Haşim Karataş

ZULUM KARANLIK BİR KUYUDUR!

Haşim Karataş

Satırlarıma, Eli öpülesi, Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladığımı ifade ederek başlamak istiyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlu olsun.

Asla zulme karşı boyun eğmemeli!

Zulüm karanlık bir kuyudur, daha zalim olanın kuyusu daha korkunçtur, der Hz. Mevlana zalim yaptığı zulümlerle usul usul kendi kuyusunu kazmaktadır. Yapılan her zulümle karanlık kuyusunu daha da derinleştirir. ‘’ Zalimler’’ der  ve şöyle devam eder büyük bilge, ‘’ Ey haksızlıkla kuyu kazan! Bil ki; kendin için bir tuzak hazırlıyorsun. İpek böceği gibi kendi çevrene koza örme kendin için kuyu kazıyorsun! Bir mazluma karşı elinden bir zulüm çıktımı o zulüm bir ağaç olur, o ağaçtan bin zakkum biter ‘’ Korkuyla, çaresizlikle, eziyetlerle zulmün bin türlüsünü yaşayan mazlumların ahı arşı ala da yankı bulur.

Elbet bir gün zalimlerin çok güvendikleri güçleri, kuvvetleri de yerle bir olur. Zulmü ile inşa ettikleri kendi kuyularıdır. Zamanı geldiğinde o kuyuda yaptıklarının cezasını çekeceklerdir.

Yine Hz. Mevlana hatırlatıyor bize ilahı adaleti;

 Hz. Mevlana diyor ki; Zulüm korkakların işidir.

Unutma! ‘’ Zayıfları sen savunmasız sanma; Kur’an da bir ayette şöyle buyuruyor. Sen bil fil bile olsan düşmanın senden ürküp kaçsa, ebabil kuşlarının cezası senide gelir bulur. Beden ile yapılan iyi bir işten kalbe bir nur ulaşır. O nur saadet tohumudur. Yapılan her kötü işten kalbe bir zulüm iner, O zulmet şekavettin ( Bedbahtlığın ) tohumudur. Kadere teslim ol ki selametle kalasın.

Biz ‘’ Rabbimizden’’ tek bir şey istiyoruz.

Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster. Biz ne istiyorsak sadece Rabbimizden istiyoruz. Ey Rabbim senden başkasına sığınmadık sığınmayız. Rabbim varlığından güç buluyoruz. ‘’ Şükürler olsun.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları