GÜCE MAKAMA VE KOLTUĞA  BİAT! - Haşim Karataş

GÜCE MAKAMA VE KOLTUĞA  BİAT!


Turgutlu Siyaseti’nin bu zor virajdan en güçlü bir şekilde geçmesini istiyorum. Güce, makama, koltuğa ve kişilere biat etmemek gerek. Saygı ve sevgi çerçevesinde konuşmak ortak bir söylemde buluşmak gerek, ancak o zaman başarı kaçınılmaz olur. 

Birileri oturduğu yerden ahkam kesmesin.

Suçlu kim? Bunu yapan kim? Bence bu soruların cevapları hiç ama hiç önemli değil! Asıl önemli olan; bizim ne yaptığımız, ya da ne yapmadığımızdır. Suçlu yine kendimiz değil miyiz? Bence asıl suçlu; Görmezden gelmek, Kardeşliği unutmak, Saygıyı ve sevgiyi bir nekara atmak, Vicdanlarımızı bastırabilmeyi öğrenebilmediğimiz sürece bir bir olamayız.

Bir makama ve koltuğa oturan kişinin, o koltuğun da o makamın da hakkını vermesi gerekir.

Herkes bilmelidir ki makamların ve koltukların esas sahipleri milletin ta kendisidir. Siyasetçilerin bir birine çamur atması tabiî ki bizlerin umurunda oluyor sen çamur atıyorsun, bir diğeri sana çamur atıyor, bu tabana yayılıyor, kin ve nefret söylemleri alıp başını gidiyor, buna ne sizin nede sizin gibi siyasetçilerin hakkı yok.

Hepimiz bir amaç uğruna mücadele veriyoruz.

Siyaset denilince benim aklıma bir tek şu geliyor. Güç siyaseti. Esas olan bu değil. Esas olan adil ve adaletli bir siyaset anlayışı yani kısaca temiz bir siyaset. Mesele vatandaşın kapısını seçimden seçime çalmak değil. Bizler her daim vatandaşın yanında olan, vatandaşın bir derdi olduğunda, bir sıkıntısı ve bir ihtiyacı olduğunda vatandaşın yanında yer alan siyaset ve siyasetçi  anlayışı istiyoruz.

Turgutlu siyasetinde bunların sayısız örnekleri vardır.

Siz siyasetçilerde bir amaç uğruna mücadele veriyorsunuz anlıyoruz. Dolayısıyla her birinizden Allah razı olsun. Son zamanlarda; Turgutlu siyasetinde bazı başkanlar bazen durdukları yerin oturdukları koltuğun gücünden olsa gerek mazlumları görmezden gelseler de, her platformda bir birlerine karşı seslerini çoğaltmaktan bir birlerine göndermeler yapmaktan hiç geri durmuyorlar.

Bu durumun siyaset gereği olduğunu varsayarak bu konuyu öteliyorum.

Turgutlu siyasetinde ve siyasetçilerinde bir şeyi fark ettim. Zor zamanlarda meydanlara çıkmayanların ortalık güllük ve gülistanlıkken her yerde cakas atmaları bana göre kabul edilebilir bir durum değil açıkça söylemem gerekirse benim felsefeme ters. Zor zamanlarda mazlumlardan yana olmak gerek, zor zamanlarda milletin adamı olmak gerek! Bana göre tabanın sesi olmak ve tabanın yanında olmak gerek…

Turgutlu  tarihi bir dönüm noktasına giriyor.Turgutlu siyasetçilerinin dikkati bir yöne çekmek istiyorum. Turgutlu’nun günden güne büyüdüğünü görmek mümkün tabi seçmeninde çoğaldığını, Turgutlu olma noktasında saygı ve sevgi çerçevesinde siyasetçilerimizin başta olmak üzere bu virajı saygı ve sevgi çerçevesinde geçmekte mümkün dolayısıyla Turgutlu siyaseti ve siyasetçileri büyük gayretler göstererek  yeni Turgutlu olma yolunda yeni adımlar atıp kinden nefretten uzak durup koordineli bir şekilde bu referandum sürecini atlatacaktır ben inanıyorum umarım yanılmıyorumdur.

Bir kişi veya bir siyasetçi bir diğerinin 'evet' ya da 'hayır' demesine karışamaz.

Siyaseti kişiselleştirmeyin; Tabii ki sizlerde amacınız uğrunda mücadeleye devam edeceksiniz, bu  bir seçim, bu bir referandum kampanyası maalesef daha önceki kampanyalarda alışık olmadığımız bazı olmaması gereken şeylerin olduğunu görüyoruz. Umarım aynı senaryolar tekrar yaşanmaz. Yaşanmaması için de siz siyasetçilere çok iş düşüyor.

Zorlamayla olmaz.  Hiç kimsenin bir diğerinin üzeride ağırlık yapma gibi bir diğerini hakir görme gibi bir  hakkı yoktur. "Adama sormazlar mı hem demokrasiden bahsedeceksiniz hem de bir diğer tarafın kampanyasının propagandasını yapmasına müsaade etmeyeceksiniz.

Allah aşkına size  ne? 

Sizin söylemenizle hiç kimse kararından vazgeçmez.

Anayasa değişiklik teklifine  karar verecek olan aziz milletimizin bizatihi kendisidir. Aziz milletimiz 16 Nisan'da en doğru bir şekilde bu kararı verecektir.Herkes haddini de yerini de bilmelidir.

Biat Eden, Boyun Eğen Daima Kaybeder.

Saygılarımla...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!