1 Milyon 500 Bin lira değerinde 3 adet evlerini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Turgutlu'da anne-oğul Kurşun ailesi Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde bulunan yaklaşık 1 Milyon 500 bin TL değerindeki 3 adet dairelerini Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Sevim Kurşun (81) ve oğlu Nurettin Kurşun (48), kendilerine ait olan 1 Milyon 500 Bin Lira değerinde ki 3 adet evi Mehmetçik Vakfına bağışladılar.

Sevim Kurşun’a ait evde düzenlenen devir teslim törenine, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Askerlik Şubesi Başkanı Astsubay Personel Başçavuş Kemal Secerli, Türkiye Mehmetçik Vakfı İzmir Şubesi Temsilcisi Emekli Kurmay Albay Ahmet Tuncer, Turgutlu Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği başkanı Gazi Üsteğmen Turgut GÜRKAŞ ve hayırsever aile yakınları katıldı.

Mehmetçik Vakfı gibi önemli bir sivil toplum örgütüne kasabalıların sahip çıkmasından dolayı gurur duyduğunu söyleyen Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan;”Amel defteri, Sevim teyzemizin, Nurettin ağabeyimizin ve diğer onay veren insanların büyük bir sevabı, büyük bir ecri olacak. Rabbim onlardan razı olsun. Mehmetçik Vakfı gibi önemli bir sivil toplum örgütüne kasabalıların sahip çıkmasından dolayı gurur duyuyorum. Bunun devam edeceğine yürekten inanıyorum”dedi.

Hayırsever Sevim Kurşun ise gazetecilere yaptığı açıklamada;”Ben seve seve bu yerleri verdim, canı gönülden. Evlatlarımın hakkını verdim. Bende kendi hakkımı Mehmetçik Vakfına bağış yaptım. Allah’ım inşallah kabul etsin”ifadelerini kullandı.

Nurettin Kurşun;”Benimde bir buçuk dairem vardı. Benim çocuklarım yok. Bu yüzden Mehmetçik vakfına bağış yaptık”dedi.
Bağış yapılan dairelerin giriş kapılarına, bağış levhaları asılırken, Sevim Kurşun ve Oğlu Nurettin Kurşun’a, Turgutlu Askerlik Şubesi Başkanlığında İlçe Kaymakamı Uğur Turan tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Bakmadan Geçme