Ahmet Orhan

Turgutlu'da Yerel Seçimler Yaklaşırken

Ahmet Orhan

Değerli dostlarım bugün birkaç cümleyle yerel siyasetteki özellikle de Turgutlu siyasetindeki aktüel gelişmelere değinmek istiyorum. Türk toplumunun siyasete olan ilgisinin giderek azalmasına rağmen partilerde göreve talip olanların iktidar partisine olan ilgisi artmaya devam etmekte olduğu siyasilerin dikkatlerinden kaçmayan bir husustur.

Tüm Türkiye yi göz önüne aldığımızda on binlerce kişi parti yönetimlerinde görev almakta veya sade üye olarak siyasi faaliyetlere katılmakta. Her siyaset yapan kişinin Ülkesine hizmet etmek gibi ulvi nedeninin yanı sıra seçilerek veya atanarak gelinecek makamlarda maddi veya manevi tatmin araması da son derece makul bir arzudur.

Ancak ortada ulaşılmak istenen makam sayısının sınırlı olduğu gerçeği de durmakta olduğuna göre yarışma ve rekabet kaçınılmaz bir olgudur. Bu yarışma veya rekabetin ortaya çıkardığı komik olaylarda işin eğlenceli tarafıdır.

Hepimizin malumu Turgutluda da Türkiye’mizin büyük çoğunluğunda olduğu gibi aldığı oy itibariyle AK Parti birinci konumdadır. Cumhur İttifakının Türkiye’de tamamen veya başka yerlerde olsa bile Manisa ve İlçelerinde olmayacağına dair beklentilerin artmasıyla birlikte şehrimizde resmen olmasa bile dolaylı olarak MHP dışındaki başta AK Parti olmak üzere üç siyasi partide adaylık çalışması yapanların sayısı artmış gözüküyor.

Kimi adaylar işyerlerinde ısmarlama kabuller yapmakta, kimi adaylar önceden ayarlanmış toplantılarda ayak üstü sızdırma adaylık imalı açıklamalar yapmakta, adayların kimileri de kendilerinin haberi yokmuş gibi üçüncü şahıslara çok istendiklerine dair açıklamalar yaptırmakta.

 

Özellikle de nerdeyse en az beş seçimde adı geçmesine rağmen bir türlü aday olamayan bir iş adamı da sözde taraftarlarına “aday olsun” imzaları toplatmaya kalkmakta.

Değerli adaylar tüm bu başvurulan yöntemler modası geçmiş propaganda türleridir. Bu yollarla istediğiniz istikamette sonuç almanız mümkün değildir.

Adaylara “harman yerinde dirgen yemiş” bir siyasetçi olarak âcizane tavsiyem, tüm partilerde merkez yoklaması olduğu gerçeğini göz önüne alarak, arzularını parti genel merkezleri nezdinde çalışma yaparak hayata geçirmeleridir. Ağırlığı Ankara’ya verirken yine de yerelde çalışmayı yine de ihmal etmeyin.

Son cümle; Yoksa Ankara’da Dayın, Boşuna kendinizi yormayın.

Yazarın Diğer Yazıları