Haşim Karataş

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk'ün teşkilat anlayışı!

Haşim Karataş

Bu hafta ki Konuğumuz Erkan Öztürk, Kendisini köşe yazımıza konuk ettik.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk;  Son zamanlarda hayata geçirdiği farklı teşkilatçılık anlayışı ile Manisa'da MHP teşkilatlarına farklı bir bakış açısı getirdi.

Başkan Öztürk; Kendisine olan özgüveni girişken kişiliğiyle her geçen gün siyaseten dikkat çekmeye devam ediyor. 

Toplumda ki; Saygınlığı teşkilat içerisindeki faaliyetleri değişimci ve gelişimci Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında bağlı katılımcı, şeffaf ve iyi niyetli özgüveni yüksek durduğu yere yakışan kurumsal yapıya önem veren, İş becerisi yüksek, yeterli bilgi birikimine ve görev bilincine sahip girdiği her ortamda kendi sahasında takım çalışması oluşturan liderlik özelliğini fazlasıyla taşıyan geleceği parlak siyasi arenada Manisa’ya çok şey katacağı kanaatindeyim. 

Öztürk; Kendi direktifleri doğrultusunda teşkilatçılık kavramından ödün vermeden güler yüzlü, samimi ve içten karakteri ile olaylara duyarlı bir çerçeveden yaklaşan takım çalışmasına önem veren bir kişi olarak ön plana çıkıyor.

Şahsım adına söylemem gerekirse;MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk'ün yani böylesine kalifiyeli bir kişinin daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünenlerdenim. 

Şimdi kolay kolay karşımıza bu kadar şeffaf olaylara kendi penceresinden bakan herkese kapısı açık olan Manisa’da sevilen girdiği her ortamda saygı gören birinin yıpratılmaya çalışıldığı da aşikar ortadadır.

MHP'nin tabanı ve Öztürk'ün sevenleri yeni oluşsn yönetim ile birlikte önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak ediyor.

Son zamanlarda herkesçe aktif olarak kullanılan sosyal medyada MHP Manisa il ve ilçe teşkilatları hakkında ki yaşananlar ile ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl başkanlığı'nın kendi içerisinde bir ekip oluşturması gerektiğini ve İl başkanı olarak Erkan Öztürk’ün ilçe teşkilatlarını sıkı takibe alması gerekmektedir kanaatindeyim.

Başarının ileri bir noktaya taşınması için Manisa'da Öztürk'ün teşkilatlarda ve yönetimlerinde sıkı bir çalışma yapması zorunlu bir hal almaktadır. Bunu Başkan Öztürk'ün başaracağından hiç bir şüphemizde yoktur.

Bir gazeteci ve köşe yazarı olarak; Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığını ve İl Başkanını neden yakından takip etmekteyiz.

Bunun da cevabını buradan vermiş olalım; Böyle bir ortamda memleketin dört bir yanında fitne ateşinin yanmakta olduğunu görmekteyiz. Bu bağlamda; Milliyetçi Hareket Partisi devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için kritik bir öneme sahiptir ve her zamanda öyle olacaktır.

Bu sebeple de yaşamış olduğumuz şehzadelerin şehri; Manisa’da Milliyetçi Hareket Partisi’ni İl ve İlçe teşkilatlarını başkanlarını yakın takipteyiz.

Şimdi merak edenler olacak; Neden Erkan Öztürk, ile ilgili bir köşe yazısı yazdığımı ve neden gerek gördüğümü onu da buradan hemen cevaplayalım askıda kalmasın farklı yorumlara neden olmasın. Uzunca bir süredir gözlemlediğimiz kadarı ile Erkan Öztürk İnsanların saygı ve haysiyet özelliklerine değer veren, Manisa’da Sevilen ve Saygı Duyulan, Güven telkin eden bir insan, adaletli ve dürüst kararlar alabilen biri. Alçak gönüllü İkna etmek için içten konuşan, Anlayışlı, Öfkelenmeden önce ağırdan alan, Başkalarına saygı gösteren biri ve Siyasette; Saygınlık kazanmanın yolu hayatta yaptığınız seçimlerden geçer.

Günümüz kültüründe saygı kaybedilmeye yüz tutmuş bir değer olarak görülüyor.

Uzmanlar tarafından Yapılan çalışmalar bize “Saygı” kavramının uçsuz bucaksız bir gücü olduğunu söylüyor. Özelliklede Manisa siyasetinde güvenilir olarak görülen birisi saygı görür. İzlenimlerimizde Erkan Öztürk’ün böyle bir Başkan olduğunu bize göstermiştir. Bu vesile ile eleştiriye açık olan her bireyin övülmeye de hakkı vardır. Erkan Öztürk son zamanların en şeffaf bulunduğu yere yakışan temiz kalpli merhametli bulunduğu konumdan dolayı şımarmayan yerini ve haddini bilen biri olması bu yazıyı yazmamıza neden olmuştur. Kendisine çıkmış olduğu bu zorlu ve meşakkatli yolda başarılar diliyor. Her daim doğrudan ve haklıdan yana olmasını tavsiye ediyor. Almış olduğu güven oyunun hakkını vererek yeni yönetimi ile birlikte politika değil gerçekten siyaset ve teşkilat erbabı ile hareket edeceğini ümit ediyorum.

Erkan Öztürk; Kendisiyle yapılan bir röportajında; Şu İfadelere yer veriyor.

Aziz dostlarım, Milliyetçi Hareket Partisi´ne gönül vermiş değerli ülkücü kardeşlerim, ağabeylerim,içine doğup büyüdüğümüz Manisa milliyetçi ülkücü camia olarak cennet vatanımız için son derece önemli. Ülkücü bir Türk genci olarak hiç bir dönemde görevden kaçmadık. Verilen her görevi, uygun görülen her makamı emir telakki ettik bismillah dedik. Var gücümüzle çalıştık. Mensubu olmaktan onur, gurur ve şeref duyduğum, can verdiğimiz ve can vermeye hazır olduğumuz Milliyetçi Hareket Partisinde Ülkücü harekete yakışır bir tavırla  çalışmalarımızı birlik beraberlik içinde götürerek iktidara yürüyeceğimize inancım tamdır. Yanımızda olan yahut olamayan herkese minnet ve şükranlarımızı sunarım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Saygı ve selamlarımla. İfadelerini kullanıyor.

Peki;Erkan Öztürk kimdir?

Erkan Öztürk; 23.02.1982 Manisa doğumlu. İlkokulu Ali Rıza Çevik İlkokulunda, ortaokulu Şehitler Ortaokulunda, liseyi öncelikle Endüstri Meslek Lisesi, Manisa Lisesi, Saruhanlı lisesi ve son olarak Hedef Kolejinde bitirmiş. 2001 yılından bu yana 16 yıllık evli ve 2005 doğumlu bir erkek çocuk babası. Siyasi hayatına 1995 yılında ülkü ocaklarıyla tanıştıktan sonra başlamış. 2007 yılına kadar Ülkü Ocaklarında çaycılıktan yöneticiliğe kadar her kademesinde görev yapmış. 2007 yılında MHP Merkez İlçe yöneticiliği görevinde bulunmuş. 2014 yılından itibaren MHP Manisa İl Başkanlığı´nda yöneticilik ve il başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş. Bu dönemlerde Manisa Büyükşehir Belediyesinin ilk kez kazanıldığı yönetimde olma şerefine nail olmuş. Manisa tarihinin en büyük ve tek listesi olan kongrede, İl Başkan yardımcısı olarak katılmış. 31 Ağustos 2015 tarihinde de Milletvekili Aday Adayı olabilmek için görevimden istifa etmiştir.

Peki, halkın içinden gelen birisi olarak; Erkan Öztürk Hayatı boyunca neler yapmıştır.

Çalışma hayatına 1999-2002 yılları arasında kendi fabrikalarında Ertürk üzüm ve pamuk işletmesinde üzüm Eksperliği yaparak başlamış. 2002-2003 yılları arasında fabrikaları olmasına rağmen seyyar satıcılık yapmış. 2003 yılında tekstil sektörüne girerek ilk dükkânı olan Ekos Depo giyim mağazasını açmış. 2005 yılında Sosyete Giyim adlı 2. şubemi açtıktan sonra Vatani görevini yapmak için Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugayında askerlik görevini tamamlamış. 2007 yılında Manisa´ya döndükten hemen sonrada 3. Şubesi Park Rangerisimli ayakkabı mağazasını açmış. Aynı yıl içinde Venedik Cafe´yi açarak Manisa´nın Karaoke ve Filtre Kahvelerle tanışmasını sağlamış. 2013 yılında Öztürkler Emlak ve İnşaat firmamısını faliyete sokarak iş hayatında başka bir boyuta geçiş yapmış. 2014 yılı içinde Kahve&Kahve isimli işletmemi faaliyete sokmuş ve iş hayatına böyle devam etmiştir.

Erkan Özrtük’ün Millet Vekili Adaylık Süreci

2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisinden 26. Dönem 9´uncu sıra Manisa Milletvekili adayı olarak adını zihinlere yazdıran ve ´Milletvekilliği maaşımı almayacağım diyebilen. Alacak olduğu maaşının, Tamamını Şehit Ailelerine bağışlayacağım. Bayrak Milliyetçisi değil, Halkın Milliyetçisi olacağım. Halka Hizmet Hakka Hizmet düşüncesini benimseyerek halkın hizmetkârı olacağım. Milletin vekili milletin parasına değil çilesine talip olmalıdır. Aynı fedakârlıkları bütün Türkiye Vekil Adaylarından da bekliyorum.´´ İnşallah bu konuda duyarlı vekillerimiz olacaktır. Diyen bir siyasetçi Erkan Öztürk. Genel merkez ataması ile Manisa Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olmuş ve bunuda Seçimle güven oyu alarak taçlandırmıştır. 

Saygı değer okurlarım; Sizleri de saygı ve sevgilerimle selamlıyor Allah’a emanet ediyorum.

Bir dahaki yazımda görüşmek dileği ile hoşçakalın.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları