Murat Yıldırım

HEPİMİZİN BİLDİĞİ

Murat Yıldırım

''Bizim çocuklar işi bitirdi'' diyerek duyurulmuştu Abd başkanı Jimmy Carter'e 12 Eylül Darbesi..12 Eylül 1980'de ''İşi bitiren'' çocuklarla, 12 Eylül 2012 Türkiyesi'ni 52.eyalet valisi olarak yönetenlerin, ''Aynı babanın çocukları'' olduğunu anladığımız gün, tam bağımsızlığın ne olduğunu idrak edebileceğiz ancak..

Emperyalizmin satın aldığı hainler,bazen askeri üniforma giyerek, bazen de ''gömlek değiştirip'' (!) sivil vesayetle gelir, sızarlar aramıza..

* *

12 Eylül Darbesi bir dönemin anarşisini sona erdiren hayırlı bir vaka (!) mı, yoksa Türkiye'nin fikir,düşünce ve siyasal hayatını yok eden, vatan millet şuurundan yoksun, ''ot nesiller'' yetişmesini hedef alan ve gelecek otuz yılda ''tepkisiz toplum yaratma'' amacını dizayn eden bir Abd projesi miydi??

12 Eylül öncesinde insanlar doğru ya da yanlış,kendilerine göre bir yaşam felsefesi ve ideoloji belirlemiş, hayatlarını belirledikleri bu felsefeye göre yönlendiren, okuyan,araştıran, sorgulayan, memleket meselelerine kafa yoran, yaşanan konjektürel gelişmelere sözlü ve fiili tepkiler gösterebilen insanlardan müteşekkil idi..

Sonra birileri ellerine silah tutuşturdu insanlarımızın..Birbirine kırdırdı vatandaşlarımızı..Sabah Sağcı'yı vuran silah, gece Solcu'yu da vuruyordu!.. Neticede kan gölüne dönerken memleket, o silahları veren ellerin çocukları ''İşi bitiriyordu'' ..

Bıçak keser gibi kesiliyordu memlekette suni yaratılan anarşi (!)..

Sonrası bir Sağ'dan bir Sol'dan toplanıyordu gençlerimiz..Partiler, dernekler, sendikalar, sivil toplum örgütleri kapatılıyordu..Kitaplar toplatılıp yakılıyordu..Gençler tutuklanıyor, işkencelerde öldürülüyordu..Bir millet resmen susturuluyordu !!..

İspiyonculuk ve jurnalcilikle milletin birbirine olan son bağları da kopartılıyordu...

Senaryo güzel işliyordu..İleride en az bi otuz yıl okuyan, düşünen, sorgulayan bir nesil kalmayacaktı, kalmayacaktı ki ileride başlarına getirecekleri hainleri tanıyacak nesiller de olmayacaktı !! Bugün öfkelendiğimiz ''Ot-koyun'' dediğimiz nesiller ta o günden dizayn edilecekti..

Sağcı solcu birbirini yerken kenarda bekleyen sözüm ona dindar (?), kapitalizmin ''Yeşil Çocukları'' yeşerecek, sessiz sedasız geçen yıllarda palazlanacak, sivil vesayetin ''Çok önceden Seçilmiş'' uşakları, günü gelince sahaya sürülecekti..Sürüldü de..

1938'den sonra hiç tam bağımsız olmadı bu ülke..Hep uşaklar, peykler tarafından yönetildi..Kutsiyet atfettiğimiz kurumların (Tsk) başına gelen Atatürkçü Paşalar'la Nato-Türkçü Paşaları ayıramadık bir türlü..

12 Eylül Darbesi'ni yapan Nato-Türkçüler, sorgulayan, uyanık bir toplumu yok ettikleri gibi, bu darbeyle Anadolu İnsanı'nın kafasına ''Darbeci Türk Ordusu'' algısını kasten yerleştirerek Ordu-Millet bağını zayıflattılar..

Otuz yıl önce iyice yerleşen bu paranoyak algı yüzündendir ki, Bugün, vatan haini ''Sivil darbeciler''in zindanlara attıkları Vatansever Türk Subayları'na sahip çıkacak refleksi bile gösteremedi bu millet !!

12 Eylül Darbesi, 2000'li yılların dejenere, yoz Türkiyesi'ni dizayn eden, asker ve sivil belirli makamlara yerleştirilmiş nüfuz ajanlarının el birliği ile bugünkü Yani Türkiye’yi otuz yıl önceden hazırlayan bir Abd projesidir!..

Ne zaman ki satılmış hainler asker yahut sivil, bulundukları makamın kutsiyetinden ayrı olarak değerlendirilip, aynı değirmene su taşıdıklarını anlarsak, büyük resmi görmüş oluruz NETEKİM !!..

Yazarın Diğer Yazıları