GELENEKTEN, GELECEĞE…

Merhaba Sevgili Okurlar..

Bundan böyle çeşitli konularla köşe yazılarımla sizlerle olacağım. Öncelikle Haber Kasaba Gazetesi Ailesine, sizlerle olma fırsatını sağladıkları için teşekkür ediyorum.

Köşe yazıma; Şöyle bir eskiyi hatırlatarak yazıma başlamak istiyorum ;

Turgutlu da yapılan şenlikleri hatırlamısınız.Bir dönem Atatepe ve Yayla köyü piknik alanında yapılan hıdırellez şenlikleri.

Her yıl merakla beklenen 7 eylül kurtuluş şenlikleri ve bağbozumu festivalini,kurulan panayırları..

Bu şenliklerde birçok ülkenin ve yöremizin halk oyunları gösterileri,halk müziği konserleri   yerel sanatçılarımız ve daha pek çok faaliyet olurdu..

Zeybekleri  izlerken coşar,Türkülerle  şenlenirdik,Bazı kesimler  gereksiz  ve boşa harcama olarak görsede bu etkinliklerin toplum üzerindeki olumlu etkilerini görmezden gelmek mümkün değil..

Her yıl bir çok gencimiz halk oyunları ve halk müziği kurslarında öğrendiklerini bu şenlikler ile halkımıza sergiler ve alkışlarla emneklerinin karşılığını alırlar.

Bu kurslar genclerimize birlikte hareket etme kabiliyetini ve sorumluluk bilincini kazandırırken  aynı zamanda yok olmayla karşı karşıya gelen muhteşem kültürümüzü yaşatmaktadır..

Bunları anlatmamın sebebi de tam olarak budur,Kaybolmak üzere olan bir kültür..

Türkü Bilmeyen Türk’ü bilemez… Yaşadığı yörenin Türküsünü oynunu bilmek bize ne kazandırır demeyin sakın..

Bu Köşe yazısı ile buradan Yetkililere seslenmek istiyorum; Her ne kadar eskiler kasaba dese de birçok ilden büyük bu koca ilçenin bir belediye konservatuarına ihtiyacı var..

Madde bağımlılığının her geçen gün arttığı günümüzde gençleri sanatla ve kültürel faaliyetlerle meşgul etmek.onları kahvehane köşelerinden alıkoymak bu memleket için büyük bir hizmet olacaktır..

Halk oyunları,halk müziği.müzik aletleri (bağlama,keman vs),Ebruli,hat sanatı.Geleneksel Türk okçuluğu kursları Turgutlu gençlerine yeni beceriler kazandıracak ve ufuklarını açacaktır…

Özellikle son zamanlarda hızla yayılmaya başlayan Geleneksel Türk Okçuluğu  bir an önce şehrimize kazandırılmalı..

Gençlerimizin fiziki ve ruhsal gelişimine çok büyük faydalar sağlayan Geleneksel okçuluk disiplin ve karakteriyle tam bir  Ata sporudur.geçmişi çok  eskilere dayanan günümüzde Fetih kupasıyla önemli bir yer edinen Geleneksel okçuluğu Turgutlumuzda faaliyete geçirmek ve bu alanda yüzlerce sporcu yetiştirmek bu geleneğimizi geleceğe taşımak şüphesiz ki büyük bir hizmet olacaktır..

Saygı ve esenlikler…

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları