YAŞIYOR MUYUZ?

Bana aslında bir içini dökme ve birden fazla kişiye düşüncelerini aktarma şansı verdi her şeyden önce köşem. Ben bu sebeple öncelikle sayın yöneticilerime bir defa daha teşekkür ediyorum.

Bu hafta söyleyeceklerim belki biraz sert gelecek sizlere fakat lütfen biraz ciddiye alırsanız, yani okuyup şöyle bir geçiştirmezseniz sevinirim.

Biz yaşadığımız konum olarak belki de dünyanın en güzel doğasına sahip ülkelerden biriyiz. Peki neden kıymet bilmiyoruz? Neden kirletiyoruz azimle? Sanki birinden öç alırcasına neden bu hunharca kullanış? En güzel sahiller, en güzel piknik alanları, en güzel parklara sahipken, neden oralardan geçerken çöplüğe çevirip gidiyoruz? Piknik yapıp leşleri arkamızda bırakıyoruz, parklarda çekirdek yiyip, kabuktan minik dağlar bırakıyoruz ardımızda, çocuklarımızın minik kovaları kürekleriyle oynadıkları park kumları sigara izmaritleriyle dolu. Pisliğimizi öylece ortalıkla bırakıyoruz geçtiğimiz her yerde… sonra suçu kendimizden başka herkese atıyoruz. Nasıl bir eğitim verilecek koskoca insanlara ve onlar neyi nasıl öğretecek yetiştirdikleri çocuklara? Zaten artık ülkenin her yeri yabancı dolu onların hiç umrunda değil nasıl yaşandığı, biz onlardan da beteriz maşallah. Sonra başka ülkeleri, başka insanları, Ateist, Hristiyan, gavur, hatta dinsiz diye suçlarız. Yahu adamlar temiz temiz. Bizim dinimiz emretmiyor mu temiz olmayı, imanın temelinin temiz olmak olduğunu.. biz bunu sadece abdest almak olarak mı algılıyoruz? Temiz olmak kendinden başlar, yaşadığın evi, sokağı, şehrini, ülkeni, denizleri, ormanları, kısaca doğayı temiz tutmakla biter. Toplum olarak en fazla bizim dikkat etmemiz gerekirken, en dikkatsiz biz çıktık ne yazık ki.  Lütfen biraz daha dikkat. Biraz daha saygı, biraz daha sevgi biraz daha sağ duyu. Sadece benimle mi olacak? Evet arkadaşım sadece seninle, sadece benimle, sadece onunla olacak başka yolu yok.

Lütfen her şeyi, hatta kendini bile ertesi gün ve günler nasıl görmek istiyorsan öyle bırak ve unutma bu senin kişiliğinin göstergesidir. Gerisi tamamen sana kalmış.

Saygılarımla.

 

Yazarın Diğer Yazıları