Haşim Karataş

TURGUTLU'DA ÖNE ÇIKAN GENÇ SİYASETÇİLER

Haşim Karataş

Turgutlu siyasetinde öne çıkan genç siyasi isimler var...

Genç Siyasetçiler ülkemiz ve Turgutlu’muz için uzun soluklu bir projedir. Şimdi herkes merak ediyor kim bu isimler. Turgutlu’da son zamanlarda, zaman zaman kendini göstermeye çalışan ancak arada sıkışıp kalan gençlerin sesini yükseltmesi çok yakındır. Turgutlu’da yeni nesil siyasetçiler ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunu da Polimacıların artık kabullenmesi gerekmektedir. Hak edene hak ettiği değerin verilmesi gerekmektedir. Gençlerin basamak olarak kullanılmasından vazgeçilmesi ve uzun soluklu adımlar atılması gerekmektedir.

Turgutlu’da son zamanlarda gençler arasında sevgi ile bakılan ve gençler arasında ön plana çıkan isimler vardır. Bu isimleri biz analiz ettik ve bunun gerçeklik payını araştırdık ve gördük ki; bu adı geçen kişiler yani gençler artık bulundukları konumun bir tık üzerine çıkarılmalıdır.

Siz merak edin kim bu isimler..

Her parti ve her teşkilat kendi tabanı içerisinde bir analiz yapar ve kısa bir araştırma yaparsa mutlak suretle görecektir ki; evet bu isimlerin artık siyasetin içerisinde yer alması gerekir. Siyasete gönül vermiş gençleri kaybetmemeniz için! Bu gençlerin baş kaldırmaması için kesin ve keskin adımlar atılması gerekmektedir.

Her parti ve Parti başkanları kendisini sorgulaması gerekir.

Turgutlu’da gençlerimizin siyaset’e gösterdikleri ilgi, Vatan topraklarına olan sevdasındandır. Siyaset gençlerin son yıllarda hayata bakış açısını değiştirmiş 5 yıl öncesine nazaran Turgutlu2nun gençleri siyasete bir tık daha ilgi göstermeye başlamıştır.

Turgutlu’nun gençleri siyasete olan ilginin karşılığını çok nadir görseler de artık zaman gençlerinde siyaset yapma haklı doğurmuştur. Siyaset yapan bir genç partisinin ve teşkilatının hep can damarı olmuştur. Gençler ne zaman bir araya gelseler genç kulislerde siyaset ve siyasetçiler konuşulur olmuştur. Gençler oy verseler de vermeseler de neden bu siyaseti bu kadar sevdiler ve hayatlarına neden bu kadar girdi bu herkeste bir merak konusu olmuştur.

Siyasetçilerde olduğu gibi son zamanlarda gençler arasında da hak eden etmeyen ayrımı yapılmaya başlanmış ve Turgutlu siyasetine sadece yön vermek siyasetçilerin değil artık gençlerinde bir amacı haline gelmiştir. Siyasetçi Milletinin menfaatine, ülkesinin menfaatine, olan her oluşumun içinde yer alandır. Peki gençler bunun ne kadar bilincindedir. Kısaca ben size gördüğüm ve analizimi aktarayım. Şimdiki neslimizin gençlerinin olmadık insanlara hak etmeyen kişilere iktidarı kolay vermeyeceği aşikardır.

Neden mi?

Gençler bir siyasetçinin yürüdüğü yolda her yerine dikenler batsada ne davasını dene teşkilatını satmaması gerektiğine inanıyor ve bunu bir düstur olarak algılıyor. Geçlerimiz özelliklede Turgutlu’nun genç siyasetçileri kendini öylesine yetiştirmiş ki her türlü entrikayı görür ve buna göre kalkanını hazırlar bir hale gelmiştir.

Turgutlu’nun gençlerinin Hedefi ve gayesi tekdir.

Başta Vatanın ve Milletin, Bölünmez bütünlüğü, daha sonra Turgutlu’nun menfaatleridir. Manevi anlamda iki kelime ile bu durumu toparlamak gerekirse, Turgutlu’nun gençlerinden aldığım ışık, Nizamı Alem, İlahi Kelimetullah davasıdır. Bazı siyasetçilerin, iktidar olmak için atmayacağı takla yoktur. Buda her şeyin kendi menfaatlerin den hep sonra gelmesidir. Bu tarz insanların belirli bir çizgisi yoktur, bugün gün söylediğini yarın unutur. Ama unuttukları bir şey vardır.

Turgutlu’da siyaset yapmak artık o kadar kolay değildir.

Kulislerde ataması yapılan siyasetçileri günlük çıkar ilişkilerini gören bilen ve duyan bir toplumdan ziyade aklı başında her şeyi analiz eden, Ülkenin ve Turgutlu’nun çıkarları doğrultusunda doğru kararları verebilecek siyasete gönül vermiş gençler yetişmektedir.Turgutlu’da artık siyasetçiler o kadar kolay gençleri kandıramayacak. Yani lafın kısası, Yalanın binası olmaz. Siz yalanlarınızı kendi kulislerinizde yaptığınız sohbetlerinize saklayın, Turgutlu’nun genç siyasetçileri bunları yemez…

Ülkesinin, şehrinin bekasını düşünen genç nesil bir nesil yetişiyor.

Turgutlu’da siyasete gönül veren gençler, Söylediği ve verdiği sözü yerine getiren olarak kendini eğitiyor. Bir parti ile yola çıktığında partisi için oy istediğinde ve o partinin verilen sözleri tutup tutmadığını gördüğünde açıkça mertçe karşısına dikilip boyun eğmeden karşı gelmesini bilmektedir. Turgutlu’da siyaseten öne çıkan isimleri çok yakında sizlerle paylaşacağım.

Saygılarımla…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları