ULU ÖNDERİMİZİN İZİNDE - Cihan Canuyar

ULU ÖNDERİMİZİN İZİNDE


Son yıllarda halkımız çok siyasileşti;kutuplaştı,bizden senden ayrımı keskinleşti;kırgınlıklar,kavgalar çoğaldı,milli birlik ve beraberlik ruhumuz zedelenmeye başladı.

Asırlar boyu dünyaya hükmetmiş bir ecdadımız var bizim,geçmişimize baktığımızda bir gurur tablosu var mazimizde.

2500 yıllık Türk tarihinde onlarca devlet var,üç kıtaya zulmetmeden medeniyet yayan,imar ve inşa eden,ilim irfan götüren bir ecdadımız var bizim.

Yüzlerce yıl boyunca haçlı akınına uğrayan,dört koldan yıkıma uğratılan şanlı devletimiz Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden yeniden yepyeni bir Cumhuriyet çıkarabilen bir ruhumuz var bizim;20.yüzyılın gördüğü en büyük asker ve lider bizim.

Tüm bunlara rağmen tarihine lanet okumaya başlayan bir toplum var orta yerde.

Kimisi Osmanlı’yı kabüllenmiyor kimisi ise ulu önderimiz Atatürk’ü!.

Görüyorum ki kutuplaştırılan milletin önüne hatasız bir Osmanlı konuyor;Atatürkçülere cevap niteliğinde.

Atatürkçülüğü ile övünenlerin bazıları da Osmanlıya lanet yağdırıyor.

Bu gidişat iyi bir gidişat değildir;Osmanlı gururumuzdur,ulu önderimiz ise kurtarıcımız.

Ben tarihine lanet okuyanları anlayamıyorum,hele ki yaşadığı tarihin çok ötesinde bir vizyonu ve dünya görüşü olan Atamızı eleştirenleri hiç mi hiç. Artık çağ eskisi gibi değil,her taraf kitap,ansiklopedi..

Herkes kitap yazıyor taraflı tarafsız;elbet hepsi de emek ama farklı yorumlar bazen zehirliyor genç dimağları.

Ben tarih okumasını çok severim ama tarihin geçtiği yerleri gezmesini daha çok severim.

Ulu önderin Çanakkalede savaştığı siperleri,Sakaryada,dumlupınarda savaştığı,kaldığı yerleri hep gezmişimdir.

Hep içimden düşündüm;bir adam doğuyor,parçalanmak üzere olan bir devletin içinden yeni bir devlet kurmak için ömrünü adıyor;vatanımızın dört bir yanını işgale soyunan gözü dönmüş düşmanı topraklarımızdan defediyor;elinde çok büyük bir güç varken,tiranlaşabilecekken Meclis kuruyor,Meclis’i kurduğu günü Türk çocuklarına bayram olarak armağan ediyor.

Kendi çoluk çocuğu yok,bu dünyada bir başına;sanki bu dünyaya gelme gayesi vatanı kurtarıp milletini özgürleştirmek..

Neyi ve kimi eleştiriyorsunuz beyler?;

Atatürk’ü din düşmanı gösterip alnı hiç bugüne dek secdeye değmemiş insanlar tanıdım ben;kendisi içip içip Atatürk’ün içmesini eleştiren nicelerini gördüm;Lozan anlaşmasını vatanı satış sözleşmesi gibi lanse edip kendi çocuğunu askere göndermeyen ve bunun için her tarafta torpil arayan tiplere rastladım.

Bugün ismim bile Türkse,dilim Türkçeyse,Türk bayrağını her yere göğsümü gere gere asbiliyorsam işte o yüce insan sayesindedir.

Geçen gün trafikte gördüm;adamın biri aracının arkasına İZİNDEYİZ RESULULLAH yazmış;çok güzel yazmış,herkes onun izinde olmalı ama bunu ATAM İZİNDEYİZ yazanlara ithafen yazmışsa sapla samanı karıştırmış demektir.

Peygamberimiz yol göstericimizdir,hepimizin sevgilisidir,onun konumuna kimse erişemez ve de peygamber efendimiz siyasete alet edilemez.

Ulu önderimiz bizi düşmandan kurtarandır;ninelerimizi,dedelerimizi düşman mezaliminden kurtaran insandır;özel hayatını beğenmeyenler bilsinler ki koca bir milleti ve gelecekteki soyunu özgürlüğe kavuşturan ve bu uğurda canını ortaya koyan bir insan sevapların en güzelini işlemiştir.

Rabbim bizi kutlu peygamberimizin öğretilerinden ayırmasın;insan olarak,hür yaşamamız için mücadele veren ulu önderimize olan saygı ve minnetimizi her daim içimizde hep var etsin..

Rabbim vatanımızı ve milletimizi korusun.......

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
24Nis

ULU ÖNDERİMİZİN İZİNDE

18Nis

REFERANDUMDAN ÇIKAN MESAJLAR

02Nis

MANİSALILIK RUHU

15Mar

DIŞ SİYASET

08Mar

DEFOLU DEMOKRASİ