Yeni palavra “Halkımız Müsterih Olsun! - Haşim Karataş

Yeni palavra “Halkımız Müsterih Olsun!


Turgutlu'ya çöreklenmiş bunlar; Nasıl değişik bir modeller böyle ben çözemiyorum.

Siz çözebiliyor musunuz.

Anladım ki; menfaatin partisi yok!

Çark hep aynı;…

‘Ruhunu değiştirirsen, tarihin değişir!

Söylenenlere çocuklar bile gülüyor…

Turgutlu’da büyük bir Sahtekarlık ve siyasi çürüme hüküm sürüyor. İnsanları canından bezdiren bir durum bu ‘SİYASİ ÇİRKEFLİK’ almış başını gidiyor. Ahlaksızlık, iki yüzlülük, yalancılık adeta kol geziyor ve bu duruma büyük bir akıl tutulması da eşlik ediyor. Turgutlu’da yaşanan süreç, bütün göstergeleri yeni tipte bir oluşumu işaret ediyor. Bu oluşumun adı ise ‘ÇIKAR KARDEŞLİĞİ’ son zamanlarda moda oldu  yaşananlardan gördük ki; kimin eli kimin cebinde belli değil!

Açıkça ifade ediyorum; Gördüklerim ve duyduklarım beni derinden yaralıyor. Büyük bir utanmazlık ile "HARAM ZADELER" adeta  ortalıkta kol geziyor. Hesap gününü unutanlar haram kardeşliği yapıyor. Halen bizlerde takım tutar gibi siyasetin peşinden koşuyoruz.

Muhalefet neredeyse yok konumunda; Kamuoyunda herkes her şeyi biliyor ama suya sabuna dokunmuyor ve bu haramzadelere hesap sorulması ile ilgili neredeyse hiç gündem oluşturmuyor. Bir kaç tane Turgutlu sevdalısı çıkıp sosyal medyada kalem savaşı veriyor. Gerisi ise sadece susmayı tercik ediyor aman dümenimiz bozulmasın aman işimiz görülsün vesair her şeyi biliyor ama susuyor. Özerllikle de Turgutlu’da muhalefet sıfır (0). Bunun bir diğer adı bana göre; Kötülüğün toplumsallaşmasıdır.

‘KİBARLIK KİSVESİ’

Sahtekarların en önemli özelliklerinden biri, kötülüğü toplumsallaştırma yeteneğine sahip olmalarıdır. Onlar bunun adına “Kibarlık” diyorlar. Kendilerine destek vermeyen toplum kesimlerini ise “HAİN” kategorisinin içinde sayıyorlar ve “Potansiyel bir suçlu” kavramının parçası olarak görüyorlar.

Bunlarla birlikte hareket eden birlikte kol kola giren, haram kardeşliğine soyunanlar ile bu tip sahtekarlara destek veren toplum kesimleri arasında ağırlıklı olarak çıkarları pekişen kamuoyun da VAMPİRLER diye adlandırılan kesim yoksulları ve alt sınıfları sömürmeye davam ediyor. Buda kötülüğün artmasında büyük bir rol oynuyor. Yoksulluğun, dışlanmışlığın, kenara itilmişliğin yarattığı sınıfsal tepki her geçen gün artmaya devam ederken , insanlığa yönelik bir düşmanlık almış başını gidiyor. Böylece, yoksulluğun ve dışlanmanın gerçek nedenlerini gizliyor.

Sınıfsal adaletsizliğin üzeri bir şalla örtüyor.

Evet, kötülük toplumsallaştırılıyor. Kötülüğün toplumsallaşması kabul edilebilir değil. Bir yeni palavra son zamanlarda ortada kol gezmeye başladı beceriksizliğin üzerini örtmenin yeni palavrası “Halkımız Müsterih Olsun”  Bilinmelidir ki, yoksullar ve alt sınıflar her daim bu akılsızların akıl oyunlarını bozmuştur. Allah sabredenlerle beraberdir. (Bakara suresi 153) Yeri zamanı ve saati geldiğinde gereken cevabı mutlak suretle misliyle verilecektir.

Bugün Turgutlu’daki siyasal tablo bu yönüyle hiç iç açıcı değil, diğer bir ifadeyle, Turgutlu’da muhalefet yılan kardeşliği yapıyor. Muhalefetin belli bir toplumsal desteğe sahip olması, bu makamlarda olanlara siyasal ve ahlaki bir meşruiyet sağlamıyor. Turgutlu’da muhalefetin bir an önce silkelenip kendine gelmesi ve yarattıkları yozlaşmış siyasi kirlilikten bir an önce kurtulması gerekiyor. Muhalefetin Turgutlu’da bir kitle desteğine sahip olması yaşananları görmezden gelmesi ve başka bir boyuttan bakılmasını sağlamasını asla kamuoyunda kabul görmüyor.  

Onlar kendilerini biliyor. ‘Siz fikir olarak ve ruh olarak kurtarılamayanlar sınıfındansınız’…

Vesselam.

Haram yemeyen çalıp çırpmayan tüyü bitmemiş yetimin hakkını yağmalamayan içinde Allah korkusu taşıyan Turgutlu’mun fertlerine selam olsun.

Keşke çocuk kalsaydık...

Ramazan Bayramınızı tebrik eder; Ülkemiz,İslam Alemi ve insanlık İçin hayırlara vesile olmasını dilerim. Sağlık, huzur içinde ailenizle, dostlarınızla ve sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirmenizi temenni ederim.

Saygılarımla.


 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!