Haşim Karataş

Sormak istiyorum? Engelli vatandaşlarımıza verdiğiniz değer bumudur!

Haşim Karataş

Sözlerime öncelikle, 12-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasını ve Bizleri benzeri görülmemiş bir sevgiyle dünyaya getiren ve büyüten annelerimizin anneler gününü kutlayarak başlamak istiyorum.

Turgutlu’da Engelli vatandaşlara verilen değer!

Sizlerden ricam öncelikle köşe yazımı okumadan paylaştığım videoyu izlemenizdir. Daha sonra takdir siz değerli okuyucularındır. Bu arada bu güzel bir o kadarda anlamlı kahvaltı organizasyonunda emeği geçen, destek olan, katılım sağlayan herkese ayrı ayrı şahsım adına teşekkür ediyor ve saygıyla selamlıyorum.

Engellilere bir engelde Turgutlu’daki temsil makamlarından geldi.

Turgutlu protokolü ve yetkililer benzeri görülmemiş bir olaya imza attı.

Sormak istiyorum...

Şimdi devlet erkanı ve temsil makamlarında bulunanlar, Siyasi parti temsilcileri, Bir çok derneğin oda başkanları, Hemen hemen her gün bir çok sünnet, düğün merasimlerine, iş yeri açılışlarına, ayrıca toplantılara ve sohbetlere katılım sağlarken…

Niçin? Engelli vatandaşlarımızı böylesine mutlu ve önemli bir gününde yalnız bıraktınız.

Vatandaşlarımızı Temsil makamında bulunanlar bu konuda bir açıklama yapmak zorundadır.

12-16 Engelliler haftası münasebetiyle, Turgutlu Engelliler derneği üyeleri ve vatandaşlar için verilen kahvaltıya katılmadı veya kendilerini temsil etmeleri için bir yetkili ismi göndermedi.

Turgutlu’da yetkililerin ve devlet erkanının engellilere yeterli değeri verip vermediği konusu gündeme geldi.

Turgutlu'da  Kaymakamlık, Belediye, Emniyet, Jandarma, Halk Eğitim,  Milli Eğitim, Siyasi Partiler , Oda başkanları, Dernek Başkanları, veya temsilcileri vesair bir çok kurum temsilcisi katılmadı.

Mesele katılıp katılmamaları bir kenara bulundukları makamı ve kurumu temsil noktasında yer alabilecek olan yardımcı veya temsilcilerini de göndermemeleri kafalarda soru işaretlerine ve bireysel tepkilere neden oldu.

‘Unutmayalım ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.

12-16 Dünya Engelliler Haftası buruk geçti.

Dünya engelliler haftası vesilesiyle, Turgutlu Bedensel Engelliler Derneği dernek binasında üyelerin hazırlayıp sunduğu bir sergi açıldı.

Akabinde Dernek binası önünde lokma hayrı yapıldı.

Son olarak da  Orta Park Cefa de üyeler ve vatandaşlar Kahvaltıda buluştu.

Buraya kadar her şey engelli kardeşlerimiz için güzel ve sevindirici bir etkinlik. Ancak söz konusu bu organizasyonlarda hiçbir yetkilinin, devlet görevlisinin bulunmaması akıllarda soru işaretlerine neden olduğu gibi hayal kırıklığı da yarattı.

Engellilere bir engelde devlet büyüklerinden mi? geldi söylemleri baş gösterdi.

Turgutlu’da Temsil makamlarının katılmaması bir kenara yardımcılarının da katılmaması gözlemlendi. 12-16 Engelliler haftası münasebetiyle engelliler derneği üyeleri ve vatandaşlar için verilen yemekte benzeri görülmemiş bir olaya yetkililer imza attı.

Bu durum, buruk bir kahvaltı ve buruk bir engelliler haftasının yaşanmasına sebep oldu.

Ben sadece gördüğümü ve düşündüklerimi kaleme aldım vesselam.

Takdir Kamuoyunundur.

Saygılamla...

Yazarın Diğer Yazıları