YÜZEYSEL ZAMANLAR, ELİMİZDEN KAYIP GİDENLER -

YÜZEYSEL ZAMANLAR, ELİMİZDEN KAYIP GİDENLER


Artık çığlıklar bile derinlerden gelmiyor.

İnsanoğlunun bu kadar iletişim, etkileşim ve analiz denen yetilerine rağmen, günümüzde kangren olmuş sorunların yöntemsel olarak iki bariz nedeni bulunmakta. Bunlar: Bireysel ve entelektüel teşhis ve tedavi. Yani 1) Neden 2) Nasıl.

Şimdi daha da can alıcı bir soru geliyor akla: Yani bu kadar neden ve nasıl sorusunun sorulduğu bir devirde eksik olan nedir ki!? Neden ve nasıl sorularının derinsel boşluğu. Yani balıklar yüzeye çıkmış derinler kirli, biz ise ''aaa ne kadar bolluk var bu sene'' diyoruz.

Çünkü inandığımızı sandığımız değerlerin bir tutkudan öte irdelenmiş, eleştirilmiş, iyileştirilmiş bir tarafı yok da ondan. Bu benim olsun, öteki senin kolaycılığında sığınılmış limanla var sadece. Kimlik olsun gezelim maksat, ha A ülkenin, ha B ülkenin hiç fark etmez.

Bu esaret altında ne kısır döngüler dönüyor biliyor muyuz peki!? Ben saymaya çalışayım: Neden evliliklerde boşanmalar oluyor, neden yeni nesillerde vurdumduymazlık, tembellik çıkıyorda çıkıyor, neden değerli günlerin bir hükmü kalmıyor, neden bu ülkede yurt dışı ve yurt içi göç bitmiyor, neden torpil bağışıklık yapmış da, bir kimse ''Durun Allah aşkına'' diyemiyor, neden insanlar somurtkan, mutuz, neden asayiş sağlanamıyor, neden ibadethaneler boş, Neden yaptırımı olan cezalar suçlara fren olamıyor, neden bu global adaletsizlik, öksüz gözü yaşlı çocuklara artık dönüp bakan bile yok, tüketim adı altında kültür emperyalizmi neden kanıksanmış!?...

Daha nasıla bile gelmedik. Yazsan ne ifade eder!? Neden yazılanlar tozlu raflarda hüznü oynuyor!? Bizler öksüz zamanların sanırım son türü idik diye yazarken şimdi evet şu geldi aklıma: Biz doğaydık dostlar, daha öte zenginlik var mı!? Üstelik doğalın zıttı yapaya koşarken yeni nesiller...

Modern dünyanın en büyük hastalığı bu neden sorularını sormada aciz kalmasıdır. Çünkü takıldığınız her marka, bıraktığınız bir meziyete tekabül ediyor ne yazık ki. 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
07Ara

EMEK GÜCÜ MAL DEĞİDİR

30Kas

AMERİGA'YA RAĞMEN SEN HA!

27Kas

ZAMAN ZALİMSİN

15Kas

GÖNÜL ÖKSÜZ, AKIL ÇIKMAZDA

13Kas

HAYATTA Kİ ALARM