Sağlık

Sağlık Haberleri

12 Temmuz 2020 Türkiye'de koronavirüs sonuçları açıklandı

Türkiye'de koronavirüs salgını hayatını kaybedenlerin sayısı nedeniyle son 24 saatte 18 artarak 5 bin 891'e yükseldi. Sağlık Bakanı Koca, ağır hasta sayısında yüzde 15 artış olduğunu açıkladı.

Uzm. Dr. Cengiz Ulman Egeumut’ta yeni görev yerine başlıyor

Turgutlu Devlet Hastanesinde uzun yıllar çalışıp Başhekimlik görevi yapmış ve Emekli olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz ULMAN 23.07.2020 Perşembe günü Hasta kabulüne başlayacaktır.

Hastalık sanatından koparmıştı, beyin pili ile yeniden kavuştu

Hastalığına uzun yıllar çözüm arayan Demirbaş'ın yolu Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh ile kesişti. Gerekli değerlendirmeler sonucu uygulanan beyin pili tedavisi ile eski sağlıklı günlerine yeniden kavuşan Demirbaş, çok sevdiği naht sanatını gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşamakla birlikte, yaşatmak için uğraştığı naht sanatı ile de yeniden kavuştu.

Vitamin eksikliğinin belirtileri

Medicana International İstanbul Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, vitamin eksikliği ve hlsizlik arasındaki ilişki hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.Dr. Calap, 'Kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesinde, gıdalar ile alınan vitamin ve mineraller büyük rol oynar. Yağda ve suda eriyenler olarak iki ana gruba ayrılan vitaminlerin büyüme, hücre yenilenmesi, enerji üretimi gibi pek çok görevi vardır. Bu anlamda vitaminlerin vücudun biyokimyasal işlevlerinin sürdürülebilmesi konusundaki önemi tartışılamaz. Cilt, doku, organ ve kemiklerin sağlıklı işleyişini sağlayıp normal fonksiyonlarını yerine getirmesine katkıda bulunan vitaminler, gıdalar yoluyla yeterince alınamadığında hekim kontrolünde takviye olarak alınabilir. Bir ya da birden fazla vitaminin eksikliğinde kişide pek çok farklı şikayet görülebilir' diye konuştu.

Nefes darlığının nedeni astım mı, psikolojik mi?

 Astım vakaları, bahar geçiş mevsimleri ve yaza girişlerde artış gösteriyor. Ancak bu yıl önceki yıllardan farklı olarak maske ve dezenfektanlar bu artışın sebebi olarak gösteriliyor.

Az pişen ette böbrek yetmezliği riski çocukları daha fazla etkiliyor

Batıda hamburger hastalığı olarak bilinen Hemolitik Üremik Sendromu'nun (HÜS) az pişmiş ve çiğ et tüketen çocuklara bulaşarak böbrek yetmezliğine neden olduğunu söyleyen Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi'nden Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, hastalığın belirtilerini ve nedenlerini anlatarak dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Prof. Dr. Akgün, 'Hamburger hızlıca hazırlandığı için çocuklar tarafından seviliyor ve tercih ediliyor. Fakat hızlı hazırlanma sırasında etler çiğ kalıyor. Bu etlerde bulunan koli basili dediğimiz bir bakteri başta çocuklar olmak üzere insanlara bulaşıp böbrek yetmezliğine kadar götürüyor' diye konuştu.

Maske takılıyken de sosyal mesafe kuralına uyun

'MASKE TAKILIYKEN DE VİRÜSÜ ALABİLİRİZ'

Maske terlettikçe baş ağrısı artıyor terden ıslanan maskeyi kullanmayın

Hava sıcaklıklarının yükseldiği şu günlerde koronavirüsten korunmak adına maske kullanmak da zorlaşıyor. Yakın temasın olduğu alanlarda maske kullanımı ihmal edilmemesi gerekiyor. Ancak sıcaktan terleyen yüzle birlikte bu ter maskelere de ter bulaşabiliyor. Sıcakta uzun süre kullanılan maskelerin terlemeyle birlikte baş ağrısı şikayetlerini artırdığını anlatan Medicana International İstanbul Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ali Yılmaz, 'Her insan ömründe mutlaka en az bir kere baş ağrısından mustarip oluyor. Baş ağrısı bir hastalık değil, bazı hastalıklar için bir belirti. Damar hastalıklarının, migrenin, saymakla bitmeyecek kadar birçok hastalığın belirtisi. O nedenle baş ağrılarını iyi sorgulamak gerekiyor. Oksijensiz kalmak da bir baş ağrısı nedeni olduğu gibi fazla oksijen de bazen baş ağrısı nedeni olabiliyor. Havalar çok sıcak, maskeler de bu sıcakta kişiyi bunaltabiliyor. Terliyoruz, terimizi yeterince vücudumuzdan nefesimizle uzaklaştıramıyoruz. Onu tekrar nefes almak zorundayız. Buna bağlı olarak da baş ağrıları insanların aşırı derecede şikayet ettiği semptom haline geliyor' diye konuştu.

Kene tehlikesine karşı açık renk kıyafet önerisi

Normalleşme süreciyle birlikte sosyal mesafeye daha fazla dikkat etmek için vatandaşlar insanlardan uzak yerleri tercih etmeye başladı. Birçok insanın hayatını tehlikeye atan ve ölüme kadar götüren kene ısırmasına karşı Altınbaş Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, 'Keneler, küçükbaş hayvanlardan aldıkları virüsleri kan emme yoluyla insanlara bulaştırıyor. Kenelerde koruyucu tedavi bizim için çok önemli. Parklara, bahçelere gitmeden önce alacağımız önlemlere dikkat etmeliyiz' diye konuştu.

Obezite cerrahisinde hekime dikkat yılda en az 50 ameliyat yapmış olmalı

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu'nun TBMM'ye gönderdiği obezite ameliyatlarına ilişkin raporda, merdiven altı kuruluşlarda, hatta Youtube'tan bakılarak ameliyatların yapıldığı bilgisine yer verildi. Raporda, son iki yılda gerçekleşen ve ölümle sonuçlanan 34 obezite ameliyatında hem teşhis hem de hekim hatasının ciddi oranda olduğu tespit edildi. Rapor, obezite cerrahisinin önemini ve taşıdığı hayati riskleri gözler önüne koydu. Obezite cerrahisinin estetik değil sağlık kaygısı nedeniyle yapılması gerektiğini belirten Türk Obezite Cerrahisi Vakfı Eğitim ve Araştırma Komisyonu Üyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Halil Alış, ameliyat olmak isteyen kişileri uyardı.

Çankırı Çerkeş'te korkutan deprem oluştu

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Cilt sarkmasını önlemenin püf noktaları

Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, cildin sıkılaştırılması ve farklı seviyelerdeki cilt gevşekliği sorunları için en çok tercih edilen tedaviler hakkında bilgi verdi. Zamanla yüzde, boyunda, kol ve bacaklarda oluşan sarkmaları önlemek için birçok önleyici yöntemin kullanıldığını söyleyen Çetinkaya, tüm bu alınan önlemlere rağmen birçok kişinin bir uzmana danıştığını anlattı.

Havuz ve denizden koronavirüs bulaşır mı?

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, normalleşme sürecinde havalarında ısınmasıyla tatile giden insanların tereddüt ettiği, 'havuza ve denize girmek koronavirüsü için risk oluşturur mu?' sorusuna yönelik bilgi verdi.

Sinekten koronavirüs bulaşır mı?

Her yıl yaz aylarının kabusu olan sivrisinek ve karasineklerin verdiği rahatsızlığa bu yaz 'koronavirüs bulaştırır mı?' endişesi eklendi. Bugüne kadar sıtma, sarıhumma, Dengue-Humması (DENV), zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisinekle evlerde çokça görülen karasineklerin koronavirüs taşıyıp taşımayacağı merak ediliyor. Uluslararası ve ulusal sağlık kuruluşları da salgın başladıktan sonra zaman zaman yaptıkları açıklamalarda bugüne kadar sivrisinek ve karasinekten Covid 19 virüs bulaştığı yönünde bir vaka ve tespit olmadığını belirtiyor.

Toplam 207 haber.