TURGUTLU'NUN İŞGAL KUVVETLERİ

Yıl 2017 Turgutlu işgal altında ; Vatandaş her türlü zor şartlara rağmen işgale var gücüyle direnmekte…

Bu da neyin nesi dediğinizi duyar gibiyim,lakin günümüz Turgutlu’sunun içinde bulunduğu durum tamda bundan ibaret…

Özellikle Kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasıyla kaldırımlara atılan masa,sandalye ile başlayan bu işgal, esnafımızın mallarını sergilemek için kaldırımların yarısından fazlasını kaplamasıyla son sürat devam etmektedir.

Geçmiş dönemlerde kaldırımlara çizilen SARI sınır çizgisinin bile önüne geçemediği bu işgal vatandaşı yıldırmış durumda…

Bu yazıma kızan esnaflar olabilir lakin unutmamak gerekir ki onların aileleri de bu kaldırımları kullanmakta ve çektikleri zorluk açıkça ortada.

Yürürken yukarıdan sallanan ve başınıza değen kıyafetler,kaldırımın yarısını kaplayan sepetler ve esnafın çıkıp hava alacağız çay kahve keyfi yapacağız diye kaldırama koyduğu sandalye ve sehpalar ve kaldırımda oturmuş sohbet eden esnaflar  ve sanki engelli koşu parkurundan geçer gibi kaldırımda bin bir güçlükle ilerleyen vatandaş..

Daha  önce yerel basında çıkan haberler ile kesilen birkaç cezanın ardından alınan bir önlem yok maalesef.denetim yok,yaptırım yok…

Sadece kaldırımlar mı işgal altında maalesef hayır,birde esnafın dükkan önüne park yapılmasın diye koyduğu duba ve reklam tabelaları var.Bir mağazadan alışveriş yapmak için park edeceksiniz duba var.

Tabi dükkanı kiralayan,satın alan yolunda sahibi oluyor öylemi ? Park başlı başına bir sorun iken esnafın reklam tabelaları vatandaşa ayrıca bir sorun yaşatmakta…

Yazımı okuyan esnaf bana kızabilir ama bende bu şehirde yaşıyorum,Bebek arabası ile bir anne,Tekerlekli sandalye ile bir yaşlı veya hasta bu insanlara zorluk yaşatıyorsunuz..

Kaldırımlar kimsenin şahsi malı değildir,Kaldırıma buzdolabı koymanın mantığını kim açıklayabilir..

Turgutlu zabıta müdürü ile birkaç defa konuşma fırsatım oldu kendisi işinde gayet başarılı ve çözüm odaklı bir kişilik bu işgal karşısında duyarlı olacağına inanıyor ve İŞGAL KUVVETLERİNE karşı gerekli önlemler alacağını umut ediyorum..

Saygılarımla.

 

Yazarın Diğer Yazıları