirdiler:

“Yeni Büyükşehir Belediyesi yeni bir Örselli inşa etti”

Örselli Mahalle Muhtarı Halil Mezik, “Mahallemizde altyapı çalışmalarımız bitti. İçme suyu ve kanalizasyon hatlarımız tamamen yenilendi. Şuan parke taşlarımızın döşenme aşamasındayız. Yeni Büyükşehir Belediyesi yeni bir Örselli inşa etmiş bulunmakta. Bu yönden Cengiz Başkanımıza teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimiz de hizmetlerden çok memnun ve müteşekkirler. Daha da iyi hizmetlerin yapılacağına inanıyoruz”

 “Suyumuza kanalizasyon karışıyordu”

Gülbahçe mahalle sakinlerinden Namık Yaş, “Hizmetler çok güzel. Yapılan işler çok güzel oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Biz, daha önce mahallemizde kokudan duramıyorduk. Şimdi döşenen içme suyu boruları çok çok güzel. Eskiden su kesilip geldiğinde içme suyu hattımıza kanalizasyon suyu karışıyordu. Biz de o suyu içmek zorunda kalıyorduk. Yeni hatlar sağlığımız için çok çok iyi oldu. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir”

“Başkanımız olmasa bu hizmetler olmazdı”

Gülbahçe Mahalle Muhtarı Mustafa Atalan, “Çalışmalardan çok memnunuz. İstediğimiz düzeyde gidiyor. Çok küçük işler kaldı. En büyük teşekkürümüz ve minnettarlığımız Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a. Yapılan hizmetler Başkanımız olmasaydı, yapılamazdı. Mahallemize renk kattılar”

Yıllardır beklenen hizmete kavuştular

Çamlıca Mahalle Muhtarı Mehmet Uçtu, “3 ay önce kanalizasyon çalışmaları başladı. Şimdi de içme suyu hattımızın yenilenmesi için çalışılıyor. Tahmin ediyoruz ki yaz aylarında çalışmalar bitecek. Bittikten sonra da çok iyi olacağını biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şu yapılan hizmetler bizim için çok önemli. Bunlar yıllardır beklediğimiz çalışmalardı”

“Bu zamana kadar böyle bir çalışma görmedik”

Karaahmetli Mahalle Muhtarı İsmail Genç, “Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallemize kanalizasyon ve içme suyu çalışmasının yapılmasından çok memnunuz. Daha önce mahallemizde içme suyu hatları problemliydi. Kanalizasyonumuz hiç yoktu ve sokaklara akıyordu. Şu anda iyi bir altyapı yapılıyor. İçme suyu borularımız tertemiz oluyor. Üzerine de inşallah parke taşı da döşenerek hayırlısıyla mahallemizin kullanımına sunulacak. Mahallemiz için çok güzel ve iyi bir yatırım. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mahallemize verdikleri değer nedeniyle de çok memnunuz. Mahalle sakinleri de bu çalışmaları dört gözle bekliyordu. Cengiz Başkanımız Manisa’nın İzmir sınırındaki en son mahallesi olan Karaahmetli’ye hizmeti getirdi. Mahallemize yapılan çalışmalar nedeniyle çok çok teşekkür ediyorum. Biz bu zamana kadar böyle bir yatırım, böyle bir çalışma görmedik”

Bakmadan Geçme