Haşim Karataş

ÖNE ÇIKAN KADIN SİYASETÇİLER!

Haşim Karataş

Turgutlu’da kadınların toplumda daha fazla yer edinmesini sağlamak gerekiyor.

Haber Kasaba Gazetesi olarak çok yakın bir zamanda yapacak olduğumuz, Turgutlu’da ki siyasete gönül vermiş kadınlarımıza yönelik anket çalışmamıza; Tüm Turgutlu Halkının destek vereceğinden hiçbir şüphemiz yoktur.

Yapılacak olan anket çalışmamızı haberkasaba.com internet sitemizden takip edebileceksiniz.

Turgutlu’da siyasi partiler niçin kadınlarımıza sadece kadın kolları çalışmalarında ve kadın kolu başkanı olarak siyasetin içerisinde yer veriyor.

Liderlik vasfını taşıyan onca kadın siyasetçi var iken niçin bir kadın ilçe başkanı, bir kadın belediye başkanı veya bir kadın millet vekili Turgutlu’dan çıkaramıyoruz.

Neden Turgutlu kadını buna layık görülmüyor.

Buda muamma; lafa geldiğinde kadınlarımız başımızın tacı, ancak iş siyaset ve çıkar ilişkileri olunda hep ikinci plana öteleniyorlar.

Bir çok il ve ilçede kadın belediye başkanı veya yardımcısı var iken Turgutlu buna neden sıcak bakmıyor.

Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkı; Turgutlu Kadınına da verilmelidir.

Basit bir gözlemle de tespit edileceği üzere tüm dünyada kadınların siyasal katılımı, siyasi organlarda yer alma durumları erkeklerden düşüktür.

İstatistiksel veriler de bunu ortaya koymaktadır. 

Turgutlu'da ise bu son zamanlarda değişmiştir.

Peki bu anlamda…

Turgutlu'da kadınların siyasete kattıkları artılar ve eksiler nelerdir?

Turgutlu'da kadın siyasetçiler ne kadar etkilidir?

Turgutlu’da  kadınına ve kadın siyasetçilere nasıl bir gözle bakılmaktadır?

Turgutlu’da kaç tane etkili kadın siyasetçi vardır?

Uzunca bir süredir yaptığım araştırmalar ve analizler sonucu son dönemdeki kadın siyasetçileri ve siyaseti siyaset gibi yapan Turgutlu’da siyasi partilerde aktif görev almış kadınlarımızı dikkatle gözlemledim ve bir anket yapma kararı aldım.

Turgutlu’da niçin bir kadın siyasi parti ilçe başkanı, belediye başkanı, belediye başkan yardımcısı hiç olmadı?

Turgutlu niçin hiç kadın millet vekili Ankara’ya göndermedi?

Turgutlu’daki kadınlarımıza yönelik anketimizin ana temeli liderlik vasfını taşıyan bunu sadece makam ve mevki için değil gerçekten siyaseti sevdiği ve siyaseti siyaset gibi hiçbir menfaat gözetmeden yapan her daim partisinin ve Turgutluların yararına ve ülkesine bağlı kadın siyasetçilerimizin geri plana atılmasına sıcak bakmadığımızdan ve artık; Turgutlu’da gerek belediye başkanlığına gerek belediye başkan yardımcılığına gerek her hangi bir siyasi parti başkanlığına yada Ankara’ya millet vekili olarak Turgutlu’dan kadınlarımızın bir el atması gerektiğini düşündüğümüz için anket çalışmamıza hız vereceğiz.

Siz değerli Turgutlu Halkı’nında desteği ile artık erkek egemenliğinin hakim olduğu Turgutlu’muzda kadınlarımızın daha aktif olarak siyasetin tam göbeğinde ve merkezinde rol almaları için elimizden geleni yapacağız.

Turgutlu Halkı’nın ve Turgutlu kamuoyunun bu konuda desteklerini anket çalışmamızdan esirgemeyecekleri kanaatindeyiz.

Unutulmamalıdır ki; ‘’Cennet ve Cehennem’’ kadınların ayaklarının altındadır.

Yapılacak olan anketimizde; Turgutlu'da ki siyasete gönül vermiş Kadın siyasetçilerimizin isimleri yerini alacaktır.

NOT: Gönül isterki yapılan bu anket Türkiye genelinde olsun. Ancak buna bizim imkanlarımız el vermiyor. Lakin Anketimiz sadece Turgutlu ile kısır kalmayacak ilerleyen dönemlerde sizlerden gelecek destekle anketimizin çalışmasını Manisa merkez dail olmak üzere tüm ilçelerine yayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

Saygılarımla…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları