TURGUTLU HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR - Haşim Karataş

TURGUTLU HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR


Turgutlu Halkı'nın hayal kırıklıkları devam ediyor...

Bu halde Turgay Şirin ne yapabilir? Turgutlu Halkının içine inebilir ve vatandaşın sessini ve sorunlarını duyabilir. Başkan Turgay Şirin MHP’nin tabanına ve vatandaşların sesine kulak verir ise çok şey yapabilir...

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberlerin dikkate alınmaması sanayi esnafının bakış açısını değiştiriyor ve olumsuz yönde etkisi oluyor.

Hepimiz Turgutlu Belediye’sinde, Bir siyasi otoritersizlik olduğunu biliyoruz peki nedir bu siyasi otoritersizlik tabii ki Turgutlu Belediyesi ve Belediye Başkanı’nın bir Cengiz Ergün projesi olduğudur ve bundan artık hiçbir şüphemiz yoktur.

Yine biliyoruz ki; Bu siyasi proje bir ERGÜN’ün projesi olduğu kadar Turgutlu Belediyesi ve Belediye Başkanı’nın Ergün’ün emrinde olduğudur. Bu noktada aklımıza hiçbir kuşku yoktur.

Turgutlu Halkı olarak; Hepimiz Turgutlu Belediyesi’ni Başkan Şirin’in yönetmediğini ancak Belediye Başkanımızın dışında herkesin yönettiğini görüyoruz. Buna ilişkin zaman zaman çok yazdık, çok anlattık ve hepsini de yayınladık. Şimdi kamuoyu bu Başkan Ergün’ün neden kendisine Şirin’i seçtiğini anlamaya çalışıyor. Öyle bu kadar sessiz ve işine gelince duyan işine gelince duyan işine gelince gülen bir Başkan ile karşı karşıya halkımız sonra, ne oldu da Başkan Şirin bu kadar olaya sessiz kaldı yada kendisinin yönetmediği bir belediye ortamı yaratıldı!

Belli ki her şey Başkan’ın umduğunu bulamamasına dayanıyor olabilir.Başkan Şirin tek başına Turgutlu Belediyesi’ni idare etme ve o makamda ki tek başına karar alma gücünü kaybetti.Ve belli ki Şirin esasen bu gücü eline almak istiyor ve bu gücü kimseyle paylaşmak istemiyor. Ancak bu bir kabiliyet ve ekip işi olduğundan dolayı da nedense bunu bir türlü tek başına yapamıyor...

Yani? Başkan ŞİRİN bir arayış içinde...Önümüzde ki günlerde aslında bir seçeneği var. Ancak Şirin bunu görmüyor ve gururuna yenik düşüp buna yanaşmıyor. Önümüzde zorlu günler var. Başkan ŞİRİN’i ve Turgutlu Belediyesini zorlu günler bekliyor.

Yani? Başkan ŞİRİN şu an sahip olamadığı gücü bu geçici süreçte doğru adımlar ve doğru insanlarla atarsa Başkan Şirin’i bir dahaki seçimde yine bir beş yıl daha bekliyor. Ancak başkan şirin kulaklarını kapatmış gözlerini kapatmış ağzını kapatmış sessiz sedasız yolunda yürüyor görmeden duymadan konuşmadan sadece ortalığa gülücükler saçıyor lakin Başkan’lık sistemin de sadece gülmekle olmuyor halk icraat ve iş istiyor hizmet istiyor hizmet var mı yok icraat var mı yok her şey sözde özde ne var kocaman bir hiç sormak istiyorum Başkan ŞİRİN 5 yıl boyunca yapacak olduğunuz projeler nerde ve kaç tanesini yaptınız çakal azman projeniz hayal mi oldu bu konuda ne sizden nede ekibinizden ses seda yok!

Turgutlu Belediyesi’nde Projeler ile ilgili ses seda yok ama halkın dilinde almış bir dedi kodu başını gidiyor Turgutlu Belediyesi ve bir Başkan olarak buna bir dur deyin. Nedir bu dedikodular merak ediyorsunuz tabi bende çok merak ettim ve ayrıntılı bir araştırma sonucunda bakın neler buldum? Buldum bulmasına da bulunca kala kaldım hayret bu kadar mı yani pes?

Turgutlu Belediyesinde neler oluyor sinirler neden gergin, Turgutlu da Taban da sıkıntı yok da Tavan da sıkıntı büyük kimse ne yerini bilmiyor haddini, Sayın Başkan Turgutlu Belediyesini siz mi yönetiyorsunuz yoksa onlar mı bir karar verin. Eğer onlar yönetecekse siz gidin evinizde istirahat edin. Yok eğer siz yönetecekseniz artık lütfen yönetin, daha öncesi yaşandığı gibi sizde iyi hatırlarsınız, Sizin söylediğiniz bir cümledir. (Başkan yardımcısı bir karar vermiş ben Başkan yardımcısının vermiş olduğu kararın üstüne çıkamam), dediğiniz günler gibi devam edecekseniz eğer ne siz yorulun kendinizi anlatmak için nede biz yorulalım bunları yazmaya ve size anlatmaya çalışmak için, kısacası  ne şiş yansın nede kebap böyle bir 5 yılı tamamlayalım siz gidin evinize…

Turgutlu Belediyesi’nin düzene girmesi için bir seçenek var mı mutlak surete tabii ki var Peki, bu seçenek ne?... Bu seçeneğin işletilebilmesi için diğerlerinin ne dediği değil sizin ne dediğiniz önemli her önünüze gelen konuda ben size döneceğim gibi baştan savma sözler yerine ani kararlar ve kesin çözümler bulmanız gerekmektedir bu kadar karamsarlık neden! Yoksa kararları  birinin dışarıdan verdiğini düşünmeden geçemiyoruz.

Bundan sonra ne olur? Bundan sonra ne olacağı, Başkan Şirin’in önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği şu an yaptıklarıyla ortaya çıkmıyor...Turgutlu’da bir mücadele süreci başlatıldı bu Başkan Şirin’i memnun edecek türden bir süreç değil kendi tabanının bile artık tavanına güvenci kalmamış bunun sebeplerinden biride üslerin alt tabakaya kendilerince geniş çaplı operasyonlar yaptığı ancak aslında bunlar küçük ve bir okadarda basit hareketler!

Turgutlu’da zamanında gereken büyük çaplı operasyon yapılmadığı için de her gün tepkiler büyümeye devam ediyor..

‘’Turgutlu Halkı rahatsız’’

Peki, Başkan Şirin neden artık masaya yumruğunu vurmuyorsun ve bu gidişata bir dur demiyorsun. Yoksa kararları tek başına vermen birileri tarafından engelleniyor mu?  Esasen Başkan Şirin siz neyi ne zaman ve nasıl yapacağını bilen zeki ve kararlı birisiniz! Ancak yanlışın içinde yanlış olmaz yanlış bir yol izleniyor buda Turgutlu Halkını ve sizi sevenleri rahatsız ediyor Başkan yazılan ve çizilenleri ya görmüyorsunuz veya size göstermiyorlar son zamanlarda sokakta ve tabanda her şey güllük gülistanlık gibi size yansıtılanlar bir yalan bir aydır bazı sorunları dile getiriyoruz daha nasıl anlatmamız gerekiyor  ekibinize veya size ortada bir sorun var bu sorun ya sizde yada ekibinizde, Turgutlu Sanayi esnafı öfkeli ve sitemli Turgutlu Çarşı Esnafı öfkeli ve sitemli Turgutlu Halkı öfkeli ve sitemli insanları pişmanlık aşamasına sokan bu durumu görmezden gelmeniz için bir neden mi var yoksa görmek mi istemiyorsunuz veya görüyor ancak görmedim duymadım haberim yoktu diyerek olayları bastıracağınızı Basını ve Turgutlu Halkını size inanları susturabileceğiniz mi sanıyorsunuz eğer durum böyleyse durum vahim yanılıyorsunuz!!! 

Yani son zamanlarda bizim gördüğümüz ve sizin yaptığınız tek şey dostlar alışverişte görsün ! Bunlar neler, Toplantılar, Düğünler, Cemiyetler, Karşılamalar, karşılanmalar, Başkan biraz Turgutlu Halkı’nın sorunlarına inin park, bahçe işleriyle bu işler yürümez..Geçtiğimiz günlerde Köpek bakım evinde köpekler için ekmek doğradınız sokak köpeklerine baktığınıza ve sahip çıktığınıza yönelik çalışmalar da şov çıktı geceleri sokağa inip guruplar halinde gezen ve insanımızı rahatsız eden köpekler ortalığa Salı verilmiş başkan sizden ricamız bir ailenin canı yanmadan sokağa salınan köpekleri bakım evlerine toplatmanızı rica ediyoruz öncelikle vatandaşların bu yöndeki şikayetleri hayli fazla olduğu görüldü.

Peki, neden böyle davranır bir Belediye ve kendi Halkını kendine öfkelendirir?Anlatalım... Özellikle çevrenizdekilerin yaptıkları bir ölçüde size inanları kışkırtıp Turgutlu’da size olan sevginin nefrete dönmesine kapı aralıyor ki, Turgutlu Halkı nelerini gördü, Sizde Belediye Başkanı olmadan önceki Şirin çocuk lakaplı BAŞKAN olun olun ki Turgutlu Halkı yeniden Başkan görsün !

Peki, bunu neden yapıyorsunuz ?Kesin kanaatimiz odur ki MHP’nin oylarının düşmesi ve bir daha Turgutlu’da belediye koltuğuna bir MHP’li belediye Başkanı’nın oturmaması için yok öyle bir şey diye içinden mıdır dananlar var aranızda ama gören göz Kılavuz istemez mademki bu yazılanlara inanmıyorsunuz bir etrafınıza bakın! Sonra tekrar b,ir istişare yaparız.

Son zamanlarda? Üzerinize çok oynanıyor ve çevrenizdekilerin yaptıklarından dolayı siz arada kalıyorsunuz ve Birinci dereceden sorumlu olduğunuzdan dolayı sürekli siz eleştiriliyorsunuz ve görüyoruz ki Turgutlu’da kısa bir süre önce Belediye’yi kaybeden AKP halka demek istiyor ki “bakınız, MHP’ye oy verdiniz ya da bir daha MHP’yi Turgutlu’da iktidara taşırsanız, Turgutlu ne hale gelir, şimdiden görün” demek isteniyor.

AKP halka demek istiyor ki, “bakın şu MHP’ye, işte hizmer sıfır söz verip yapmayan bunlar bir hadaki seçimde bunlara oy verirseniz, hizmet hiç gelmez Turgutlu hizmetten yoksun kalır” demek isteniyor.

Yani?

Yani AKP’nin bu siyasetinin hedefi Manisa’da hem MHP hem de Ergün’ün projesi Şirin’dir.

Sizin bu davranışlarınız…AKP için sorun teşkil etmiyor çünkü sizin yapmamanız sözlerinizi yerine getirmemeniz Halkın sorunlarına inmemeniz AKP üç aşağı beş yukarı ne oy alsak, AKP için kardır anlayışıyla size yüklenmesi kadar doğal bir durum yoktur maalesef ki siz kabul etmeseniz de güçlü bir rakibiniz var ve her geçen gün hanenize eksi  yazımlata devam ediyor.

Bu noktada asıl mesele; BAŞKAN TURGAY ŞİRİN’dir. Bir Belediye Başkanı bir siyasi partinin üzerinde değildir. Nasıl ki kişi üne sahipse, MHP  “Türk Milliyetçiliğinin Kalesi” olarak haklı bir üne sahiptir.

Neyse biz asıl konumuza dönelim…MHP Türk milliyetçiliğinin Kale’sidir. Türk milliyetçiliğinin Kale’si olarak MHP şu an hem Turgutlu’nun hem de AKP’nin hedefindedir.Şuan yapılan ve yapılmak istenen tek Hedef; bu Kale’yi Turgutlu tarihinden tamamen silmek ve düşürmektir zaten yerel seçimlerden bu güne kadar yapılan tek şey itibarsızlaştırma çalışmasıdır. Olay tamda da budur;! Gelinen noktada AKP istediği hedefe doğru adım adım ilerlemektedir. Yapılan sosyal medya aracılığı ile yaptığımız kamuoyu araştırmalarımızda az denilemeyecek kadar MHP’nin ve Turgay Şirin’in oylarında düşüşe işaret etmektedir. Bu demektir ki, önümüzdeki süreçte de gözlemlediğimiz kadarıyla itibarsızlaştırmaya Turgay Şirin’e ve  MHP’ye yönelik saldırılar hız kesmeden devam edecektir, milliyetçi oyların AKP’ye kaymaması için bu süreç çok önemlidir Başkan Şirin’in elinden geleni yapması kaçınılmaz olmalıdır. 

Burada bir tuzak var ve bu tuzağı halkımızın görmesi mutlaka sağlanmalıdır. Başkan ŞİRİN ve Turgutlu MHP yönetimi elbet bir çıkış yolu bulacaktır, bulmalıdır. Özellikle de şu hassas günlerde polemik konusu olabilecek olaylardan uzak durmalıdır. Bu bir dost sesidir hala duymazdan gelenler için…

SEZİMİZE KULAK VERMEYENLER BİZİ DUYMAYAN VE GÖMEZDEN GELENLER MUTLAK SURETLE HÜSRANA HÜSRAN’A UĞRAYACAKLAR

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!