Haşim Karataş

Siyaset ama'lar ile nereye kadar gidecek

Haşim Karataş

Ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan,Siyasi liderler olursa, toplumda gerilim olmaz. Hukuk ve yasalar ön plana çıkar, hukuk ve yasalar işletildiğinde toplumsal gerginlik söz konusu olamaz.

Geçenlerde bir yerde okudum ve o kadar hoşuma gitti ki bu sözler.

Sizinle de paylaşmak istiyorum.

‘’ Siyasette söylemler birleştirici, bütünleştirici, toplumsal sevgi, saygı üzerine yapılırsa, toplumsal birlik ve beraberlik sağlanır. Toplumsal birlik ve beraberlik sevgi üzerine kurulduğu zaman ülkede yaşayan tüm vatandaşları negatif enerjiden arındırarak atmosferi gerginleştirmeden pozitif enerjiyle gelecek nesillere örnek olabilecek davranış seferberliği içerisinde hareket ettirilmesini sağlar. Siyasi gerginleşmenin önüne geçebilmenin diğer bir yolu, siyaseti getirim olmaktan çıkarmak gerekir, bugünün Türkiye’sinde siyasi liderleri yıpratan etrafındaki kişilerin nefsinin zayıflığıyla hatalar yapmalarıdır.’’

Bende bu sözlere katılıyorum.

Siyasi liderler etrafındaki iş siyaseti bilmezleri ayıklamalıdır. Ve uzun süreli kendinden uzaklaştırmalıdır. Öncelikle ifade etmem gerekirse, biz her ne yaparsak yapalım, ne söylersek söyleyelim inanın bana siz kadar çirkefleşemeyiz. Aslında hepimize göre aklın yolu birdir, bir olmasına da bu kadar çirkefleşmek nedendir.

Çirkefleşmiş kokuşmuş siyasetçilerin söylemleri, insanların vicdanlarını derinden yaralarken farkında olmadan hayatı insanlara zehir eden bir zorbalık halini de alıyor.

Ben sövdüm, saydım, bağırdım, çağırdım, ama siyasettir olur.

Siyaset ama’lar ile nereye kadar gidecek.

Bırakın artık bu söylemleri sizin nefret diliniz, bizi sizden nefret ettiriyor.

Aslında siyaset ne kadar göreceliydi eskiden siyaset.

Unutulmamalıdır ki; ötekileştiren, ayrıştıran, söylemler, toplumu gerer ve toplumsal huzursuzluk yaratır.

Şimdilerde bir o kadar da çıkar ve menfaat peşinde koşanların veya  makam, mevki hastalarının bir birlerine karşı aşağılık sözleri söyleyebilmeleri için bir araç haline geldi.

Balık Baştan kokar.

Bir vatandaş olarak bizlerin ağzımıza almaya yakıştıramadığımız cümleleri her platformda ve her fırsatta bir birinize karşı söylemek için adeta sıraya giriyorsunuz ve bu kirli dili kullanmak için hazır olda bekliyorsunuz.

Madem ki bizi yönetenler çirkefleşmiş, kirli bir dil kullanıyorlar.

Atalarımız ne demiş, Uyalım imama!..

Tamam bundan böyle battı balık yan gider misali bizlerde uyalım sizlere ve biraz da biz kirli bir dil kullanalım bakalım nasıl oluyor hep beraber görelim zevk alabilecek miyiz.

Siyaset nefret dili olmaktan çıktığında; Huzur kaplayacak dört bir yanı ve ülkemizi…

Yahu bu kadar da olmaz

BOŞ ve bir o kadar da anlamsız kelimeler.

Nerede akıllara en son gelecek söylemler var peşi peşine sıralanıyor ve baş edilemiyor.

Siyaset bu kadar KİRLİ olamaz..

Politika bu kadar UCUZ olamaz..

Bir siyasetçi bu kadar, İKİYÜZLÜ, RİYAKAR, MENFAATÇI, ÇIKARCI, YOZLAŞMIŞ, AŞŞAĞILIK olamaz. Olmamalı bizler sizlere gönülden bağlanır iken siz bizlerin gönlünü kırmak için ayrı bir efor sarfediyorsunuz.

Şu düzene bakın yıllarca belirli mevki ve makamları işgal ediyorlar yaptıkları yolsuzluklar haddini aştıklarında veya ihraç edildiklerinde ise bir de bakıyorsunuz ki bir numaralı düşman olmakla kalmıyorlar ve daha da ileri giderek bir örgütlenmenin, ihanetin içersinde hem de hak hukuk ve kanun tanımayan bir kişilik ile boy gösteriyorlar.

Yahu şu politika ne kadar boş bir kavram değil mi?

Yada SİYASET ne kadar ÇİRKEF bir şey he canlar..

Demezler mi ki adama tabiî ki adamsa :

Be İKİYÜZLÜ;RİYAKAR;MENFAATÇI,ÇIKARCI YOZ,YOBAZ LAR, neden bu kadar iç içe girdiniz.

Bir bakıyorsunuz yıllarca öğlesine önemli makamlar icra etmişler ki bu vatanın  menfaat ve çıkarları uğruna mücadele edecekleri yerde bu vatana da ihanet çemberinin içine girmişler.

Bu milletin sosyal hukuk ve demokrasi içerisinde yönetilebilmesi için mücadele edecek iken ihanet içerisine giriliyor. Abooo yanlış yapmışız!!!!!! Ne demek hemde çook yanlış yapmış hatta aldanmışız, aldatmışız !!!! Meğer bizler SİYASET i hatta POLİTİKA yı bilmiyormuşuz.

İnsanların aklıyla alay edenler.

 Dün dündür bugün bu gündür diyen, zevatlar aslında kendilerini kandırıyorlar.

İKİ YÜZLÜ’ LÜK, DÜZENBAZ’LIK bunların kanına işlemiş.

SADECE ÇIKAR VE MENFAAT önemli gerisi teferruat bunlar için..

Her türlü hakareti eden  ağzına gelen her türlü kirli sözleri söyleyenler, çıkıp bir de siyaset yapıyoruz edasıyla takım elbisenin içinde adam yerine geçiyorlar.

Ya bu da ayrı bir muamma lakin dedik ya çirkefleşmiş siyaset ve siyasetçiler diye çirkeflerin buluşma yeri oldu siyasi arena o yüzden aslında bunlara kulak asmadan hayatın tadını çıkarmak gerek.

Hayat her şeye rağmen çok güzel ve yaşamaya değer.

Eskiden, Nezaket, asalet, incelik. Her bir siyasetçi belli bir kitleye hitap edildiğini bilirdi. Bazı siyasetçiler fikir olarak sevilmese de hitap ettikleri ve seçmen kitlesinin hatırına saygıyı hake derlerdi. Hiçbir siyasetçi kendi egosuna göre hareket etmemelidir.

Temiz bir siyasetçi kendi tarafının temsilcisi olduğunun bilincinde hareket etmeli ve kendi fikirlerinden olmayanlara her ne olursa olsun saygı duymalı ve onlarında bu ülkenin bir vatandaşı olduğunu unutmamalıdır.

Kazanmak için her yol mubahtır. Anlayışını Türkiye’mizden silip atmamız gerek.

Toplumsal huzursuzluğu ve sindirilmeyi bu ülkenin vatandaşı hak etmiyor.

Oy uğruna, koltuk uğruna İnsanları germenin, toplumu huzursuzluk ortamına çekmenin ülkeye bir şey kazandırmayacağı gibi, gerginlikle siyaset yapılması da uzun vadede siyasete bir şey kazandırmayacaktır. Bu da böyle bilinmektedir.

Siyasette devam eden gergin ortamın yerini, sükunet, hoşgörü ve sevgi dili alması gerekir.

Temiz siyaset temiz toplumu, temiz toplum, hem manevi zenginliğiyle huzuru hem de toplumda maddi huzuru sağlayacaktır. Günümüz toplumu ne cahildir, nede vurdumduymazdır.

Siyaset “Halka Hizmet, Hakka hizmet’’ anlayışıyla yapılmalıdır.

Ülkenin gündemi çok yoğun. Bugün yaşananlar bir sonraki gün unutuluyor. Yozlaşma almış başını gidiyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Nereye kadar gidecek bu ülkenin durumu malum ancak şöyle bir şey var ki; Çok ama çok kirli ve çirkef bir siyaset dili kullanıldığı için insanlarımızın bir birine bakış açısı değişti. Yani kültürümüz değişiyor. Farkında bile değiliz.

Vesselam.

Her dönem olduğu gibi ''SERMAYENİN KÖLESİ OLMUŞ '' bazı kesim ve gruplar tarafından çıkar ilişkileri esas alınarak, Ülkemizi fitne ateşi yakılmış durumda. Ego manyalarını tatmin etmek adına, adeta sapkınlık içerisinde oldukları görülmekte, özellikle de siyasilerin, Türk örf ve adetlerine uygun olmayan, kültürümüze de bağdaşmayan, .insanlık dışı davranışlar sergiledikleri herkesin malumu bu aralar.

Hangi haber kanalını açsak bir çekişme bir hakaret o onu dedi bu bunu dedi biz Türk Milleti bu değiliz. Silkelenip kendimize gelmemiz gerekiyor. Bu dili hep siyasiler kullanıyor birde biz kullanalım Vatandaş olarak; Eyyy siyasiler kendinize gelin.

Unutulmamalıdır ki; Fitne (çıkarmak), (adam) öldürmekten daha şiddetlidir (kötüdür). (Bakara süresi 191);

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları