İÇLER DIŞLAR ÇARPIMI

Aslında güncel konulara elimden geldiğince kulak kabartmaya, her konuda yeterince bilgi sahibi olmaya çalışırım.

Siyaset, ekonomi, sağlık, spor v.s. az çok ilgilenir, fikir edinecek kadar da bilgi sahibi olmaya gayret ederim. Fakat bu ara ortalıkta öyle konular, öyle değişik şeyler oluyor ki, ne hızına yetişmek mümkün, ne de anlayabilmek mümkün.

Körü körüne bir şeylere inanmışız, körü körüne bir şeyleri öğrenmişiz ama üzerinde düşünmemişiz, doğru yada yanlışlığını tartmamışız, öyle de körü körüne peşinden gidiyoruz.

Zaten ülkenin içinde bulunduğu durumu anlayabilmek için insan üstü bir zekaya sahip olmak gerekiyor.

Zaten bu oynanan oyunları, yaşanan kaosları kendimiz çözememişken bir de dışarıda yaşayan vatandaşlarımız!!! Üzerimize konuşup, yönlendirmelerde ve kararlarda bulunuyor. Tam bir kaos benim gördüğüm, tam bir içler dışlar çarpımı.

Herşey birbirine karışmış, fikirler özünden çıkmış, başka bir boyut kazanmış, insanlar ayrılmış, gruplaşmış, bilinçsizlik zaten diz boyu…

Ben anlamaya, idrak etmeye olan gayretimi son hızla devam ettiriyorum.

Bir vatandaş olarak, bir birey olarak, bir kadın olarak, bir anne olarak… çözebilirsem ne mutlu. Halbuki bahar gelmişti, herşey yenilenecek, çiçeklenecek bizler de mutlu mesut yaşayacaktık…

Neyse hayallerden hayatlara dönelim, haydi baştan başlayıp neler oluyor anlamaya çalışalım… ayrışmadan, ötekileştirilmeden, gruplaşmadan, hiçkimsenin hakkını ihlal etmeden, geleceği düşünerek, önümüze bakarak, özümüzden ayrılmadan, inandığımız davaları paçavralaştırmadan, küfürsüz, yalansız, riyasız adımlar atalım.

Ha gayret, umut fakirin ekmeğiymiş, bende umuttan besleniyorum.

Bir mesaj yaz...

Yazarın Diğer Yazıları