KARMA… -

KARMA…


Bu aralar şarkılarda bile sıkça duyuyorum karma.. içeriğini merak ettim yüzeysel olarak bir şeyler anlasam da biraz daha derine indim KARMA FELSEFESİ nedir?

Karma; Sanskritçe bir kelime olup, hareket, fiil anlamına geliyormuş. Karma inancını savunanlara göre, bir insan geçmişte ne yapmışsa, gelecekte onu görecektir. İyiden iyi, kötüden kötü çıkacaktır. Dolayısıyla insanın bugünkü durumu da geçmişinin bir sonucudur. Karma inancı, Hinduizm, Budizm ve Caynizm gibi batıl doğu dinlerinde ve Hint dinlerinde önemli bir yere sahiptir. Bu hayatta nasıl yaşarsan ölümden sonra ki yeni hayat geçmişin kaynağı olacak ve iyiliğini ve kötülüğünü geçmiş hayatın belirleyecektir. Aslında her ne kadar mantıklı gibi görünüp insanları güzel ahlaka yönlendirici gibi görünse de, felsefe aslında ölümden sonra yaşam, yani reenkarnasyon, yeniden dünyaya gelmek inancını savunuyor ve aslında temelini oluşturuyor.

Daha derin araştırdım, daha derin okudum öğrendim. Fakat bana göre insanın hem bu dünyada hem de öldükten sonraki sonsuz yaşamımızda iyi, mutlu, huzurlu yaşayabilmesinin  tek bir yolu var, oda vicdanlı ve imanlı yaşamaktır. İnsanları kötülükten, bozgunculuktan, acımasızlıktan, zalimlikten, hoşgörüsüzlükten, ümitsizlikten, karamsarlıktan, mutsuzluktan ve her türlü çirkin davranıştan koruyacak olan vicdan ve imandır. O kadar ayrıntılı düşünüp felsefe oluşturmalarına gerek yokmuş aslında. Karmanın bizde de bir karşılığı varmış. Atalarımız güzel söylemiş. NE EKERSEN ONU BİÇERSİN ARKADAŞ. Bilmem anlatabildim mi?

SAYGILARIMLA

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Tem
27Nis

HEP SONRADAN...

01Eyl

Gün aydın mıydı gerçekten?.

04Haz

BAZEN..

17Nis

MİLENYUM