Manisa Kentsel Dönüşümü, Başarabilecek mi? - Muzaffer YURTTAŞ

Manisa Kentsel Dönüşümü, Başarabilecek mi?


Geçtiğimiz hafta MÜSİAD’ın davetlisi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Manisa’daydı. Belediye başkanlarına çok önemli çağrılarda bulundu. Önümüzdeki dönemde bu önerilere ne kadar uyulup uyulmadığını yakından izleyip göreceğiz.

• Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “ Estetikten, incelikten ve köklü medeniyet değerlerimizden yoksun tek düze bir mimari anlayışın varlığından üzüntü duyuyorum” diye dile getirmişti kente ve mimariye bakışını. Manisa’ya baktığımızda yılların getirdiği sorunların kentin üzerine bir kara bulut gibi çöktüğünü, yapılan değişim ve dönüşümlerin sadece apartmanların yıkılıp aynı şekilde apartman yapıldığını, ada bazlı değişimlerin olmadığını maalesef üzüntü ile gözlemliyoruz.

• Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: “Birçok belediye başkanı dışarıda çiçekle, böcekle uğraşıyor. Yapmayın arkadaşlar! Eyvallah çiçeğe ihtiyacımız var, sanata ihtiyacımız var, sanatçı da gelsin hepsi başımızın üstünde ama ilk işimiz kentsel dönüşüm” dedi.

• Maalesef pek çok belediye başkanı aşure dağıtımı, lokma dağıtımı, çorba ve şerbet ikramı yaparken belediyecilik ve şehircilik yaptığını zannederek bunu danışmanlarına fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşıyor. Ağzınıza sağlık sayın bakanım. Milletimiz belediye başkanlarından kalıcı, milletin derdine derman olacak, şehri büyütecek, şehre değer katacak hizmetler bekliyor.

• Manisa kabuğunu kırmak ve ilerleyen şehirler arasında yer almak zorunda. Ekonomide, nüfus yoğunluğunda baktığımızda ilk 10-15 arasında yer alan Manisa pek çok konuda daha gerilerde yer alıyor. Buna “dur” demek gereklidir. Manisa’nın niye bir havaalanı yok? Neden Manisa’da bir üzüm, zeytin başta olmak üzere bir gıda çarşısı kurulmaz? Manisa’daki Doğu ve Batı Kışla şehir dışına taşınsa ve yerlerine sosyal yaşam alanları yapılsa olmaz mı? Türkiye’nin ilk Psikiyatri Hastanelerinden biri olan Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi atıl durumdan ne zaman kurtulacak ve tüm bölgeye hitap eden bir psikiyatri hastanesi kurulabilecek mi? Daha önceki valimizin dile getirdiği Demirköprü ve Avşar Barajı sulamaları kapalı devre sistemine alınabilecek mi? Manisa ikinci üniversiteyi konuşmaya başlayacak mı? Ziraat Fakültesi Manisa’da neden kurulmuyor? Manisa’nın en önemli ürünlerinden biri olan kuru üzüm için “Manisa Sultani Üzümü” patenti alınabilecek mi? Bütün bu soruların cevapları Manisa’nın 2023 ve diğer hedeflere ulaşmasının anahtarlarıdır.

• Önümüzdeki Cuma günü sayın Cumhurbaşkanımız Manisa’ya teşrif edecekler. Ümit ediyoruz müjdeli haberlerle geleceklerdir. Tabi ki Manisalılar da sayın Cumhurbaşkanımızdan şahsi talepler değil Manisa’yı kalkındıracak talepler isteyecektir. Mesela bir pankart hazırlayıp “Manisa Havaalanı İstiyor” diye yazılsa nasıl olur?

• Kısacası Manisa kabuğunu kırmalı! Ama bunu resmi makamlar, sivil toplum, siyasetçiler el ele verirse gerçekleştirebilir. Kısır çekişmeleri, adam kayırmayı, az olsun benim olsun düşüncesini, dedikoduyu bir kenara bırakırsak gerçekleştirebiliriz. Yoksa yerinde saymaya devam ederiz. Nice güzel günlere!

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
30Nis
02Nis

Sandık Siyasetçinin Karnesidir!

11Şub
02Oca
10Ara

Manisa’da Cumhur İttifakı!