Haşim Karataş

TURGUTLU'NUN KADERİ YAZI DİZİSİ -5

Haşim Karataş

TURGUTLU'NUN KADERİ- YAZI DİZİSİ -5

Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum?

 29 Mart 2014 Yerel seçimlerinden bugüne kadar Turgutlu kamuoyunu meşgul eden çeşitli olaylar yeniden kamuoyunun gündemini meşgul ediyor.

Turgutlu Belediye Başkanı Sayın Turgay Şirin Aday Adaylığı döneminde seçim meydanlarında ki; söylemlerinde dikkatleri üzerine çekmişti ayrıca öyle bir söz kullanmıştı ki; Herkes ne kadar anlamlı ve güzel bir söz diyerek Sayın Başkan'ın arkasından yürümüştü tabi asıl mesele sözü söylemek değil söylenen sözün arkasında durup bu sözü uygulamak esas olan..

Başkan Şirin’in söylemiş olduğu söz! Aynen şöyleydi; ’Benim felsefem Önce Hesabımı Hakka, Ondan Sonra Halka’ vereceğim bir mantık olacaktır. Bundan bir an bile bir şüphe duymayın’’ ifadelerini kullanmıştı.

''Peki ne değişti bu sözü söyleyerek yola çıkmış olduğunuz seçim çalışmaları sürecinde slogan haline getirdiğiniz, ‘’Musal inşaat ve Ketenci’’ sitesinin yolsuzluklarını anlata anlaya bitirememediğiniz meydanlarda herkese anlattığınız bu konular hakkında Halka neden hesap vermiyorsunuz. 

Turgutlu zaten ne çektiyse bu imar yolsuzlukları var mı, yok mu, mevzularından çekti.

Şu imarı kaldırsak her halde hiç kimse aday falan olmaz.

Sayın başkan sizin felsefeniz olan, Hasabını Önce Hakka, sonra Halka verecek olduğunuz''

‘Halka verilecek olan kısmını’

Artık vermeniz gerekmiyor mu?

Turgutlunun kaderi diyoruz boşuna demiyoruz…

Bakalım Sayın Başkan, seçim çalışmaları esnasında çekilen bir videoda ne diyor! 

Sayın Başkan, Bizzat kendi ağzından, Eski mezbaha alanı bir iş adamına 360 milyara satılıyor. sonra hizmet destek alanı konut alanına çevriliyor ve 8 kat imar veriliyor . Haksız bir şekilde 200 konutluk alan oluşturuluyor ifadelerini kullanmıştı.

Yani buradan anladığımız ne oluyor.

Meydanlarda Sayın Başkan diyor ki; Dolaylı olarak bir iş adamına otomatikman bir rant kapısı oluşturulmuş oluyor diyor  ve sorularını sıralıyor. Bu işlemi neden belediye bünyesinde yapıp belediyeye para kazandırmadınız diyor. 

Pekala ‘Sayın Başkan, şimdi Halk’ta size soruyor.

'Meydanlarda alenen eleştirdiğiniz bir iş adamını neden Turgutluspor’a başkan yaptınız ne değişti de bu iş adamıyla aynı kulvarda yer aldınız.?

Seçim çalışmaları sırasında sadece meydanlarda değil Mecliste de bu hesaplar soruluyor.

Sayın Başkan, Ketenci sitesi ile ilgili meydanlarda hesap soruyor.

Mecliste’de CHP 24. Dönem Manisa Milletvekili Hasan Ören, büyük bir mucadele veriyor hesap soruyor.

Yani Hem mecliste, hemde meydanlarda hesap soruluyor.

Sonuç: ‘’KOCAMAN’’  bir hiç ...

Peki bu kadar kısa bir sürede ne değişti. 

Mevcut belediye başkanı meydanlarda eleştirdiği hesap sorduğu bu olay hakkında bir inceleme başlatmak ve hesap sormak yerine sessizliğini koruyor ve bir garip olay daha var ki herkesin kafasını kurcalayan malesef buda bir iddia ve muamma tabiî ki. Sayın başkan’ın yine eleştirdiği bir iş adamından seçimlerden hemen sonra Sıfır audi a4 marka bir otomobili 165 milyara aldığı iddialar arasında seçimlerden sonra gündeme bomba gibi düşen ve meşgul eden konular arasında yerini koruyan konulardan birisi olarak kaldı.

İşte Turgutlu’nun kaderi…

Siyasetçiler Şimdi de halk size soruyor.

Bu sitelerle ilgili meydanlarda hesap sorduğunuz döneminin gündem konuları hakkında seçimin kazanılmasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen neden hesap sorulmuyor ve basına bu konularda neden hiç demeç verilmiyor.

Malesef ki; bu konuda Başkan Şirin bu meseleleri rafa kaldırmış gibi görünüyor. Ne hikmetse benzer bir imar olayına yakın bir zamanda daha imza atıldığı iddia ediliyor.

Bu duruma da hiç kimse ses çıkarmıyor.

Aslında sizlere çok yakında Ergenekon mahallesinde yeni bir Ketenci sitesi yükselirse şaşırmayın demek isterdim. 

Lakin adı geçen sitenin de bir şekilde mevcut siyasi belediye döneminde imar sorununun bir şekilde çözüldüğü ve bu sitenin zaten yükselmeye başladığıda herkesçe biliniyor.

Bize sadece şunu demek düşüyor. Artık insanlara verdiğiniz sözleri tutun...

Buradan sözümüz siyasetçilere ortada bir iddia varsa bu iddianın aklanması yargıda olur ama maalesef ki; Bu olaylar diğer eski siyasi belediye döneminde de mahkeme karşısına çıkaracak bir güç yoktu. Şimdide yok.

Bu nasıl bir anlayışıdır.

Bakın eski siyasi belediye zamanında yargılanma aşaması nasıl gelişmiş eski iç işleri Bakanı tarafından nasıl engellenmiş. (evrakı takdirinize sunuyoruz) Sizin anlayacağınız belediye iktidardan olunca başındakilerinde dokunulmazlığı varmışta bizlerin haberi yokmuş şimdi öğrenmiş olduk adı geçen belgeyi takdirinize sunuyoruz.

Tek bir isteğimiz var. Adalet istiyoruz. 

Saygılarımla...

Devamı gelecek....

Ergenekon?

Yazarın Diğer Yazıları