Haşim Karataş

Bay başkan ve çalışanları bu defa bahaneniz ne olacak!

Haşim Karataş

Manisa'nın Turgutlu ilçe Belediyesi tarafından yapılması gereken siren çalma işlemi 10 Kasım 2018 tarihinde saat: 09:05 geçe gerçekleştirilmedi. Benzemesede ihmalin ve ihmalkarlığın dönüm noktalarından bir tanesi ise 25 Şubat 2018 tarihinde yine Turgutlu belediye hoparlöründen yapılan PKK Marşı ile gerçekleştirilmişti. Bugün yaşanan talihsiz ve bir o kadar vicdanları yaralayan bir olay ile Turgutlu karşı karşıya kaldı.

Turgutlu'da 10 Kasım’da yapılması gereken 1 dakikalık saygı duruşu boyunca çalınması gereken siren sesi birden bire kısıldı.Yine belediye hoparlörü rezaleti yaşandı ve akıllarda ihanetin neresinde kim var,  sorusunu akıllara geldi.

Türkiye her 10 Kasım'da olduğu gibi saat 09:05'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunurken bir çok il ve ilçede sirenler çalınırken Turgutlu’da SİREN seslerinin KISILDIĞI çalınamadığı gözlemlendi.

Herkesin bildiği bir diğer husus olan 25 Şubat 2018 tarihinde MHP’li belediyenin hoparlör ’ünden çalınan PKK Marşı rezaletini anlatmaya bile gerek yok! Bugün yaşanan SİREN Sesinin kısılmış olması artık bardağı taşıran son damla  oldu.

Asli görevlerini eksiz yerine getirmesi gereken bir belediye’nin bunca rezaletten sonra nasıl olurda suç bastırırcasına her defasında saçma sapan bahanelerle olayları kapatmaya çalışır anlaşılır gibi değil.

Ebediyete iştigal edişinin 80. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anma programı çerçevesinde Turgutlu Belediyesi tarafından yapılması gereken siren çalma işlemi nedendir bilinmez bir türlü gerçekleştirilemedi yada gerçekleştirilmek istenmedi.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU demekten keldimizi alamadığımız bu olay  bizleri ve Türk Milletini üzmekle kalmamış Cumhuriyetin kurucusuna yapılmış bir ihanetin tam ortasında kalınmıştır.

Ulu önder Atatürk'ün vefatının 78. yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde her sene saat 09:05'te hayat durur. Otoyollarda araçlarını durduran şoförler ve yolcular saygı duruşuna geçer. Okullardaki öğrencilerden, inşaatta çalışan işçilere kadar bütün Türkiye Atasını özlemle anar. Ancak nedendir bilinmez, Atatürk’ü anma gibi önemli günlerde Turgutlu Belediyesi akıl almaz bir şekilde her defasında farklı sansasyonlara imza atar bu belediyenin birde Milliyetçi Camiayı temsil eder olması bu gibi olayları daha da dikkat çekici yapmaktadır.

Şimdi burada sorulması gereken 3 soru vardır. Bunlardan 1.ncisi: Bunun sorumlusu kimdir? 2.ncisi gerekli soruşturma ve kovuşturma yapılacak mıdır? Bu gibi özel günlere damgasını vuran bu olaylar gün yüzüne çıkarılıp bunu yapanlar cezalandırılacak mıdır?

TURGUTLU’DA SİREN SESİ NEDEN? DUYULMADI.

Ataya saygı duruşundan sonra sosyal medyada vatandaşlardan siren sesinin çok kısık olmasıyla ilgili şikayetler gelmeye başladı. Turgutlu ilçesinde siren sesinin duyulmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Atatürk ve Cumhuriyet sevdalıları olarak biz siren çalınmamasını çalınamamasını kınıyorum. Bu düşüncemi de siz değerli Turgutlu Halkıyla bunu paylaşmayı uygun gördüm.

25 Şubat 2018 tarihinde Turgutlu belediye hoparlöründe PKK marşı2nın çalınması rezaletinin sorumluları halen bulunamamışken ve daha sonra’da kaçak yayınların sorumluları bulunamamışken bugün yaşanan SİREN SESİ rezaletinin sorumlusu bulunacak mı? en çok merak ettiğim konulardan bir tanesi haline geldi.

Her defasında bir günah keçisi arayan belediye ve belediye başkanı bu kez kimi günah keçisi yapacak merakla bekliyorum.

Daha fazla konuşmanın ve yazmanın gereğinin olmadığını düşündüğüm için bu hususta ki yazıma burada son verirken takdiri kamuoyuna bırakıyorum.

Saygılarımla.

RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM.

HAŞİM KARATAŞ

Yazarın Diğer Yazıları