Devrim mi? İşgal mi? - Aslı Aktaş

Devrim mi? İşgal mi?


Her hafta bir konuya değineceğiz diyerek çıktığımız bu yolda bu hafta çok önemli bir konu olan; kaldırım işgalini konuşacağız birlikte.

Öyle sanıyorum ki hepimiz çok büyük mağduriyetler yaşıyoruz bu konuda. Kaldırım işgali " KABAHATLER KANUNUNDA" yerini aldı ve geçtiğimiz aylardan itibaren Turgutlu'da da uygulanmaya başlandı.

Görüyorum ki; Denetimler en fazla Atatürk bulvarında yapılıyor çünkü; en rahat orada yürünebiliyor. Ama benim özellikle rahatsız olduğum yer kahvehanelerin bırakın kaldırımları yollara kadar dağınık oturma biçimleri. Bu durum hem trafiği, hem de yayaları olumsuz etkiliyor. Özellikle okullara yakı bölgeler deki kahvehaneler daha da büyük tehlike arz ediyor. Kaldırımlarda yürüyemeyen anne ve çocuklar, yollara dağılıyor ve zaten yol çalışmaları sebebi ile kapalı olan sokaklar yüzünden yoğun trafik iyice kilit oluyor.

Her gün bir tartışma ya da kavgaya şahit oluyoruz.

Bundan yıllar önce hatırlarsanız Turgutlu'da bir kahvehanenin yola taşması ile başlayan kavga cinayet ile sonuçlanmıştı. Ne yazık kararan iki hayat. Bu sorunun giderilebilmesi için daha ne olması gerekiyor anlamıyorum? İnsanlar bir birini öldürüyor bu konuda daha ne olsun? Kaç can yitirmemiz gerekiyor denetimlerin sıklaşması için?

Şikayetçi sayısının artması gerekiyor kesinlikle.

Her gün çocuğunu okula götüren bir anne olarak buradan diğer bütün kadınların sesi olarak yazıyorum.

Kahvehaneler önünden ellerinde sigara ile yollara taşan beyler! Bizim trafikte yaya olarak verdiğimiz trajikomik mücadele size çok eğlenceli geliyor ki hiç bir katkıda bulunmuyorsunuz. Bireysel olarak sınırlarımızı ve haklarımızı bilsek hayatımız daha kolay olurdu sanki... bu arada geçtiğimiz hafta yayınlanan haberi okudunuz mu bilmiyorum.

Manisa'da bisikleti ile kaldırımdan giden bir adama 235 Türk Lirası ceza kesildi.

Yayaların haklarını ihlal ettiği için. Bence bu bir emsal dava. Bir örneğini daha duymadık. Adamın açıklaması çok masum " Bisikleti satsam 235 TL etmez" diyor. O zaman yayaların haklarını ihmal etmeyeceğiz değil mi? Tabi bu duruma sebebiyet veren Turgulu'nun çözülemeyen trafik, otopark, ve alt yapı sorununu da ele almak gerekir.

Onları da önümüzdeki haftalarda konuşuruz.

Saydılarımla.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI