Haşim Karataş

Kayıtlara geçsin, ''BİR KADIN VAR TURGUTLU'da ''Göz Dolduran''

Haşim Karataş

GEÇ KALINMIŞ BİR YAZI; Dünya ve Türkiye tarihinde başarılı kadınlar...

Çalışkan, Güler Yüzü, Terbiyeli ve Dik Duruşu ile ilgi odağı olan; Herkesi Kendine Hayran Bırakan'' Uzunca bir süredir aktif siyasetin içerisinde ve adeta bir ışık gibi parlayan her geçen gün çalışkanlığı, disiplini, dik duruşu, çevresinde kilere saygısı ve sevgisiyle Turgutlulu hemşerilerinin dikkatini kendi üzerinde toplayan ve kendi partisinin tabanının beğenisini fazlasıyla kazanan yorulmak nedir bilmeyen bir kadın o hem siyasi hayatı hem iş hayatında başarılarıyla yükselmeye ve takdir toplamaya devam ediyor.

Bu kadın aktif siyaseti ve hizmet etmeyi seviyor.

Turgutlu’muzun nadir iş kadınlarından ve siyasetçilerinden bir tanesi olan bu kadının övgüyle bir köşe yazısında yer alması sizinde dikkatinizden kaçmamış olacak ki; içinizden, Peki  kim diye şimdiden her  merak ettiğinizi görüyorum. Bende sizin gibi merak ettim ve benimde dikkatimden kaçmadı. Aslınca uzunca bir süredir takip ediyor ve zaman zaman kendisiyle protokollerde siyasi çalışmalarında açılışlarda ve bir çok arenada kendisiyle karşılaşıyorum.

Sizlerinde malumunuz olduğu üzere, Ülkemiz siyasetinde çok fazla kadın siyasetçimiz aktif görevlerde yer almış olsa da halen kadınlarımıza olan bakış açımız ve onların iş hayatında siyasi hayatlarında ne kadar başarılı oldukları göz ardı ediliyor. Mesala Türkiye’de pek çok az kadın millet vekili, kadın belediye başkanı, kadın parti  il başkanı, ilçe başkanı, görmek mümkün.

Bir siyasi Lider ise neredeyse yok gibi bir şey;

Türkiye’de bazı il ve ilçelerde çok nadir kadın girişimci iş kadını ve siyasetçi görülse de kadının el attığı her ortamın güzelleştiğini söylemek bence tam yerinde bir deyim, Ülkemizde kadınlarımıza; Parti içi kadın kolları temsilciliği parti meclis üyeliği gibi aktif görevler verilmiş olsa da kadınlarımıza niçin pasif görevler layık görülür ve ülkemizde neden erkek ege manyası hüküm sürer halen anlamış değilim.

Şimdi sizlere son günlerde adeta bir ışık gibi parlayan ve etrafındaki herkesi kendisine hayran bırakan girdiği her ortamda ilgi odağı olan bir kadından bahsedeceğim bu kadın Turgutlu siyasetinde ve Ülkemiz siyasetinde bir yıldız gibi parlayacak ve çok yakın bir zamanda da güzel yerlere ve mevkilere gelecek diye düşünüyorum.

Peki bu kadar övgü ve beğeni toplayan ve köşe yazımıza misafir olan bu hanımefendi kim?

O bir anne

O bir İş Kadını

O bir siyasetçi

Herşeyden önce o bir hanımefendi. ''Güler Yüzü, Terbiyesi, Çalışkanlığı ve iç Güzelliği ile Göz Dolduran''

Bu kadının adı; Hatice Gözeten.

Turgutlu'nun bu yüzlere ihtiyacı var.

Kadınlarımız siyaseti kötülüklerden arındırmak için her daim siyasetin içerisinde var olmalı diye düşünenlerdenim.

Bu hanımefendi; 2012 Yılı’nda Turgutlu AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkalığını, sağlık sorunlarından dolayı bırakan, görevi bırakan kadın kolları başkanının yerine göreve getirilip, göreve getirildikten sonra kendisine olan güveni boşa çıkarmayan, AK Parti Büyük Şehir Meclis Üyeliğini başarıyla sürdüren partisine leke getirmeyen hemen hemen her platformda yerini alan çalışkan azimli güler yüzlü neşeli hoş görülü ve her şey bir kenara herkesle aynı çerçevede ve aynı zeminde yer almayı başara bilen bir bayan.

Parti içi çalışma azmi ve insanlara güler yüzlü yaklaşımıyla; AK Parti tabanı’nın beğenisini toplamaya devam eden Gözeten,  2012 Yılı’nda Turgutlu’da AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na getiridi. Geçtiğimiz belediye seçimlerinde yani 2014 yılında, Turgutlu’dan AK Parti Kadın Meclis Adayı olarak sahneye çıktı ve seçildi. Gözeten, Turgutlu’da yapılan belediye seçimlerinde meclis üyesi olduktan kısa bir süre sonra Turgutlulu MHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Şentürk’ün istifa etmesiyle, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevinde yerini aldı ve AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclisindeki sandalye sayısını 46’dan 47’ye çıkardı. Uzunca bir süre, Gözeten’in 2015 yılı genel seçimlerinde ise milletvekili adayı olacağı kulislerde dile geldi ancak beklenen olmadı. Hatice Gözeten daha sonra kadın kolları başkanlığı için de tekrar aday olmayarak siyasi hayatına devam etti.

Genç Kadın siyasetçi Gözeten, Çok kısa bir zamanda ortaya koyduğu performansla hem parti teşkilatının hem de partililerin büyük desteğini arkasına aldı. Gözeten, siyaset aranasın da güler yüzüyle çevresinin takdirini kazanmaya devam ederken, AK Parti’nin Turgutlu’daki meclis üyesi listesinde iki kadından biri oldu. Gözeten, Büyükşehir Meclis üyeliği sürecinde de, samimi ve güler yüzlü siyasi duruşu ile ilgi odağı olmuş gösterdiği performanslarla, AK Parti teşkilatlarından ve Ak Parti tabanından tam not almayı başardı.

Gözeten, ile olan hukukumuz gereği zaman zaman bazı platformlarda kısa süreli yapmış olduğum görüşmelerde kendisinin siyasi hayatına ilişkin olarak sorduğum sorulara her defasında hakkın ve adaletin yanında olmaya çalıştığını dile getirmesi, doğru zamanlarda, doğru yerlerde, doğru adımlar atması bir gazeteci ve bir köşe yazarı olarak gözüm kaçmadığı gibi Gözeten’in siyasetin içerisinde kadınların sesi olması bu köşemde bu yazıyı yazmama neden oldu.

Şimdi bazı kesimlerden sesler yükselecek neden?

Neden-mi?

Hemen söyliyeyim.

Cennet ve Cehennem Annelerin Ayaklarının Altındadır.

Anneler de unutmayalım ki; Kadındır.

Şimdi bırakalım, felsefeyi de konuyu dağıtmadan yazımıza devam edelim.

Turgutlu siyasetinin güler yüzlü kadını olarak büyük beğeni toplaması bizlerinde dikkatinden kaçmıyor. Her ortamda ve her platformda yerini alan Gözeten, objektiflere takılıyor ve girdiği kareleri dolduruyor. Gözeten’in Ak Partinin her siyasi çalışmasında kapı kapı gezdiği ve partisinin çalışmalarını anlattığı sosyal medya hesaplarında ki paylaşımlarında da açıkça herkesçe gözlüyor. Gözeten’in siyasi arenada olmayı sevmesinden kaynaklanıyor. AK Parti teşkilatlarının tüm çalışma ve aktivitelerine katıldığı gibi gittiği her yerde büyük bir ilgi ve sempati oluşturuyor. Gözeten, bu davranışıyla siyaseti severek yaptığını bir kez daha kanıtlamış oluyor.

Kısa bir süre önce referandum çalışmalarından hemen sonra; Gözeten ile bir telefon görüşmesi sağladım ve kendisiyle ilgili bir köşe yazısı yazdığımı ve bununla ilgili bazı merak ettiğim konuların olduğunu ifade ederek takıldığım hususları sordum. Gözeten ile ilgili bu yazıyı aslında daha önce kaleme aldım. Hatice Gözeten ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde yaklaşan bir kongrenin olduğunu böyle bir yazının yayınlanmasının mevcut ilçe başkanına ve partilerine ve üyelerine saygısızlık olabileceğini ve bu köşe yazısının başka yerlere çekilebileceğini söylemesi üzerine köşe yazımızı yayınlamayı erteledim ve bir süre öteledim.

Şimdi böyle bir sorun kalmadığı için bende işimi icra etmek ve emeğimin boşa gitmemesi için bu haftaki köşem de Hatice Gözeten’i misafir etmeye karar verdim. Dediğim gibi kendisiyle ’evet- hayır’ referandumu sonrası kısa süreli bir telefon görüşmesi sağlamış ve kendisine birkaç soru yöneltmiştim.

Hatice Gözeten’e yöneeltmiş olduğum bir soruya vermiş olduğu cevapta Gözeten, Hizmet için mücadele veriyoruz. Yapabiliyorsak ne mutlu. Şimdi benim siyaset anlayışımda şu var ben layıkıyla yapayım da takdir partimizin büyüklerimizin ve Turgutlu Halkınındır dedi ve ekledi. Ben Kadın kolları başkanlığına büyüklerimin teveccühleri ile geldim. Büyüklerimiz takdir ederlerse görev verirler takdir etmezlerse vermezler. Ben bu güne kadar onu olacağım bunu olacağım hiçbir zaman demedim ve ben her geldiğim göreve büyüklerimin teveccühleri sayesinde geldim. Bu nedenlerle sonuna kadar hangi alanda olursam olayım, ben partime ve halkımıza hizmet anlayışıyla hareket ediyorum. Bu gün benim bir görevim varsa insanlara yardımcı olacağız sorunuzun cevabı bu aslında ifadelerine yer verdi.

Yazıma son vermeden önce kendi düşüncemi ifade etmem gerekirse bana göre, Benim analizime göre, Hatice Gözeten, AK Parti içerisinde kendisine verilen tüm görevleri layıkıyla yerine getiren, terbiyeli, oturmasını ve kalkmasını iyi bilen, siyasette tecrübeli, güler yüzlü, sevecen, Gölü zengin, mütevazi, Ak Parti teşkilatına çok şey katan, insanlarla iç içe olan, ileriki günlerde bulunduğu makamın bir üst seviyesine çıkabilecek otoriter, yapmacık değil sahtekar hiç değil onurlu ve çok gururlu, seviyeli dürüst, Turgutlu siyasetinde çok nadir yetişen bir hanımefendi. Ak Parti siyasetinde Turgutlu’da güçlü bir isim olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Böylesi dik bir duruşa sahip olan Gözeten’e siyasi hayatında başarılarının devamını diliyorum ve her daim doğru adımlarla bir kadın olarak siyasette yerini almasını temenni ediyorum.

 

Önümüzde yaklaşan bir bayram var.

Bu bayram kutsal bayramlarımızdan birisi olan, Kurban bayramı buradan şimdiden sizlerin kurban bayramını kutluyor hayırlara vesile olması diledikten sonra sizlerden bir ricada bulunmak istiyorum.

Turgutlu'muzda ihtiyacı olan muhtaçlara Turgutlu halkı olarak el uzatmanızı ve bu bayramda onları sevindireceğinizi temenni ediyorum. 

Değerli okurlarım sizleri Allah’a emanet ediyor saygıyla selamlıyorum.

Hayırlı Bayramlar.

Yazarın Diğer Yazıları