Haşim Karataş

Meclisin kapısını açacak anahtar vatandaşta!...

Haşim Karataş

MİLLETVEKİLİ ADAYI

Toplumun her kesimini kucaklamak, Toplumun her kesimi ile bir arada olmak, Toplumun her kesiminden insanların sorunlarına eğilmek, Toplumun derdine ve sıkıntılarına ortak olmak, Toplumun taleplerine kulak vermek, Toplumun her kesiminden insanlarla aynı fotoğraf karesine gire bilmek. Bir milletvekili adayının yapması gerekenlerden sadece bir kaçı ancak görüyoruz ki Milletvekili'nin yapması gerekenleri veya görevlerinin ne olduğu konusunda yanılgıya düşen yanlış algılayan adayları görüyoruz. 

Milletvekili olabilmek için sadece kendine yakın kesim ile yan yana gelip fotoğraf karelerinde görünüp, sosyal medyada kopyala yapıştır sözlerle kendilerini Mecliste göreceklerini ümit edenler büyük bir yanılgı ve ezimet içerisindedir.

Yaşam tarzı, hayata bakış açısı ne kadar önemliyse bir milletveikili adayından beklenen de o kadar önemlidir. Halkın sesine kulak verebilmek, halkın derdine ortak olabilmek, halkın yanında dik durabilmek önemli olduğu kadar Milletin vekili olmak içinde olmazsa olmazlardan bir tanesidir.

Şimdilerde Milletvekili adaylarında gördüğüm bir kaç yanlıştan birisi de şu!... Eş dost akraba ile çekinilen fotoğrafları, kendi teşkilatlarının yaptığı proğramlarda kalabalık ortamlarda kafasını o kalabalığın arasından çıkarmaya çalışıp birde o resim karelerini sosyal medya hesaplarında paylaşıp sanki seçim çalışması yapıyor havası vermek etik olmadığı kadar inandırıcıda değil. Ayrıca çokta kömik bir görüntü. 

Uzun zamandır samimi olunması gerektiği yönünde yazılar kaleme alıyorum.Hiç mi ders çıkarmadınız.Ey mubarekler.

Burada anlatmak istediğim samimiyetten öte hakkını vermekten geçiyor. Hep söylüyorum anlayana davul zurna anlamayana sivri sinek saz diye ama nerde bunlardan kendine ders çıkaracak adaylar ya karde şim sen her kesime hitap edebiliyormusun? bana onu söyle... sen herkesin derdine ortak olabiliyormusun bana onu söyle, sen kapı kapı dolaşıyormusun bana onu söyle, Vatandaşlar bir araya gelip yapacak olduğun, atacak olduğun adımları yada vekil olduğunda yapmayı hedeflediğin projeleri hayata geçirilmesi konusunda neler planladığını bana aktara biliyormusun onu söyle, söyleyemiyorsun çünkü çalışmıyorsun. 

Haydi hodri meydan, çık bakalım bağımsız olarak arkanda kaç kişi yürüyecek bırakın bu masalları bir partinin arkqasına sığınım milletvekili maaşını almayı istemekten o mevlise gidip düğme iliklemekten, yada ömür boyu milletvekillerine sağlanan tüm imkanlardan yararlanmak istediğinizi bilmeyen ve bunu anlamayan hiç kimse yok siz artık kimseleri kandıramıyorsunuz. Dedim ya biraz samimiyet rica ediyorum biraz samimi olun.

Gurur ve kibir abideleri olmaktan vazgeçin, o na kara bakarak onu dışlayarak, onu öteleyerek, nunla bir araya gelmeyerek, ondan oy alamazsın NOKTA. Sen sen ol yada şöyle bir ifade kullanayım siz siz olun biraz daha samimi ve birazdaha gerçekçi olun. 

Seçimlere kısa bir zaman dilimi kaldı ancak sadece sosyal medya üzerinden yaptığınız bir iki güzel söz yada adayı olduğunuz partinin liderine düzdüğünüz metiyelerin, veya eş dosy arkadaş yada partilerimizin düzenlediği iftar veya sahur proğramlarında görünmeniz size bir şey kazandırmayacak, dolayısıyla siz gelin beni dinleyin biraz samimi biraz daha gerçekçi olup halka inin sokaklara inin vatandaşın sesine kulak verin. Sizin meclisin kapısını açacak anahtar vatandaşta. 

Benden söylemesi ister dinleyin ister dinlemeyin.Sizin bileceğiniz birşey ama ben sadece gördüklerimi sizlere ilettiyorum. 

Saygılarımla.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları