Deprem Haberleri

Deprem Haberleri

Salihli Belediyesi ‘Arama-Kurtarma Ekibi’ Kuruyor

Salihli Belediyesi, deprem başta olmak üzere ilçede meydana gelebilecek doğal afetlere karşı Belediye birimlerinde görev yapan gönüllülerden oluşan ‘Arama-Kurtarma Ekibi’ kuruyor. Manisa’daki Belediyeler arasında ilk defa Salihli Belediyesi bünyesinde bir Arama Kurtarma Ekibi kurulduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde Afet Farkındalık Eğitimlerine başladıklarını söyledi.

Haber Kasaba uyarmıştı: Maalesef  ne dediysek o!

Üniversiteden ürküten deprem raporu: Kent nüfusunun yüzde 80’i risk altında

Sel felaketinde acı bilanço artıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Şanlıurfa ve Adıyaman'ı, bu defa sel felaketi vurdu. Kentlerde yaşamı durma noktasına getiren sel sonrası alışveriş merkezinde kaybolan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. İki ildeki toplam can kaybı 17'ye yükseldi.

Deprem sigortası neleri kapsar neleri kapsamaz

Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından merak edilen sorulara cevap veren Doç. Dr. Süzel, deprem kaynaklı hasar sonucunda yapılacak incelemede binanın kolonlarını kesen kişiye tazminat ödenmeyeceğini, üstelik hakkında dava açılabileceğini belirtti

Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi. Sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk depremzedelere destek oldu. En yüksek bağışı 30 milyar TL ile Merkez Bankası yaptı. Bağış miktarı; 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye, atılan SMS sayısı ise 9 milyon 10 bine ulaştı.

İTÜ'lü yerbilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz fay hattındaki 24 kentimizi ve 110 ilçemizi anlattı!

Türkiye'nin yüreği, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen; 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle kavruldu. Ülkemizin önemli yerbilimcilerinden, bilim insanı İTÜ'lü Prof. Dr. Okan Tüysüz, ülkemizin depremselliğini Habertürk'ten Alper Uruş'a anlattı. Yurt genelinde 2'si tartışmalı olmak üzere 24 kentin fay hattı üzerinde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tüysüz, 45 il alanında, fay hattı üzerindeki 110 ilçeye dikkat çekti. Öte yandan Prof. Dr. Tüysüz'ün, 11 yıl önce Gaziantep'te katıldığı deprem konferansında, Pazarcık'ın 55 km güneyinde bulunan Gaziantep'te, 7.7 büyüklüğünde bir deprem beklediğini söylediği ortaya çıktı.

Büyük Acı: Tehlikenin gerçek boyutları kavranabilmiş değildir!

Geçtiğimiz yıllarda deprem konusunda Haber Kasaba Gazetesi'nin internet sitesi ve yayın organlarında yazılarını yayınladığımız Ahmet Orhan yeni bir yazı kalem aldı.

5.0 büyüklüğünde deprem oldu

Kütahya'da 5.0 büyüklüğünde deprem oldu