Sağlık

Sağlık Haberleri

İşte koronavirüsteki ikinci dalgaya karşı 12 kural düzenlemesi

Koronavirüs (corona virüs) ile ilgili normalleşme adımları sürerken, en büyük endişe ikinci dalga.

Uzaktan spor eğitimi alacaklar 'eğitmene' dikkat

Pandemi süreciyle birlikte uzaktan spor eğitimlerinde artış yaşandığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Engin Işık Abanoz, 'Bu işlerden kazanç sağlamaya çalışan eğitimli olmayan kişilerin de gerek sosyal medyadan gerek dijital ortamdan videolar göndermek suretiyle kazanç elde etmeye çalıştığı görülüyor' diye konuştu.

Vaka Sayıları değişkenlik gösteriyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ nın açıklamasına göre son 24 saat içerisinde 35 bin 771 test yapıldı.

Başkan Aydın, TOBB Bölge Odaları Toplantısına katıldı

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) yönetim kurulu başkanı Faruk Aydın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gündemiyle ilgili olarak gerçekleştirilen TOBB Bölge Odaları Toplantısı’na video konferans yöntemiyle katıldı.

Kaygı ve Panik Bulaşıcıdır!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve son bir haftadır ülkemizde de görülen koronavirüs yayılmaya devam ederken belirsizlikler ve bilgi kirliliği de insanların büyük kaygılar yaşamasına sebep oluyor.

Özel Röportaj; Veteriner Hekim Ayşe Yetiş, ‘Yanlış Beslenme ve Hareketsizlik Atları Öldürür

Karantina ahırları atlar için uygun mu? Hareketsizlik atları ne kadar etkiler. Adalar’daki karantina sürecini ve atlara dair bilinmeyen bilgileri at yetiştiriciliğinde uzman veteriner hekim Ayşe Yetiş ile konuştuk.

Çocuklarda Uyku Sorununa Dikkat!

ağlıklı bir uyku, çocukların hem zihinsel hem de beden gelişimleri için son derece önemli bir yere sahip. Çocuklar da yetişkinler gibi çeşitli nedenlerle uyku sorunu yaşıyor.

Göre Bozukluklarının Psikolojik Etkileri Dikkat!

Görmebozukluklarının sadece fiziksel etkileri olduğunu düşünenler dikkat! Görmesorunları fiziksel problemlerin yanı sıra ruhsal ve duygusal problemlere de yolaçabiliyor.

Dr.Levent ONAN Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon tedavisin ve Tamamlayıcı tedaviler kategorisinde yerini alan ozon terapisinin, insan vücudundaki farklı işlevsel etkileri sayesinde günümüzde giderek kullanım oranı artan bir uygulamadır. Dedi. Dr.Levent ONAN tedavi ile ilgili bilgiler verdi.

Gençler Rötuşlanmış SELFİE fotoğraflarıyla estetik yaptırmaya geliyor

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oygar Aytekin, sosyal medya araçlarında çekici ve güzel görünme arzusunun insanları estetik yaptırmaya yönlendirdiğini söyledi.

Almanya ve Bulgaristan'da kesilir denilen parmağı Türk doktorlar kurtardı

Bulgaristan'da bir gıda şirketinin sahibi olan Milko Ivanov (52) 2 ay önce iş kazası geçirdi. Kaza sırasında 220 derecelik sıcak pres altında 3 dakikaya yakın kalarak ezilen sol el baş parmağının üst kısmı, tendonları, damarları ve cildi öldü.

Dişlerinizi beyazlatırken zarar vermeyin!

Beyazlatıcı diş macunlarını kullanırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Osman Çetin, beyazlatıcı diş macunlarının diş minesine zarar verdiği için dişlerin daha hızlı sararmasına sebep olduğunu söyledi.

Çürük diş çene kistinin habercisi mi?

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin, çenede görülen tümör ve kistlerin diş çürüklerinden kaynaklanabileceğini belirterek ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Karaciğerin düşmanı antibiyotik, dostu ise enginar değil

Memorial Sağlık Grubu, Türk Karaciğer Vakfı ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi iş birliğiyle 5'inci Azerbaycan-Türkiye Ortak Hepatoloji Kursu düzenledi. Azeri ve Türk doktorlar İstanbul'da bir araya gelerek, 2 gün boyunca karaciğer hastalıklarına yönelik teşhis, tanı ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek

Dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı CERN'de gerçekleştirilen projenin çok küçük bir versiyonu olan 'Türk Dairesel Parçacık Hızlandırıcısı' Özyeğin Üniversitesi'nde görev yapan fizikçiler tarafından hayata geçirilecek. Kanser teşhisinin maliyetini büyük oranda düşürmesi hedeflenen projede sona gelindi. İki Türk fizikçi Dr. Öğr. Üyesi Alper Hayreter ve Dr. Öğr. Üyesi Bora Işıldak tarafından 2017 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalar 6 ay içinde sona erecek. Şu an prototip aşamasında olan 'Türk Dairesel Parçacık Hızlandırıcısı' Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından lisans alındıktan sonra kullanılabilecek. Kanser teşhisinde büyük önem taşıyan PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) taramalarında kullanılan radyoizotoplar yaklaşık 20 kat daha az maliyetle Türkiye'de üretilebilecek.

Oğlu için 7 saatlik ameliyatı göze aldı

İstanbul'da yaşayan Hatice Sezgin 24 yaşında Mehmet Sezgin ile evlendi. Evlilik öncesi romatizma hastalığı olan genç kadının omurga ağrıları 2 yıl içinde iyice şiddetlendi. 29 yaşında oğlu Harun'u dünyaya getiren Sezgin'e skolyoz (omurga eğriliği) teşhisi konuldu. Geç teşhis alan Hatice Sezgin'in tedavisi de gecikti. 10 yıl içinde ağrıları şiddetlenen, dik bir şekilde yürüyemeyen talihsiz kadın görüntüsü nedeniyle çevresi tarafından da yaşlı zannedildi. Sosyal hayata karışmakta ve oğlu ile vakit geçirmekte güçlük çeken Hatice Sezgin'i ameliyat olmaya iten şey ise oğlu Harun'un kardeş isteği oldu. Sağlık açısında hamile kalması imknsız görülen Hatice Sezgin, oğluna bir kardeş verebilmek için ameliyat masasına yattı. 7 saat süren operasyonla omurgasında eğrilik düzeltilen kadının şimdiki hayali ise ikinci çocuğunu kucağına almak.

Toplam 207 haber.