Tevfik Diker

Donarak şehit olan iki asker ile ilgili tarafıma gelen ciddi açıklamalar..

Tevfik Diker

Faruk Erol

1995 yılında aynı bölgede bende görev yaptım 3 personel olarak operasyonda ,gece arazide ayrı noktalarda konuşlandık biz kuzey tarafında rüzgar altında kaldık.  Tipi de başladı, mevzide sabit durduğumuz için,donma belirlileri başladı, ayaklarımız karıncalanmaya başlayınca işin ciddiyet aldığını hissettim. Soğuktan telsiz bataryalarda etkilendi iletişimde kesildi.  Inisiyatif aldım ve bulunduğumuz noktanın dışına çıkıp sabaha kadar bir hat boyunda ileri geri ve dairesel olarak koşar adım yürüyerek direndik. Yine de donmadan zor kurtulduk.  Bölge çok zor . Arazide yüksek rakımlarda öyle anlar oluyor ki teçhizat ve teknoloji de fayda etmiyor. Çok profosyenel dagcilarda donarak ölme olayına maalesef maruz kalıyor.  Şüphesiz bu olayın faliyet sonu incelemesi yapılıyor ve çıkarılacak dersler çıkarmıyordur. Sorumlu veya ihmal varsa gerekli birimler raporluyordur.  Allah can veren mehmetçiklerin şehadetini kabul etsin. Basta ailesi ve milletinizin başı sağ olsun.

***

Bu Uyku Tulumları şartnamede -40 dereceye kadar askeri koruyacak şekilde ihale edildi. Maalesef T S K ya sahte raporlar ile yıllarca teslim ediliyor . 6500000 TL lik ihaleyi aldım 15000 adet uyku tulumunu kara kuvvetleri komutanlığına teslim edecektim. Aylarca uğraşmamıza rağmen  şartnamede istenilen uygunluk sağlanamadı. Daha evvel teslim edilen uyku tulumları sahtedir. Mahkeme ve  test sonuçları olmasına rağmen hala mal sahte raporlar ile teslim edilmiştir. Şu an Ankara’da mahkememiz devam etmektedir. . Soygun yapılmaktadır. Şimdi soruyorum Askerlerimiz donarak şehit olmuştur. Genel kurmay Tedarik komutanlığındaki yetkili paşalar  daha bu olayın üzerine gitmeyecekmisiniz. Bu gün Avukatlarımıza bu olayla ilgili bilgiyi aktaracağım. Sahte uyku tulumları orduya teslim ediliyor. Tüm evraklar Avukatlarımızda mevcut olmasına rağmen görmezden gelinmektedir. Şu an uyku tulumları - 40 derecede askerimizi koruyacak özellikte değildir. Çok acil soruşturma açılarak teslim alınan uyku tulumları incelensin. Hepsi sahtedir. Uyarıyorum.

Murat Uz

***

TSK (Türk silahlı kuvvetleri)ELBİSE İHALELERİNİN % 40 ALAN FİRMA.

İddiaların merkezinde yer alan Ereğli Tekstil 1997 yılında Albayraklar grubu tarafından satın alındı. 1937 yılında Sümerbank tarafından kurulan Ereğli Entegre Tekstil Fabrikası, BAKAN BERAT ALBAYRAK'ın AİLESİNİN SAHİP OLDUĞU ALBAYRAK GRUBU tarafından 1997 yılında satın alındı. 

Yönetim Kurulu Üyeleri :

Faruk Albayrak – İBB Spor Yönetim Kurulu ve Albayraklar Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Muzaffer Albayrak- Albayraklar Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Mesut Muhammed Albayrak – Albayraklar Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Ömer Bolat – AKP MYK üyesi ve Albayraklar Holding CEO'su

***

Gazanfer Babaoğlu

***

Askerî ve Sivil Savcılar iki Aziz Şehidimizin uyku tulumlarını hemen bilirkişiye inceletsin.

Tüm yetkililerden hesap sorulsun.

MSB AKAR ve İÇ İŞLERİ S.SOYLU derhal istifa etsinler...

Yazarın Diğer Yazıları