Bu ayıp size yeter! - Haşim Karataş

Bu ayıp size yeter!


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Turgutlu belediyesi ekibi basın yayın birimi ve belediye başkanı Turgay Şirin tarafından Gazetemize ve çalışanlarına uygulanan yakışıksız SANSÜR. 

Haber Kasaba Gazetesi'nin Ofisi’ne 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle adeta ziyaretçi akınına uğradı. 10 Ocak Günü Gazetemiz ofisi doldu taştı. Çok sayıda ziyaret ve tebrik aldık. Telefonlarımız susmadı. Gelen giden hiç eksik olmadı. Her birine ayrı ayrı gazetemiz ve çalışanları adına teşekkür ediyorum.

Başta Turgutlu Kaymakamı Uyğur Turan başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, CHP ilçe başkanı Yakup Çilel, İYİ Parti ilçe başkanı Nilay Yaşır, AK Parti ilçe başkanı Murşit Gedizli, Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Pınar Bakış, Ticaret Odası başkanı Faruk Aydın, Sivil toplum kuruluşları, Siyasi parti temsilcileri, Dernek başkanları ve temsilcileri, Eski siyasi ve oda başkanları, dernek başkanları, Vatandaşlar vesair burada ismini sayamadığım ve tektek yazamadığım bir çok kesimden hediyeler ve tebrikler aldık. Gazetemiz telefonları susmadı. Gazetemiz ofisi bir an olsun boş kalmadı. Sağolsunlar varolsunlar. Emeğe saygı bu olsa gerek dedirtmeyi başardılar.

Hiç şaşırmadık. Nedendir bilnmez demiyelim sizlerinde bildiği üzere eleştiriye kapalı bir belediye ve belediye başkanı ile karşı karşıyayız. Gurur ve kibir abidesi bir belediyecilik anlayışı ve belediye başkanı Turgutlu'da malesef bu böyle 2019 yerel seçimlerine kadarda böyle olacak!...

Herkesin malumu olduğu üzere, Dün 09 Ocak 2018 tarihi'nde ''TURGUTLU'DAKİ BU AYRIMCILIK NEDEN?'' Başlıklı bir habere imza atmıştık. Haberimizin konusu kısa özeti; (ÖZEL HABER); Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Zengin muhitlere gösterilen önem diğer kesimlere neden gösterilmiyor. Ergenekon mahallesi ile yatıyor, Sahil sokak ile uyanıyor, Gardalya sokak ile güne devam ediyoruz. Başkan Şirin ve Turgutlu Belediyesi yetkililerinin zengin muhit sevgisi bu mahallerin ve sokakların dışında hiçbir mahalle ve sokağa önem vermemesini sağlıyor.) Turgutlu’nun en eski mahallesi ve sakinleri neredeyse hizmete hasret bırakılıyor.Mahallenin yollarından tutunda her sokağında her türlü sıkıntıyı çeken mahalle sakinleri adeta mülteciler gibi bir hayat yaşadıklarını söylüyorlar. Şeklindeydi.

Biz gazeteciler özelliklede hiçbir karşılık ve beklentisi olmayan tarafsız ve ilkeli bir duruş sergileyen şak şakçılık yapmayan bizler. Kamuoyunu bilgilendirmekle görevli olduğumuz bilinci ile hareket ediyor. Zaman zaman eleştirsek de her daim herkesin haberlerine gazetemizde ve internet sitemizde ayrım yapmaksızın yer veriyoruz. Ancak görüyoruz ki gurur ve kibir dolu bir belediyecilik anlayışı ve başkanlık yürüten MHP’li belediyenin belediye başkanı samimiyetten uzak sahte bir gülümseme ile günü kapatma telaşına düşmüştür.

Gazetecilik mesleğini icra etmeyen sadece görsel anlamda adı gazeteci olarak anılan aslında belediye çalışanlarını birde bazı kişi ve kişileri etrafına toplayıp fotoğraf karelerinde Turgutlu basınından kendine yakın olanlara bir davet gönderip görüntü sergiliyorlar. Biz ve bizim gibi ayakları yere basan kendi çabalarıyla bu mesleği icra edenlerin eleştirdiği kadar varlar.

Turgutlu belediyesi ve belediye başkanı gazetemize ve çalışanlarımıza böylesine anlamlı ve bir o kadarda önemli bir günde maalesef ki sansür uygulayarak bu günün önemine ve hassasiyetine gölge düşürmeyi başarmışlardır. Biz belediyenin veya siyasetçilerin değil. Kamuoyunun ve vatandaşların sesi olmaya özen gösteriyoruz. 09 Ocak 2018 tarihinde biz haber kasaba gazetesi olarak sadece soru sorduk, halkın ve kamu oyunun konuştuklarını kaleme aldık gazete olarak dedikodudan çıkartıp gündeme taşıdık.

SUÇ İŞLEMİŞİZ...

Dün ise 10 Ocak Gazeteciler Günü ve tüm yurtta gazeteciler gününde siyasetçilerden bürokratlara gazetecilerle poz vererek şirin görünmeye çalışırlarken, Turgutlu Belediye Başkanı ve çalışanları Turgutlu’da yerel bir gazeteye 2015 yılında yaptıkları gibi tekrar sansür uygulayarak bir ayıba imza atmışlardır!.. Aynı Belediye Başkanı bu günü ne diye kutlayıp basın açıklaması yaptı onu da merak ediyoruz.. "BEN BASINA SANSÜR UYGULADIM’’ ama kimse sesini çıkaramıyor diyecek?

Merak ediyoruz.

Bu günden sonra Haber Kasaba Gazetesi olarak bizler de bu yapılanlar karşısında susmayacağız ancak onların düştükleri bu ezimete vede acizliğe ortak olmayacak biz işimizi layıkıyla yapmaya ve Halkın sesi olmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi haberlerimizi iyisiyle kötüsüyle yapacak doğruya doğru eğriye eğri diyeceğiz. 

Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bizi yıldıramayacaksınız. Halkı bilgilendirmekten alıkoyamayacak. Kamuoyunun bilgilendirilmesine engel olamayacak ve bizi susturamayacaksınız. Bu yazıyı kendi adıma değil çalışan gazeteciler ve ekibim adına yazıyor. Emeğe yapılan bu saygısızlığı bir kez daha kınadığımı ifade etmek istiyorum.

Bu yazıyı çok fazla uzatmak uzatmak istemiyoru. İnanın yazmaya devam etsem bir kitap olur. Güzel bir söz var. ''Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az''.

Saygılarımla.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!