KADIN VE DEMOKRASİ -

KADIN VE DEMOKRASİ


Şu yaşadığımız yüzyılda bırakın kadınlığı, insan olarak kendimize yer edinmek için didiniyoruz .

İşte tamda bu yüzden DEMOKRASİYE her zamankinden fazla ihtiyacımız var kadınlar olarak.

Demokrasi nedir?

Bol keseden kullana kullana eskittiğimiz bu kelimeden ne anladığımız çok önemli. Ve erkek egemen bir toplumda yaşamaya çalışırken bizim demokrasiye çok daha fazla sahip çıkmamız gerekir.

Yalnızca bir anne, yalnızca bir eş, yalnızca bir ev işçisi olmak yerine, bütün bu dayatmalardan sıyrılıp kendimize bir yer edinmemiz ve her alanda söz söylemek, çalışmak, para kazanmak, eğitmek, eğitilmek ve herkesle bir eşit şartlara sahip olabilmemiz için bizlere gerekli olan en önemli unsurdur DEMOKRASİ.

Antidemokrat toplumlarda bunların hiçbirinden bahsedilemez.

Kadın hiçbir konuda erkeklerle aynı haklara sahip olamaz.

Ve içinde bulunduğumuz toplumda da ne yazık ki kadınlar günden güne daha da ötekileştirilip, birçok hakkı elinden alınıyor.

Kıyafetlerimizden konuşmamıza, fiziki özelliklerimizden eğitimimize kadar herkesimden her insan artık kadınlar için karar vermeyi birşeyleri dikte ettirmeyi kendinde hak olarak görmeye başladı. Hatta çoktan başlamışlardı da, artık daha kolay, daha kemiksiz konuşur karar verir oldular.

Bizler TÜRKİYE CUMHURİYETİ kadınlarıyız. Bizler yaşımıza, sefaletimize bakmadan oğullarımızla, kızlarımızla sırtımızda cephane taşıyarak kazanmışız bu demokrasiyi. Bırakın çalışalım, bırakın vitrin süsü olmak yerine, söz sahibi olalım. Bırakın kararlarımız olsun. Bırakın bizde, karnımızda bebeğimizle, dövülmeden, tecavüze, tacize uğramadan parkta bir akşamüstü yürüyüşü yapalım.

Bırakın okuyalım. Bırakın yazalım. Bırakın ÖZGÜR olalım. Bırakın daha mutlu daha pırıl pırıl evlatlar yetiştirelim. Ve bırakın dünyayı güzelleştirelim..

Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun ve hergün 8 Mart olsun. 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Tem
27Nis

HEP SONRADAN...

01Eyl

Gün aydın mıydı gerçekten?.

04Haz

BAZEN..

17Nis

MİLENYUM