Haşim Karataş

ARAZİDE RAKİP MASADA DOST!

Haşim Karataş

 TURGUTLU’DA CHP VE MHP EL ELE ARAZİDE RAKİP MASADA DOST!

 Yerel seçimler sonrası yapılmayan yorumlar konuşulmayan ve sorulmayan sorular. Yerel seçimler sonrası nasıl bir tablo gördük? Yerel seçimlerde arazide gördüğüm CHP'nin olağanüstü bir çabası vardı ancak son 1 gün kala ne oldu yada ne değişti? Bilinmez CHP yönetimi bir karar değiştirdi ve MHP yi destekledi kimden alındı bu talimat.

TÜRKİYE’DE OLDUĞU GİBİ TURGUTLU’DA DA İKTİDARA TALİP DEĞİLLER PEKİ NEDEN?

CHP Turgutlu’da iktidara talip bir parti değil olmadı olamayacak gibide görünüyor. Turgutlu’da sadece muhalefet yapmak istiyorlar ancak bunu da başaramadıkları apaçık ortada Turgutlu Belediyesine talip olamadıkları gibi, hedefleri, mevcut sayılarını koruyup sadece Turgutlu’da meclis'e birkaç kişiyi sokmak olduğu görülüyor. Ancak böyle bir siyasi rekabet olmaz tabanın bu duruma fazlasıyla öfkeli olduğu gözlemlendi.

BURADA CHP’İN TEK AMACI SEÇİM ZAMANI SADECE BİRİLERİNİ ZAYIFLATMAK İSE EĞER BÖYLE BİR DURUMDA HER YOL MÜBAH MİSALİ AKILLARDA TEK BİR SORU KALIYOR NE OLDUDA FİKİRLER VE YÖNÜNÜZ DEĞİŞTİ ORTADA HANGİ HESAPLAR VARDI.

Yerel seçimlerde son 1 gün kalana kadar neredeyse CHP ortalığı kasıp kavurdu lakin ne olduysa son dakika istişareler  sonrası ne kararlar alındıysa masalarda birden bire fikirler davranışlar hareketler değişti.

Turgutlu CHP teşkilatında teşkilatın kendi tabanı bile bu duruma şaşırdı Belediye Başkan adayı ortadan kayboldu vatandaşların ve parti tabanından bazılarının söylemleri gece mesajların geldiği hususu var birde tabi bu ne kadar gerçek birilerinin bunu çıkıp açıklaması ve bu söylemleri açığa kavuşturmasıyla ortaya çıkacak durumlar tabi hadi CHP yönetimi ve tabanı AKP nin Turgutlu’da düşmesini ve gitmesini istedi o yüzden MHP ye destek verdi tamam buraya kadar anladıkta peki? MHP'nin CHP'den oy istemesi biraz tuhaf değil mi?

Siyasi hedefiniz Turgutlu’da iktidar olmak değil tamam Turgutlu’da amacınız AK Parti'yi zayıflatmaktı bu sebepler ile her yolu mübah gördünüz peki sormak istiyorum bunun bir karşılığı odumu ve bunun karşılığında, Ne sözler verildi, Hangi sözler alındı, bununla ilgili Turgutlu’da  söylemler almış başını gidiyor her iki partinin tabanı da bunu merak ediyor ve bu duruma öfkeli ancak yukarıdan bakanların sanki bunları görmezden ve duymazdan geldiği görülüyor çünkü yerel seçimlerden sonra bunun üzerine hiç konuşulmadığı görüldü ama sokakta bu durum böyle değil tabi ki; Bir şeyin unutulmaması gerekir Şahsi menfaatler için bu güzelim Turgutlu ve insanını kimse hafife almasın kim hafife alır ve böyle olduğunu düşünürse yanılır ve  sandıkta her daim hüsrana uğrar…

Böyle giderse, erken seçime az bir süre kaldı?

-Aynı olay erken seçimde tekrar yaşanır mı tabiî ki buda muamma kim kimi destekleyecek CHP yerel seçimlerde biz size destek verdik sizde bize erken seçimde destek verin mi diyecek yoksa kendi başına bir yolmu yürüyecek Turgutlu’da CHP yerel seçimlerin ardından çok zayıfladı edindiğimiz bilgilere göre Turgutlu Halkının ve CHP tabanının güveni kırık yönetim sessiz…

-Turgutlu’da sadece muhalefet yapan ve siyasi hedefleri olmayan bir CHP yönetimi var bu durumdan CHP tabanı rahatsız ya Turgutlu Halkı? SAĞ ve SOL  aynı çatı altında. Turgutlu’da CHP sadece muhalefet olmakla kalıyor başka bir şey yapabildiği yok ve Turgutlu’da ihtidar olabilmek içinde bir şeyler üretmiyor.

-Siyasi hedefleri yerel seçimlerde AK Parti'yi yok etmek olan Turgutlu CHP yönetimi son anda MHP’ye destek vermesi olağan bir durumdu bu herkesçe biliniyordu sadece yönetim tarafından üstü kapatılmış bir kapalı kutu havası vardı CHP yönetimin Turgutlu’da bütün ideali küçük sayılarla Turgutlu’da yaşamlarını devam ettirmek. Bunun için de MHP ve CHP tabanlarının bir kısmını öfkeli Turgutlu’da CHP teşkilatında bir hazımsızlık hakim yerel seçimlerde taban sanki MHP’ye oy vermesi için yönlendirmiş ve zorlanmış gibiydi bu sefer olmadı belki başka sefere yada bir başka bahara kaldı dercesine koştur koştur MHP diyen CHP yönetimi sınıfta kaldı okullarda seçim esnasında sandık başlarında CHP’lilerin MHP kartıyla dolaştıkları gözlerden kaçmadı ve bu olay şaşkınlık yaratırken hiçbir şey olmamış gibi CHP yönetimi halinden gayet memnun bir durumdaydı peki ne odlu da bu karar aniden verildi masa başında neler konuşuldu bunlar hep bir merak konusu olarak kaldı.

Turgutlu CHP İlçe Başkanı Erk KAYABAŞ’ın bu konulara bir açıklık geçireceğini düşünüyoruz.

BÖYLE BİR DUYARSIZLIK GÖRÜLMEDİ!

 Kısa bir süre önce Haber Kasaba editörleri tarafından CHP İlçe Başkanı Erk KAYABAŞ ile bir görüşme sağlandı ve kendisinden bizzat randevu talebinde bulunuldu. Başkan KAYABAŞ ile yapılan görüşmede kendisiyle bire bir röportaj yapmak istenildiği hususu bizzat kendisine iletildi.

 Turgutlu CHP İlçe Başkanı Erk KAYABAŞ bu görüşmenin detayları ile bilgilenmek ve yapılacak röportajın sorulacak soruların konusunun ne olduğunu bilmek istediğini söylemesi üzerine Başkan KAYABAŞ’a bu söyleşinin gündeme dair ve geçtiğimiz yerel seçimler hakkında olduğunu Turgutlu’da gerçekleşen yerel seçimlerde ki; Turgutlu CHP İlçe teşkilatının tutumunu yerel seçimlerden sonra kesilmeyen ve başını alıp giden dedikodular konusunda konuşmak ve bu konulara birinci derece yetkili İlçe Başkanı olarak duruma bir açıklık getirilmesi gerektiğini editörlerimiz iletti. 

 Başkan KAYABAŞ’a yerel seçimler sonrası ‘’CHP Genel Merkezi’’ ve CHP Turgutlu teşkilatı ile ilgili  ayrıca gündeme dair konuları konuşmak istenildiğini, Turgutlu’da CHP ilçe teşkilatı ile ilgili  dedikoduların sokakta  hiç kesilmediğini bu konudaki görüşlerini almak istediklerini,  Turgutlu Halkına bunun cevaplanması gereken önemli bir konu olduğunu Turgutlu Halkının aklındaki soru işaretlerinin kaldırılması gerektiğini en yetkili kişi tarafından verilmensin doğru olacağını  ifade ve bayan eden editörlerimize hiçbir suretle dönüş yapılmadığı gibi hiç bir mazerette de bulunulmadı.

 Bu durum Turgutlu CHP ilçe teşkilat Başkanı Erk KAYABAŞ’ın basına karşı olan bu duyarsızlığına   bizlerin soracağı sorulara cevap vermeyecek  birinin  Turgutlu’da temsil ettiği makama ve temsil ettiği o teşkilata gönül vermiş insanlara haksızlık yaptığını düşündüğümüzü ayrıca çekinilecek bir durum mu var sorusunu da gündeme getirirken bir İlçe Teşkilat Başkanı’nın yerel basının sorduğu 11 soruluk bir soruya talep ettiği görüşmeye zaman ayırmayışının sebebinin ne olabileceği bizlerde soru işaretlerine neden oldu. Haber Kasaba ekibi olarak soracak olduğumuz sorulardan yapacak olduğumuz röportajdan vazgeçtik ve düşüncelerimizi burada siz Turgutlu Halkı ile paylaşmak ve yorumu size bırakmak istedik.

Selam ile…

 

Yazarın Diğer Yazıları